Fotoğrafçılık Forumları
Canon 30d Nin 350d Den Üstün Yanlar
Arkadaşlar ben slr dünyasına adım atmak istiyorum ama alacağım makinanın beni mümkün olduğunca uzun yıllar tatmin etmesini istiyorum .Bu yüzdende araştırıyorum.Sony R1 düşünüyordum ama bir çok arkadaş madem r1 alacaksın neden gerçek bir slr düşünmüyorsun. diye sordular .Bende bunu artık düşünmeye başladım.Şu anda kafamdaki soru canon 30 D nin 350D ye göre hangi bariz fark ve üstünlükleri olduğu konusu yani aradaki fi yat farkına değer mi? Ve birde arkadaşlar R 1 den uzaklaşmamıma neden olan sabit objektif ve lens konusu ile ilgili bir soru.1.)Hangi ana lensi almalıyım ?2.)Doğa ve manzara fotoğrafları için benim hangi zum lensleri almalıyım.3.) Bunların fiyatları ne kadar dır?
Bilgilerini benimle paylaşacak bütün arkadaşlara şimdiden teşşekürler.....
Sevgili ömergin Hayyam dan al derken Kaçak olduğunu garantisi olmadığınıda söyledin mi..?
Merhaba,
Antika, 35mm f2 nin fiyatı 50mm f1.8 in 3 katı.
Sevgili İlker, Fiyatı o kadar düşükse alınır elbet filtre parası bile değil, aslında o kadar fena bir lens değil, f5.6-f8 aralığında oldukça makul. Öte yandan bir ekol sadece 50mm fotografa inaniyor, bir sürü usta başlangıç olarak 50mm kullanılması gerektiğini söylüyor. Bende sabit lensin kişiyi daha iyi kadraja zorladığını düşünüyorum.
selamlar..
selam ufuk..
"canon 30 D nin 350D ye göre hangi bariz fark ve üstünlükleri olduğu konusu yani aradaki fi yat farkına değer mi? "
eos'in ve ba'nin soylediklerine katiliyorum oncelikle..
tabii ki 30d'nin 350d'ye gore ustun taraflari cok, o yuzden fiyati neredeyse iki misli.. deger mi? evet bence deger..
her ne kadar fotograf kaliteleri arasinda fark olmasa da (?) bir dslr'da hersey fotograf kalitesi demek degildir.. 30d, eos'in soyledigi gibi, cok daha iyi ele oturan cok daha saglam kasasi olan bir makine..
ama bir konuya aciklik getirmek gerekiyor.. eger ki sirf daha iyi bir body oldugu icin 30d alip da yanina kaliteli lens alamayacaksan, hic alma daha iyi..
ama ki paran varsa, 30d ile de en kaliteli lenslerden alabileceksen; tabii ki 30d..
......
sunu acikliga kavusturmak gerekiyor.. eger ki 350d ile 30d arasindaki farklar bilinmiyorsa; en iyi tercih 350d'dir.. bilmiyorum yaniliyor muyum?
cunku; body'ler cok hizli yenileniyorlar.. 2 sene sonrasinda cok daha ustun bir body gordugunde eminim almak isteyeceksindir.. ve farklari bilmediginden su anda, 30d'nin daha ustun olan ozelliklerine ihtiyacin yok demektir..
lens aldiginda, iki sene degil 20 sene de kullanabileceksin.. dolayisiyla simdilik, 350d ile 30d arasindaki farki lens almak icin kullanirsan cok daha iyi olur.. iki sene sonrasinda, o daha ustun farklara ihtiyacin oldugunda, 30d degil, atiyorum 50d alirsin mesela.. ama ne olur? 350d ile birlikte aldigin kaliteli lensler yanina kar olarak kalmis olurlar.. ve 30d'nin simdilik kullanamayacagin ozelliklerine gereksiz yere para odememis olursun..
mutlaka ki daha saglam body olmasi cok onemli bir faktor.. ama bizler amator insanlariz, zaten gozumuz gibi bakacagiz kameralara..
o halde 30d ile de 350d ile alabilecegin lensleri alabileceksen 30d, yok alamayacaksan 350d.. (birseyi de hatirlatmak istiyorum; eger ki 370d cikarsa photokina fuarindan sonra, 370d alman cok daha mantikli olur.. zaten 30d'nin bir alt modeli 370d olur.. 350d'nin bir ust modeli 20d'ydi..)
peki hangi lensler?
yerinde olsam, alacagim ilk lens; canon 17-40mm f/4 L veya canon 17-55mm f/2.8 IS olurdu.. tartismasiz..(?) biraz az verebileceksem, tamron 17-50mm f/2.8.. daha da ucuza, sigma 17-70mm f/2.8-4.5..
telephoto olarak.. ilk lens canon 70-200 f/2.8 veya sigma 70-200 f/2.8.. (alabilirsen canon'un IS modelinden..) param yetmiyorsa da canon 70-200 f/4 L veya 70-300mm f/4-5.6 IS..
....
unutmadan birseyi daha ilave edeyim.. cok saglam bir tane tripod da almalisin.. asil tripod kullanarak, lenslerinin keskinliklerini, kalitelerini gorebilirsin..
....
30D nin fiziksel özelliklerinin fazla olmasının yanısıra fotograf kalitesi de kullanılan CMOS kalitesinden dolayı daha üstündür.
