pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

5 D, 50 D Karşılaştırması

Arkadaşlar son olarak iki makina arasında kaldım. İki makinadan hangisini tavsiye edersiniz. Veya artı ve eksileri neler.
Pil kullanımları, kullanışlılıkları, fotoğraf kalitelmeri ve objektifleri bakımından yardım edeniz lütfen.

Tarih: 1 Kasım 2005, 19:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hasselblad H2'nun hayali bende de var..
uzerine de P45 digital back..
ahhhhh ahh..
.............................
saka maka, H2D alabilmek icin de milyoner olmak lazim.. dunyanin parasi..
gercekten cok zengin olmadikca alinacak turde bir makine degil..

sen reklam fotografciligi yapiyorsun demek fotoman.. islerinde hangi makineyi kullaniyorsun? 350D'yi mi?.. yoksa...

Tarih: 2 Kasım 2005, 21:14 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

600 dolar çok fazla ne buya.En iyisi bizim kompaklar o zaman.

Tarih: 2 Kasım 2005, 22:38 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar bence yeni çıkan bir modeli almak kutunuzdan çıkacak olana razı olmak demek.

Yeni çıkacak olan bir makinede firmware update ile düzeltilmesi mümkün olmayacak sorunlar olabilir. Pazar çok hareketli ve her firma biran önce pazara ürün sokup pastadan pay almak istiyor.

Bence alınacak marka ne olursa olsun en iyisi bir süre bekleyip gelecek yorumları okuduktan sonra hareket etmek.

Ben olsam şu anda ne R1 ne de D200 alırdım. Bu makineler konusundaki sabırsızlığınızı gerçekten anlayabiliyorum. Mesela ikisinde de real time RGB histogram var. Süper birşey...

Dadanagast sana D200 yakışır. Ama birkaç ay bekle derim. Nede olsa 350D var sende. Xmas alışveriş çılgınlığı başlamak üzere adamların. Hem yılbaşından sonra fiyatı da düşer bu aletin. Belki o zamana kadar Pazarbey'in de parası birikir alır senin 350D'yi, belli mi olur

Pazarbey DSLR like alacaksan R1'e de bir gözat bence...

[>:D :D :D

Tarih: 4 Kasım 2005, 01:19 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

merhabalar pazarbey
ben bir d50 kullanicisiyim,

slr alemine yeni giriyorsan bundan sonra katedecegin yolu cok iyi plamlamalisin. belki cok buyuk laf oldu ama oyle...

bundan sonra neyle baslamissan onla devam edeceksin. mesela dadanagast bir canon kullanicisi yeni nikon d200 onu da etkiledi ama, yaptigi lens yatirimindan sonra ben onun biraz nikona zor donecegini saniyorum .

ayni sey benim icinde gecerli. 1998 den beri nikon slr kullaniyorum. elimde cok fazla olmasada birkac nikon objektifim vardi gidip
bir canon almam -ki ben 350d den oldukca hoslanmistim- cok amntiksizdi. birkac tane objektif diyorum ama bugun bile sahip oldugum bu eski objektifleri ikinci elpazardan 500-600 dolarin altina toplayamam. bunun icin kararini buna gore ver .
minolta hicbir zaman kotu bir marka olmadi. kimsenin canon ve nikon minoltadan ustundur demeye hakki yok. benim sahsi kanaatim minolta, nikon ve canonla ayni objektifle cekilmis fotograflari kimsenin gelipte kolay kolay bu nikon, bu minolta diye ayirt edemeyecegi.
sana tek tavsiyem yeni bir makina alcak bir kisi olarak kit lenslkerine guvenmemen. bu lensler hicbir zaman makinanin tam hakkinni vermeyecektir. -d70'i bunun disinda tutuyorum d70 kit lensi 18-70 gercekten muthis bir lens d70 body'nin teknik ozellikleri 350d'den daha iyi olmamasina ragmen d70 kitin daha pahali olmasi sirf bu lens yuzunden.-

bir zamanlar ankarada fotograf ustasi bir abinin bir lafini duymustum ''perde kalktiktan sonra obje ile filminiz arasinda sadece objektifiniz vardir'' diye. bu yuzden body olayina fazla takilmadan yatirimi lense yap .

Tarih: 4 Kasım 2005, 03:01 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

slr like almam.Belki slr de almam.Elimdeki makina zaten yetiyor bana.Ama doyumsuzluk işte.
Polaris bey,
Dediğinin doğruluğunu slr fotoğrflarınaa bakınca anlayabiliyorum. d70 gibi değil canonların fotoğrafları 1d hariç.Demekki oda iyi bir objektif ile çekilmiş.
o nedenle kit olarak almam muhtemelen.Belkide hiç almam.Hızım kesildi biraz bu konuda. Alırsamda sanırım 28-300 tamron makro alacağım sadece .Belki ileride geniş açıda alırım.Yada başta .Bilemiyorum artık.KAfam iyece karıştı.

Tarih: 7 Kasım 2005, 05:16 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba dadanagast, hızına yetişmek mümkün değil valla, her başlık altında sen çıkıyorsun.
soruyu hangi başlık altında sorduğunu bulana kadar terledim yaaa.

Reklam işine 350D ile gidersem o an sepetlerler beni ,
Büyük format SinarX kullanıyoruz. dgital back'de aldık ama müşteriler film tercih ediyorlar. (zengin olduğumu sanma sakın, firma benim değil.. )

Tarih: 7 Kasım 2005, 17:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sinar mi?.. iste olay bu...
bizler de burada 350D falan diyelim.. peh..
..niye film tercih ediyorlar fotoman? digital yeterli olmuyor mu?
......................
gorkemkgo, hepimize d200 yakisir.. [>:D

Tarih: 7 Kasım 2005, 19:32 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

üzerime gelmeyin psikolocik bunalım geçiriyorum.

Tarih: 7 Kasım 2005, 21:51 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

dada.. pazarbey'in üzerine fazla gitmeyelim. Makineyi alırsa birde altın almak zorunda kalacak...

Pazarbey işin zor. Kesene bereket. Eşine doğum gününde ya da evlilik yıldönümünde hediye olarak DSLR alsan olmaz mı? Ne dersin?

Tarih: 7 Kasım 2005, 22:18 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

benim için çok uygun bir çözüm.Ama mümkün olmasa gerek. Ama firmalara rica etsek tamamı altın olan makina yapsalar o zaman karşı konulmaz tahminim. Gold body

Tarih: 7 Kasım 2005, 22:49 - İp: yok