ufuk33
ufuk33 (üye)
Adana / Amatör

Canon 30d Nin 350d Den Üstün Yanlar

Arkadaşlar ben slr dünyasına adım atmak istiyorum ama alacağım makinanın beni mümkün olduğunca uzun yıllar tatmin etmesini istiyorum .Bu yüzdende araştırıyorum.Sony R1 düşünüyordum ama bir çok arkadaş madem r1 alacaksın neden gerçek bir slr düşünmüyorsun. diye sordular .Bende bunu artık düşünmeye başladım.Şu anda kafamdaki soru canon 30 D nin 350D ye göre hangi bariz fark ve üstünlükleri olduğu konusu yani aradaki fi yat farkına değer mi? Ve birde arkadaşlar R 1 den uzaklaşmamıma neden olan sabit objektif ve lens konusu ile ilgili bir soru.1.)Hangi ana lensi almalıyım ?2.)Doğa ve manzara fotoğrafları için benim hangi zum lensleri almalıyım.3.) Bunların fiyatları ne kadar dır?
Bilgilerini benimle paylaşacak bütün arkadaşlara şimdiden teşşekürler.....

Tarih: 19 Temmuz 2006, 11:44 - İp: 85.***.**9.252
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Ben de makinemi seçerken 30D+18-55mm ve şimdiki ekipmanım arasında kalmıştım ve neticesinde öncelikle daha az özellik barındıran gövde alıp fiyat farkını lense yatırmaya karar verdim.

Kararımdan şimdilik memnunum. Çünkü 30D alsaydım kaliteli lenslerle makinenin vereceği sonucu göremeyecektim ve tam bir hayal kırıklığına uğrayacaktım. 50mmF1.8 ile çektiğim fotoğrafları 18-55mm ile karşılaştırınca insanların lense neden yatırım yaptığını gerçekten anlıyorum. L serisi pahalı optiklere ulaşamayan herkese kesinlikle tavsiye ederim. Bu lensle makinenizden çıkabilecek detay hakkında fikirleriniz bir anda değişiyor. Üstelik alan derinliğinin getirilerini iyice anlayabiliyorsunuz.

Kaliteli Geniş açı lenslere bütçem müsade etmediği için makinemi kit olarak aldım fakat 18-55mm'yi aldığıma pişman değilim. Bu lensle geniş açı çekimlerden çok daha fazla zevk aldığımı öğrendimdim. 18-55mm aralığında 100 çekimden sadece 1 ya da 2'sinde 18mm dışında bir odak uzaklığı kullanıyorum. Bundan sonra alacağım ilk lens kesinlikle geniş açı olacak. 18-55mm için F5,6-F11 aralığı dışında ek bir bilgi vereyim 18-55mm'nin en kuvvetli olduğu yer 18mm-35mm aralığı. 35mm-55mm aralığında merkezde keskinlik çok düşüyor.18mm'de ise F8'in altında kenarlardaki keskinlik çok düşüyor.

Netice olarak 30D'yi sadece 18-55mm ile alacak kadar maddi gücünüz varsa tam bir hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu opsiyonu seçseniz bile 50mmF1.8 gibi bir lensi de bütçenizi zorlayıp mutlaka alın.

Son olarak size lens seçimi yapmadan önce şu kavramları öğrenmenizi öneriyorum: vignetting, chromatic aberration, color fringing, barrel/pin cushion distortion, sharpness, kontrast ve de en önemlisi mtf chart ve nasıl okunduğu. Daha sonra http://www.photozone.de/8Reviews/index.html'de yapılan incelemeleri okursanız lens seçimi konusundaki bütün sorularınıza doğrudan yanıt bulacaksınız.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 00:58 - İp: 85.***.**2.11
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba,
30d nin en büyük artılarından biri daha hassas ve hızlı olan AF sistemidir. 1.8 ve 2.8 gibi lenslerde hassas AF icin 20d ile beraber gelistirmeler gelmisti. Ayrica 20d'ye takılan lenslerin 350d ye nazaran AF sinin daha hızlı çalısmasi bilinen bir gerçek. 30d ye dönersek 20d’nin tamamıyla yeniden programlanmış ve daha iyi oldugu söylenen AF sistemine sahip. En kaliteli optiğide kullansan adam gibi bir AF olmadigi müddetçe üzülürsün. Ayrica daha büyük lcd, daha kaliteli ve ele oturur gövde, hizli ulasilan programlar, yüksek ara bellek, uzun pil ömrü, daha uzun ömürlü perde sistemi gibi ek bir çok geliştirmeler mevcut. Sensör 350d ile çok farklı değil, zaten işlemcilerde aynı. Burdan çıkarılcak sonuç şu. Eğer hoby olarak eşimin dostumun resmini çekerim, yaz tatillerinde deniz resmi çekerim diyorsan 350d alırsın farkına daha başka başka lensler alırsın. Ama biraz profosyonel amaçlı kullanım açısından dayanıklı ve performanslı bişey istiyorsan 30d alırsın.