30D ile 350D nin fotograf kalitesi aynı değildir arkadaşlar.
Eos 5D ile 1Ds mark II de aynı sensör kullanıyor falan sanılmasın,Boyutu aynı ama materyalin (CMOS'UN) kalitesi ve Önünde kullanılan filtrelemesi aynı değil.
1Ds MARK II 3 kademe filtre kullanırken 5D tek kademe filtre kullanıyor.bunu örnek olsun diye söyledim.
30D nin İşlemcinin fotografı yorumlası ile 350D nin fotografı yorumlaması arasında çok fark var.350D 30D kadar keskin görüntüler üretemiyor.
Fotograf kalitesi,body kalitesi,vs. her yünöyle 30D 350D den farklıdır.
Ama ilkerin yaklaşımıda oldukça güzel,350D ile başla Lense yatırım yapıp ilerde elindeki kaliteli lenslerini yeni alacağın body ler üzerinde kullanırsın.
mffoto,
Bircok usta 50mm sabit lensin kadraj egitimi icin en iyisi oldugunu soyluyor diyorsun ve inaniyorumki dogrudur. Yalniz 50mm lensi olacak 80mm 350D'nin uzerinde, yani esas amaci iskalayacakmisiz gibi geliyor bana. Arkadas bu egitimin sonunda astronom falan olmasin sakin.
Beri taraftan 35mm icin pahali , uzerindeki (Japon yapistirici ile 35mm'ye sabitlense bile) kit lens icin kalitesiz diyorsun.
Walla ben cikamadim bu isin icinden, pes ediyorum dogrusu...
Merhana Antika,
dediğin doğrudur, 50mm lensin görüş açısı (FOV) 1.6 crop sensorlu makinelerde, crop faktörü olmayan makinelerin 80mm görüş açısına eşittir. 35mm lens bu makinelerde normale epey daha yakın oluyor, belirttiğin gibi.
Biraz konunun dışına çıkacağım ama, öte yandan 50mm lense normal denmesinin 1 değil 2 sebebi vardır.
Birinci sebebi (aslında 43 mm olmalıdır ama) 24x36mm dikdötgenin köşegen uzunluğuna yakın olması. Eskiden bir takım "normal lensler" 50mm daha az olurdu. Bunun insanın net algılama alanına denk düştüğü söylenir. Bu açıdan 35mm lens 1.6 croplu makinelerde daha uygun.
İkinci sebebi objeler arası mesafe izdüşümlerinin 50mm lenste insan algısına en yakın olması. Teleye gittikçe mesafeler birbirine yapışır, genişe gittikçe açılırlar.
Bu yönden 50mm hala 50mm dir, crop faktörü ne olursa olsun.
Sadece kenarları biraz kırpılmış bir 50mm görüntüsüdür hala.
Aslında 50 veya 35 süper kritik değil. Kaliteli bir Sabit lensle başlamanın iyi olacağını düşünüyorum. Sonra belki daha iyi karar verebilir diye.
Benim önerim, arkadaşın oldukça kaliteli bir optikle başlaması, ve bunu çok ucuza (en azından lens açısından) maletmesi idi. Uyarın üzerine inşaat çukurlarına biraz dikkat edebilir.
Parası uygunsa 35mm de alabilir elbette. Daha bile iyi olur.
Konuyu biraz uzattım, başlık sahibi kusura bakmaz umarım.
sevgili eos lutfen yazdıklarıma kırılma muhatabım sen degil calıstıgın kurum.. erkayalar bence turkiyedeki en kotu satıcılardan biri rezalet bir fiyat politikası var.sana birkac ornek vermek istiyorum ve acıkcası ne cevap verecegini cok merak ediyorum,
1- ef 17-40 L hayyamdan 1270 ytlye sıfırını aldım birkac ay once yanılmıyorsam erkayalar **2800** ytl ye satıyor bu lensi.
2- ef 70-200 f/2.8 L hayyamda sıfırını 2000 ytlye bulmak mumkun erkayalarda ***3900*** ytl.
Allahını seversen bu durumda ne garantisinden bahsediyorsun arada o kadar fiyat farkı varki bozulursa cope atıp yenisini alabilirsin.
Ayrıca bu ne kadar sacma sapan bir garanti anlayasıdır. Tum kıtalarda ulkeler aynı kıtadan satılan urunlere garanti hizmeti veriyor ama erkayalar adlı firmanın umrunda bile degil sanki amerikadan aldıgın mal gercek canon degil..
neyse erkayalara cok tepkiliyim insanları canonda uzaklastırıyorlar..
#omergin' tarafyndan 20.07.2006 18:45:28 tarihinde düzenlendi.
eos, madem soyledin, hadi bakalim acikla nasil sensorler kullanildigini da ogrenelim bari..
kac degisik kalitede sensor var? kompact makinelerdeki sensorlerin kalitesi nedir? filtre derken, AA filtresinden falan mi bahsediyorsun?..
Aslında bende merak ediyorum bu sensör farklılığını.
Çünkü boyutları birbiri ile neredeyse aynı sensörlerin.2 makinada da digic 2 işlemci var.O halde sensörler arasında ne fark var?
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
076930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1204819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0509806 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi