Fotoğrafçılık Forumları
Alphacının Fotoğraf Çantası
Merhaba
Burdaki üstadların yazılarını okuyarak A100 aldım, benim gibi DSLR makinalara yeni olan arkadaşlara yol göstermek amacı ile, alphacının çantasında hangi amaçla neler olması gerektiği konusunda fikirlerinizi yazarsanız nasıl olur ?
teşekkürler
Elektriksel bir bağlantı var mı peki ? Yoksa sadece teraziyi yerleştirmek için mi?
mikadan yapılmış, elektiriksel bağlantı yok, flash yeri en uygun yer terazi için, o yüzden orayı kullanıyorlar
Akşam eve gelip bizim emektar Canon SLR'ın yuvasına bakmam gerekti neden uyumsuz olduğunu anlamak için.
Minolta olayı tersine çevirmiş, flaşın poposu diğer makinaların flaş yuvası olmuş, makinanın flaş yuvası diğer makinaların flaşlarının poposu gibi
Iste ispati:
Sekilde goruldugu gibi Minolta/Sony makinalar ile digerlerini birbirine entegre etmek mumkun
Sanirim en ucuzundan su terazili tripod alman gerekecek, tripodu kullanmasan bile basligini sokup makinanin altina monte edebilirsin.
şu dijital çağda su terazisi neden bu kadar elzemdir onu anlamaya çalışıyorum..
tercihtir saygı duyarım
@antika
ilk defa böle bişi gördüm
gerekçe nedir acaba ?
tripodumda terazi var ama kafasında yok
@rokomet
asimovun 3 robot yasası uygulanamazsa, yeni üretilen japon robotlarından biride der ki;
- bu digital çağda insana da gerek yok, luzumsuzlar, dünyayı kirletiyorlar, öldürelim arkadaşlar
eğriliğin digital olarak düzeltilebileceğinden haberimiz var
çekerken 1 saniyemi alacak basit ama kullanışlı bir alet varken göz kararı oldu mu olmadı mı acaba diye neden 2 dakikamı harcayayım ?
Merhaba Dire, ben de aramıza hoş geldin diyeyim. Gerçi geç gördüm ama yine de cevap yazayım dedim. Ben 2006 ağustos başından beri sony alpha 100 kullanıyorum. 10.000 den fazla fotoğraf çektim. Hiç bir an pişmanlık duymadım alpha aldığım için. Makro ve doğa ağırlıklı çalışıyorum ben. Makro objektif almayı düşündüğünü yazmışsın. Bence önceliklerini bir düşün ve ona göre karar ver. En çok ne fotoğrafı çekeceksin? Ya da hangi konuda iddialı olacaksın? Makro? Doğa? Portre? Durağan cisim? Haber? ....?
O vereceğin karara göre de objektif seçersin. Şunu belirteyim ki hiç bir makinenin kit lensi yeterince kaliteli değildir. O yüzden bir body alıp lensleri seçereek almakta fayda var(dı). Ben 18-70 kit lensimi hemen satıp yerine Sigma 17-70 aldım ve çok da memnunum ondan. Genel amaçlara uygun. Minolta 50 mm makro lensim var 1:1 f 2.8. Ayrıca yine sigma 70-300 ve 10-20 lenslerim de var. Ama en çok makro lensimi kullanıyorum. Makro lensler çok pahlı 2. el temiz bir minolta lens bulursan hemen al.Tamron ben kullanmadım ama kullanan arkadaşlar memnun. Bir de odak uzaklıkları fazla olan lensleri tercih etmemeni öneririm. Çünkü eleman sayısı artıkça keskinlik azalır. Lensi takıp çıkarmektan korkma, uğraştırır ama makineye zarar vermez. 50 mm lens manzara ve portre için çok uygun. Hele 50 mm. ile bir manzarayaı dikey kadraj yanyana çekim yapıp 3 kareyi fotoşopla birleştirince müthiş oluyor .
İmkanın varsa objektif alırken tek odak uzaklıklı olanları tercih et. Ama malum ne kadar çok objektif o kadar çok dolar (pardon şimdilerde avro) demek ne yazık ki. Pahalı bir hobi bizimki. Allah yardımcımız olsun. Selamlar
merhaba serto,
açıklamaların için teşekkürler
durumlar biraz değişti, FlickR'daki bir üstadın fotoğraflarına baka baka nikon üzerinde yoğunlaşmaya başladım
18-70'i elimden çıkarttım, 75-300 sırada ve bir ay sonra D300 almayı düşünüyorum
şimdilik mimari, manzara tipi şeyler çekiyorum ama makro hedefim var, hdr çalışıyorum
fotoğraflarımı görmek istersen aşağıda
http://www.flickr.com/photos/communiquel/
İlgili olabilecek konular
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
016908 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
018702 Eki. 2024, 18:47
prodersler -