hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

60 Günlük Sony A-100 Macerası

İlk olarak bunun bir test olmadığını belirtiyim, Pek çok yabancı sitede test sonuçları yayınlandı, yakında bu sitede de A100 testinin yapılacağı söyleniyor. (Yabancı dili iyi olmayan arkadaşların çok işine yarayacaktır)
Buradaki amacım Alfa 100”ü aldığımdan buyana 50-60 günlük kullanımda edindiğim deneyimlerimi ve gözlemlerimi (sözden daha çok fotoğraflarla) sitedeki arkadaşlarla paylaşmak.

Öncelikle makinayı ilk elime aldığımda “Bu bir MİNOLTA “ diye düşündüm, menulerine girdikçe bu izlenimim daha da kuvvetlendi Menu oldukça sade ve iyi tasarlanmış, Sıklıkla kullanılan özelliklerin Function düğmesinde yer alması kullanımı daha da rahatlatmış, menude boşuna zaman kaybetmeyi önlüyor.

Metal olan lens yuvasını çevreleyen geniş bir alan da yine metalden yapılmış, büyük ve ağır lenslerin güvenle kullanımını sağlıyor.

En çok kullandığım özelliklerin başında hiç şüphesiz SSS (Sarsıntı Önleme Sistemi) ve MLU (ayna kilitleme özelliği) geliyor. SSS beklediğimden çok daha yararlı çıktı.

Makinanın tüm teknik özelliklerini saymaya gerek yok sanırım, SnOcaklıların açtığı başlıkta yeterince yer alıyor zaten. Burada merak edilen bir husus olduğunda yada benim önemli bulduklarımı yeri geldikçe örnek fotoğraflarla yansıtmaya çalışacağım.

Şimdilik bir fotoğrafla söze nokta koyalım.

#hbaykal' tarafından 19.10.2006 02:37:56 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 20.10.2006 19:20:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2006, 02:35 - İp: 85.***.**2.239
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

hayırlı olsun ngenca.
yeni fotograflarını bekliyoruz.

Tarih: 10 Nisan 2007, 10:27 - İp: 85.***.**1.142
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Pazarbey;

Martıyı kadrajda tutabildiğin sürece hiç senin dediğin gibi bir problem olmuyor. Devamlı fokusluyor. Ama tabii kadrajdan kaçırırsan ve yeniden fokuslamaya çalıştığında, son fokus noktasına göre mesafe açılmışsa yeniden fokuslamak için haliyle vıızzzt yapıyor. Bu da bence makineden çok lensten kaynaklanıyor. K100d fokus hızı konusundaki eleştirileri haketmiyor bence. Gece zifiri karanlığı çekmek gibi alışkanlıklarım olmadığı için en azından bana hiç bir sıkıntı yaşatmıyor diyebilirim. Neyse, Sony A100 forumunu da fazla taciz etmeyelim.

Cüneyt bey;

Haklısınız. 70-300 fazla gelebiliyor. Ancak 17-70 de kısa kalıyor çoğu zaman. Cropsuz tam kadraj için 17-70'in yanına simit desteği de lazım.

Tarih: 10 Nisan 2007, 11:16 - İp: 213.***.**5.242
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Hem Sony A100 ü hemde Pentax K100D yin inceledim. Nerdeyse iki cihazında focus hızı aynı. Sony A100 az daha hızlı olmasına rağmen aralarında ciddi bir fıcus hızı farkı yok.

Tarih: 10 Nisan 2007, 11:37 - İp: 212.***.**0.50
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben sahsen 20 yasindaki eski filmli SLR makinanin bile ortamda yeterince isik varken fokus hizini gayet yeterli buluyorum. Dolayisi ile hayatinda hic eline AF SLR makina almamis Pazarbey'in modern DSLRlarin fokus performansi hakkinda sarfettigi endise dolu sorulari sacma buluyorum.

Dayibey Pazarbey'in DSLRinin getirip eline verdigi dakika Pazarbey bu sorularin ne kadar anlamsiz olduguna kensisi de hukmedecek.

Tarih: 10 Nisan 2007, 12:11 - İp: 81.***.**5.159
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

Haklısınız. 70-300 fazla gelebiliyor. Ancak 17-70 de kısa kalıyor çoğu zaman. Cropsuz tam kadraj için 17-70'in yanına simit desteği de lazım

18-200 bu konuda super bir lens.

Tarih: 10 Nisan 2007, 12:56 - İp: 88.***.**5.236
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Antika umarım fuara geliyorsundur.Gelinsen gözümü görünme. Üstüne atlayıp seni ezmezsem .ende. HEm ben slr gördüm. Arkadaşımın zeniti vardı.Elime bile aldım. Yaaa.
Bitpire.Sakalımız yokki dinlensin. 300 mm uzun 70 mm kısa geliyor.Gelir tebi. Alacaksınız 18-200 bak sorun oluyormu. Gerçi senin kabahatin yok. bozum çıkmasa sende alacaktın.
Gelsin benimde dslr bakalım focusu hızlımı yavaşmı.Görcez.

Tarih: 10 Nisan 2007, 13:02 - İp: 88.***.**0.188
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Pazarbey,

Uzerime atlayip beni ezmeye kalkmadan once kac kilo oldugumu niye sormuyorsun?

Tarih: 10 Nisan 2007, 14:06 - İp: 81.***.**5.159
ngenca
ngenca (üye)
İstanbul / Amatör

Burda gemilerin verdiği ısınında resme yansıması çok hoşuma gitti... gerçi biraz puslu gibin ama genede güsel göründü gözüme herhelde kendim çektiğim için bööle göründü..

Tarih: 10 Nisan 2007, 15:26 - İp: 212.***.**8.236
ngenca
ngenca (üye)
İstanbul / Amatör

bir iki martı da benden

Tarih: 10 Nisan 2007, 15:31 - İp: 212.***.**8.236
ngenca
ngenca (üye)
İstanbul / Amatör

Kız Kulesi

Tarih: 10 Nisan 2007, 15:33 - İp: 212.***.**8.236