Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 500 D Rebel T1i Geliyor !
CANON EOS 500D , full HD
VİDEO çekim özelliği ile Geliyor...
incelemeleri aşağıdaki linklerdedir...
--------------------------------------------------------------------------------------
http://www.dcviews.com/press/canon-t1EOS Rebel T1i .htm
--------------------------------------------------------------------------------------
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelInfoAct&fcategoryid=139&modelid=18385#ModelTechSpecsAct
Amerika kit lens (18-55) fiatı: 899.99 $
#extreme90' tarafından 31.03.2009 13:33:29 tarihinde düzenlendi.
evet soylemek istedigimde tam olarak bu..
eger harcayacak paran varsa govdeyı bosver, iyi bir lens al,ihtiyacına gore..
manzara gekeceksen geniş acılı bir lens al.24mm biraz dar kalıyor..
450d işini fazlasıyla gorecektir.400d de gorecektir acıkcası..
birde 500d gelmesini beklersen arada kacıracagın onlarca fotograf var..
--------
fotograf makinesi fotograf cekme aracıdır,
bugun alıp fotograf cekmeye basladıgın en kotu makine, 2 ay bekleyıp alacagın eniyi makineden iyidir, o 2 ay içinde hayatının fotograflarını cekebilirsin çünkü...
---------
yatırımını lense yap, ileride, fotograf makinesini kullanma işini tamamen hallettiginde, ve tarzını belirlediginde,ihtiyacların dogrultusunda belki daha hızlı, daha komplike bir govde alman GEREKİRSE, (fotograf kalitesi zaten cok farketmeyecektir yine), ozaman dusunursun üst bir modele gecmeyi,
elinde ozamanda kullanabilecegin iyi lensler olacaktır boylece..
@gaijin
Evet lensi zaten çok akliteli almayı düşünüyorum..
Manzara çekeceğim 24mm zaten cropla 38mm oluyorki buda dar bir açıya denk geliyor.
http://www.juzaphoto.com/eng/galleries1200/landscapes2.htm
şu sitedeki gibi fotoğraf çekmek istiyorum tabi sırf manzara değilde başka konularda olur.
zaten makineyi en erken 4-5 ay sonra alabilirim ister istemez o 500D çıkmış olacak
peki geniş açıda 17-40mm lens var 600$ lık fiyatıyla f/4 diyaframı var ama karşılaştırmalarda bu lensi 24-105 kadar keskin bulmadım. birde 16-35mm f/2.8 var onun keskinliğide çok süper bu lens nasıldır? ama biraz pahalı 1300$'dan fazla birde ben alana kadar bu makinelerin ve lenslerin ucuzlama ihtimali varmıdır?
Makineler ucuzlar..
ama lensler ucuzlamaz!
Makine geçicidir çünkü, lens bakidir.
Tüh ya o lense bir miktar indirim yapsalar güzel olur ama 450D'ler 450$ kadar gerilemiş ABD'de heralde 16-35mm f/2.8 II ile 450d yi alınca 50d ve 24-105 ile aynı hesaba geliyor ama elimde kaliteli bir geniş açı lensim olmuş olur cevaplarınız ve ilgileriniz için hepinize sonsuz saygılar
http://www.juzaphoto.com/eng/galleries1200/landscapes2.htm şu sitedeki gibi fotoğraf çekmek istiyorum tabi sırf manzara değilde başka konularda olur.
fotoğrafların altlarında aydınlatıcı-yardımcı bilgiler var. Faydalı olabilir.
..tabi sırf manzara değilde başka konularda olur. dersen,
birde kaliteli olsun dersen,
hadi birde uygun fiyatlı olsun dersen
işte o zaman azıcık çıkmaza girebilirsin.
17-40 cok iyi ve cokda keskin bir lens..
cok abartmamak lazım keskinlik işini..
cektigin fotograflarda farkını dahi goremeyeceksin buyuk ihtimalle,
grafiklere falan bakılıp lens alınmaz,pazarbey degilsen...
soyledigim tam anlasılmamıs sanırım, bu işten para kazanmayacaksan, sadece hobiyse bir lense 1300 dolar vermekte mantık dahilinde degil..
cok para cok iyi fotografı getirmez, usta olsanda getirmez,acemide olsan getirmez.
keskin fotograf iyi fotograf diye birseyde yok..
kendi seviyene,kapasitene kullanım amacına yonelik bir makine ve lens al..
ve sonra bol bol fotograf cek,o nasıl bu nasıl su keskin o degil diye dusunme, kit lenslerle bile harikalar yaratıyor insanlar..
su lensi alıyım o govdeyı alıyım olayı en kısa sure dusunmen gereken şey aslında...
o sadece aklındakini bilgisayara aktarmak için bir arac.
-----
bak burda pazarbey var sanada tavsiye vermiş, soylediklerinin onda dokuzu boş, onda biri eksik... (giderayak lafımıda sokayım)
-------------------------
sen makineyı alana kadar teorik bilgini geliştir ve bol bol fotograf izle, sadece burada degil,uluslararası sitelerde, sagda solda, kişisel portfolyoları gez,sergileri gez, fotografcıların tarzlarını gor, hayalgücünü geliştir..
bahsettigin biri 1500 dolarlık biri 500 dolarlık lenslerin senın için bir farkı yok..benım içinde yok...
sen bu işi hobi olarak yapacaksın,yani zevk almak için, bukadar teknik veriyi kafaya takarak hiçbirseyden zevk alamazsın..
gülün dikeni misali..
16-35 çok keskin ama işte kısıtlı zoom olayı.. portre vs. çekmek için uygun olmayacak..
ama manzara ve mekan içi vs fotolarda mükemmeldir.
bence 450d kararı çok isabetli, çok doğru.. bunu asla değiştirme..
lens olayını iyi etüd et, düşün.. ne istediğine karar ver.
ama almışken geçici lens asla alma..
lenslern kalıcı olsun ve klas olsun.
@remi5861
Evet exif bilgilerini vermişler en azından hangi ışık durumunda ne gibi parametreler kullanılmış onu öğrenme şansımız var
@gaijin
Evet 17-40mm yi uzun zamandır bende inceliyorum.Güzel bir lens keskinliğide iyi.. geniş açı için bu lensi düşünebilirim..
@panctom
Evet zoom kısıtlı ama croptan dolayı 24-60mm ye geliyor bu lens standart zoom geçici lens almayı düşünmüyorum aldığım lensleri her zaman kullanacağım o yüzden hepsini en kalitelisinden almak istiyorum birde manzara dışında macro fotoğrafları çok seviyorum gerek nesne gerek çiçek böcek fotoları bunun içinde lens araştırdım. EF 100mm f/2.8 macro var birde çok ilginç bir MP-E 65mm f/2.8 1-5x macro lens var görüntüyü 5 kat büyütme özelliğine sahip ama biraz profesyonel bir lens bu lensi normal 50mm prime lens gibide kullanabilirmiyim yoksa sadece macro çekimmi yaparım sizler nedersiniz bu konuda?
üç-beş gün uzak kaldık siteden.
Dün okumuştum bir gazetede Rebel T1'i.Bugün de bir topik açayım diye düşündüm bu konuda saf saf.Vatandaş hızlı anacım bir hafta önceden dalmış mevzuya
Bu arada Avrupa'da 900 $ dan satışa çıkacakmış,bakalım bizde kaça sunacaklar piyasaya.
ABD'de 800$ body fiyatı olacakmış burda en az 1.750tl filan olur vergilerde girince 2.000tl yi rahat bulur bu makine
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
117925 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
080730 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
085826 Eki. 2022, 12:56
prodersler -