Fotoğrafçılık Forumları
Amerikan Malına Talep Patlaması
Bildiğiniz üzre hepimiz ülkemizdeki satıcıların fiyat politikasından memnun değiliz.Amerikada bilhassa 3 liralık mal,burada 5 liraya satılmakta.İşte bu sebeple azımsanmayacak sayıda kişi,amerikadan garantisiz malı göze alarak getirtiyor.Türkiyede 1500ytl ye satılan malı yabancı sitelerde görüp 1000ytl ye alan insanlar,sıfır makinada sorun olmaz mantığıyla hareket ediyorlar.Arkadaşlar garantili aldığımız bir cihazı kendi hatamızdan kaynaklanan bir sebeple bozarsak,kullanıcı hatası sebebiyle garanti kapsamı dışında kalıyor.Yani bir fotoğraf makinesi yere düşmediği,içine su almadığı vb.iyi bakıldığı müddetçe bozulmaz değilmi?Peki o taktirde yurt dışından gelen makinanın çalışır durumda olması yeterli değilmi?Sonuçta ona iyi bakmak istersek bir sorun olmaz.Bu konuyu tartışalım diyorum.Avantaj ve dezavantajları değerlendirelim.Bu şekilde satın almak isteyen insanlara yol gösterelim.
Osmanlı Selam,
1000YTL-1500YTL oranı yanlış olmuş. Bazı modellerde 1000YTL-2500YTL gibi rakamlar ortaya çıkıyor. Bu durumda makine bozulsa bile gider yenisini getirtiriz 500YTL'de cebimizde kalır. Ayrıca burası Türkiye, şimdiye kadar yaşadığım tecrübeler, bırak yere düşmeyi ya da içine su kaçmayı, makine olduğu yerde bozulsa bile teknik servisin makineyi garanti kapsamı dışına çıkarmak için çeşitli taklalar atacağını gösteriyor.
Çok büyük markaların Türkiye'de verdiği teknik desteğin kalitesizliği hakkındaki şikayetleri forumlarda malesef üzülerek okuyoruz. Hatta forumda şuradan satıalmazsanız teknik destek alamazsınız gibi yorumlar bile var.
Şu anda ABD'de en düşük fiyatlara birkaç örnek vereyim:
Canon S2IS 344$
Canon 20D Body 1140$
Canon 350D Body 682$
Nikon D50 Body 492$
Nikon D70S Kit 940$
İnanmayan şuraya bir baksın
ben z3 türkiyede 900 ytl iken almanyadan 380 ytl ye getirtmiştim. Tabi benim için Almanyaya geri göndermek sorun olmayacağı için garanti problem değildi.
Bence pahalı modellerde risk almamak lazım. özellikle dışarıda benim gibi yakını olmayanlar için.
Pazarbeye katılıyorum.
Butterfly yurtdışına satış yapmıyor.
Biz aracı insanlara getirttiğimizde de onlarda üstüne kendi komisyonlarını ekliyorlar.
Belki D-Slr lerde falan hesaplı olurken bu durum, kompakt larda TR fiyatına yaklaşıyor edinme maliyetimiz.
D-SLR gibi makinaları da yurtdışından getirtmeyin demişsiniz.
O zaman Almanya yada ABD de tanıdığı olmayıp, aracı kişilere getirtenler için fazla bir cazip yönü yok bu işin.
Bu konunun açılması çok iyi oldu.. yurtdışından getirtme durumum var.. fakat şu garanti mevzu yüzünden tereddütteyim.. bu makineler uluslararası garanti kapsamında değil mi?
Amerikada satilan DFM ve video kameralarin buyuk cogunlugu sadece amerika icinde garanti veriyor yani uluslar rasi garantisi yok, gerci olsa bile turkiyede bu garanti ile servis alabilirmisiniz o ayri mesele.
Ama lensler ve hafiza kartlari cogunlukla uluslararasi garanti kapsaminda.
osmanlı merhaba haklısın ama söle bir durumda var...
makine fabrikasyon hatalı olursa ne yapacagız farzı megal flası calısmıyor vs. bu durumlarda ne olacak
Türkiye deki garanti sistemine hiç bir inancım yok! Eşyalarımı çok iyi kullanırım, gözüm gibi bakarım. Şu ana kadar bozulan garantili birkaç cihazım oldu ve hep sorun kullanıcı hatası olarak gösterilip ekstra ücret talep edildi. 2300YTL' garantili D70s alacağıma 1250'ye yurtdışından alırım. eğer başına da birşey gelirse aradaki 1000YTL farkla 10 kez tamir ettiririm. Zaten bu parayı garantili olsa da benden %90 isteyecekler...
Hatta tamir sonucunda para alacaklarından daha özenli bir çalışma bile sergileyebilecekleri düşüncesindeyim.
bmadran çok doğru söylüyosun...
Aslında en iyisi yurtdışına kendimiz veye bir yakınımız çıktığında makinayı aldırmak.Ve kutusuyla türkiyeye sokmamak.Yani o ülkeden alınan malı açıp olabildiğince tüm menü özelliklerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edip fazlaca fotoğraf çekmek.Mümkünse türkiyeye dönüşe 1 hafta önce kullanıma başlamk en iyisi.Bozulma olayındada mağazaya gidip elden değiştirmek ve satıcıyla yüz yüze muhattap olmak en akıl karı olanı...