hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

60 Günlük Sony A-100 Macerası

İlk olarak bunun bir test olmadığını belirtiyim, Pek çok yabancı sitede test sonuçları yayınlandı, yakında bu sitede de A100 testinin yapılacağı söyleniyor. (Yabancı dili iyi olmayan arkadaşların çok işine yarayacaktır)
Buradaki amacım Alfa 100”ü aldığımdan buyana 50-60 günlük kullanımda edindiğim deneyimlerimi ve gözlemlerimi (sözden daha çok fotoğraflarla) sitedeki arkadaşlarla paylaşmak.

Öncelikle makinayı ilk elime aldığımda “Bu bir MİNOLTA “ diye düşündüm, menulerine girdikçe bu izlenimim daha da kuvvetlendi Menu oldukça sade ve iyi tasarlanmış, Sıklıkla kullanılan özelliklerin Function düğmesinde yer alması kullanımı daha da rahatlatmış, menude boşuna zaman kaybetmeyi önlüyor.

Metal olan lens yuvasını çevreleyen geniş bir alan da yine metalden yapılmış, büyük ve ağır lenslerin güvenle kullanımını sağlıyor.

En çok kullandığım özelliklerin başında hiç şüphesiz SSS (Sarsıntı Önleme Sistemi) ve MLU (ayna kilitleme özelliği) geliyor. SSS beklediğimden çok daha yararlı çıktı.

Makinanın tüm teknik özelliklerini saymaya gerek yok sanırım, SnOcaklıların açtığı başlıkta yeterince yer alıyor zaten. Burada merak edilen bir husus olduğunda yada benim önemli bulduklarımı yeri geldikçe örnek fotoğraflarla yansıtmaya çalışacağım.

Şimdilik bir fotoğrafla söze nokta koyalım.

#hbaykal' tarafından 19.10.2006 02:37:56 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 20.10.2006 19:20:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2006, 02:35 - İp: 85.***.**2.239
levobjk
levobjk (üye)
İzmir / Meraklı

cüneyt bey,
bu fotoğraflar için yazdığınız ayarla makinenin saptadığı değerlermidir yoksa siz müdahele ettiniz mi?

Tarih: 6 Mayıs 2007, 15:26 - İp: 85.***.**1.110
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

levobjk,

Diyaframı ve ISO'yu (Hi200) ben seçtim, sadece perde hızı ona kaldı.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 16:13 - İp: 85.***.**3.204
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Cüneyt Bey, harika fotoğraflar. Bu Hi200 tam olarak ne işe yarıyor, bildiğimiz iso 200 den farkı ne?

Adım tembel A100 cüye çıkmadan bir iki tane de ben yükleyeyim....Bu gün çıkılan bir kır gezisi, nihayet 3-5 fotoğraf çekecek fırsat bulabildim...Konu mankeni arkadaşımın haylaz kızı Bir de sevimli erkek çocuğu vardı, bir iki tane de ondan

Objektifim 18-200...Renk düzeni tümünde vivid...Kadraj tümünde orjinal. Picasa ile küçülttüm, bir iki tanesine birazcık keskinlik verdim, renk ve beyaz ayarına kesinlikle müdahale etmedim. exifler fotoğrafların üstünde....
Bira şişesi pazarbey için, croplayacak a100 ile çekilmiş şişe armasın diye :D
Tamamı Jpeg çekildi Büyük kısmı 150-200 mm civarı....

Tarih: 6 Mayıs 2007, 18:36 - İp: 88.***.**1.160
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo,

Senin de fotoğrafların çok güzel. Özellikle en sonuncusu, kullandığın lensin iyi bir kalitede olduğunu göstermiş, ten renkleri çok doğal.

Lo80 ve Hi200 hakkında yazmıştık.

Aşağıdaki linkteki sayfanın son mesajı:

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11997&syf=43

Burada da, Murat'ın örnek çekimleri var:

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=16978&syf=4

Tarih: 6 Mayıs 2007, 19:01 - İp: 85.***.**3.204
acemiaslan
acemiaslan (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:46 - İp: 88.***.**7.95
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:57 - İp: 85.***.**7.236
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

A100 cüler toplanmaya başlamış

Cüneyt Bey çok teşekkür ederim , beğenmenize sevindim. Linkler için teşekkür ederim, çok faydalı oldu.

Acemiaslan, çok hoş bir fotoğraf. Çok doğal gözüküyor renkler.

Muratsen, gel sana 135 mm alalım Bu lensle bunları çekiyorsan onunla neler çekersin kim bilir

Bu günkü gezimde 34 fotoğraf çekmişim. Tamamı kullanılılabilir, ''bu kötü olmuş'' deyip sildiğim fotoğraf yok. Bu makine wb, renk ayarı ve AF konusunda kesinlikle çok başarılı. Ve titreşim önleme mekaniması mükemmel çalışıyor...

Bazı makinelerde olduğu gibi ''yok şunu +1 yap, bunu +2 yap, renk ısısını düşür ''filan uğraşmıyorsun....

Tarih: 6 Mayıs 2007, 23:23 - İp: 88.***.**1.160
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

hafta sonu bir kaç arkadaş eski afyonkarahisar sokaklarını dolaştık ve kaleye çıktık.
Bende a-100 vardı (malum)
diğer bir arkadaşımda Nikon-D40 vardı (beraber Doğubank'tan almıştık)
üçüncü arkadaşta ise bir SLR Nikon vardı. Ancak karşılaştırma yapabilelim diye ona benim F 707 yi verdik.

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

işte böyle
ilk a-100 fotoğraflarım...
ilk edindiğim intiba, makineyi tanımadan tam performans almak zor gözüküyor.
f 707 ile bütünleşmiştim adeta. Gözü kapalı menüde dolaşıyordum.
İkinci intibam, bu kit lens pek bişeye benzemiyor.
Belki de ben tam performans alamıyorumdur.
Tecrübe edindikçe durum anlaşılacak.

(tüm bu fotoğraflar 18-70 kit len ile çekildi)

#fipar' tarafından 07.05.2007 00:47:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Mayıs 2007, 00:38 - İp: 88.***.**7.193
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

bunlar da 75-300 sony lens ile çekilenler:

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

[/IMG]

bu lensin makro kullanımı konusunda verdiği bilgiden dolayı pazarbey'e ; tavsiye eden diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bakalım,bu lense de alışmak biraz zaman alacak

Tarih: 7 Mayıs 2007, 01:05 - İp: 88.***.**7.193
frog
frog (üye)
Bursa / Amatör

iznik'ten

Tarih: 7 Mayıs 2007, 21:45 - İp: 88.***.**1.86