Lens olarak genel kullanım için hafif, esnek ve IS özellikli lensler, kalite içinde prime lenslere bak. L lensi tercih edeceksen yüksek zoom yerine standart aralıkta olması daha iyi olur. Benim set :

Canon 10-22 USM
Canon 24-105 4L IS USM
Canon 70-300 IS USM
Canon 100mm 2.8 macro USM

Tarih: 20 Temmuz 2006, 02:11 - İp: 85.***.**1.45
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Güneyt çok doğru açıklamışsın.Senin kullandığın fotoğraf makinasını merak ettim.
Dediklerinde haklısın,30D'nin hala niye 10MP olarak çıkartılmadığını merak etmiyor değilim.D200 kullanıcılarının bir kısmı bunu dikkate alıyordur bana kalırsa.
Görkem sende içine sineni yapmakla iyi etmişsin.Yakında çıkması muhtemel olan 370D var.Yada 30D'nin yenisi çıktığında 30D ucuzlayacak.O zaman gönlüne göre bir makina seçip alırsın.Lenslerinde yanına kar kalır,çok uzun süreler kullanabilirsin.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 10:09 - İp: 85.***.**8.53
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

eos dogrusunu soyleyecektir ama benim tahminim, 30d icin yeni bir 10 mp'lik sensore gerek yoktu.. cunku zaten 20d ile canon mukemmel kamerayi yaratmisti.. birkac degisiklik ile daha da guzellestirdi makineyi..
nikon d200 kullanicilarinin d200'u secmekteki nedenleri 30d'nin 8 mp olmasi olamaz kivanc.. varsa oyleleri onlara iyi gunler..

Tarih: 20 Temmuz 2006, 13:37 - İp: 62.***.**2.10
dura
dura (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

canon 30d birkere tavsiye edebileceğim bir makine..uzun yıllardan bahsediyorsun...350d 40000 perde garantisi veriyor..30d ise 100000 perde...lcd ekranı 2,5' magnezyum gövde...en önemli özelliğide ;Picture Styles
Canon 30D dijital refleks fotoğraf makinesi Picture Styles özelliği ile birlikte geliyor. Canon’un sunduğu bu özellik, fotoğrafların kontrast, renk sıcaklığı, netlik ve renk tonlarını diledikleri gibi kontrol edebilmelerine olanak tanıyor.tampon belleği ise 11 RAW 30 JPEG çekiyor olması..öteki özellikler 350d ile hemen hemen aynı...sana bir veb sitesi vereyim....letsgodigital.org..orada bu makinanın bütün özelliklerini be diğer canon makinakarını görebilir karşılaştırabilirsin..lens olarak 17- 85 tavsiye edebilirim..

iyi çekimler

Tarih: 20 Temmuz 2006, 16:22 - İp: 81.***.**4.175
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

eos bende cevap bekliyorum

Tarih: 20 Temmuz 2006, 18:44 - İp: 88.***.**8.22
ufuk33
ufuk33 (üye)
Adana / Amatör

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim.Sanırım 350D+ 2tane kaliteli lens uygun olacak...

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:35 - İp: 81.***.**5.36
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Dura 100000 perde ömrü diyorsun.350D de 40 bin perde ömrü var.
Hesap yapalım hep birlikte;
Ben haftada 100 fotoğraf çeksem(bu sayı size az gelmesin yeri geliyor insan arada 500 kare çekiyor yeri geliyor yoğunluktan 15 gün makinasına dokunamıyor),ayda yapar 400.
Hadi düz hesap ayda fazla fazla 1000 kare çekim yapsak,40 bin için size 40 ay lazım.O da çok kullananlar için.Bu ne eder,3 yıldan uzunca bir süre eder.Ve okuduğum kadarı ile 200 euro gibi bir maliyeti var perdesinin değişiminin.
Sadece ele avuca dokunan özelliklerin başına magnezyum gövde,Lcd ekranın çözünürlüğü ve boyutu,çekim hızı-tampon belleği ve aklıma gelmeyen birkaç özelliği sayılabilir.Perde ömrü önemsiz değil ancak makinayı alırken kafamızda çok sorun etmeyelim,yarı yolda kolay kolay bırakmaz.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:42 - İp: 85.***.**0.108
guneyt
guneyt (üye)
Ankara / Amatör

Selan osmanli,
Bende 350d kullaniyorum. Bu ara lens almaktan para biriktirebilirsem 30d'ye terfi olabilirim ama biraz daha beklemek daha iyi olabilir 1-2 yıl içinde daha iyi modellerin çıkması yada eski modellerin ucuzlaması kaçınılmaz.

Perde olayına gelince yine burda bir forumda okudum. Arkadaşın biri perdelerin aslında çok pahalı olmadığını, bozulması durumunda servisin yenisi ile değiştirebileceğini söylüyordu. Ne derece doğrudur bilemiyorum bunu. Eğer hal böyleyse fazla dert etmeye gerek yok kanımca.

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:21 - İp: 85.***.**1.45