Fotoğrafçılık Forumları
4000 Liralık Dslr Tavsiyesi
Merhabalar -foruma yeni üyeyim- Başlıkta da belirttiğim üzere 4000 liralık en akıl karı, iyi makineyi satın alacağım lütfen tavsiyelerinizi, yorumlarınız esirgemeyin. Özellikle bir proje kapsamında kullanılacak, -belgesel çekimi- dolayısıyla video kaydıdı da iyi olmalı. Fotografium sitesinde gözüme çarpan makineler oldu, nikon d7000, canon 7d, canon 60d, nikon 300s gibi, ancak işin içinden çıkamadım. Şimdiden teşekkürler
Video çekimi iyi olsun dersen Sony'lere bak derim. Sony A 77 16-50 özel lensiyle 5 bin Tl yi aşıyor. Ama iyi makine... Eğer 18-55 kit lensiyle olsun dersen 4 bin liranın biraz üzerinde.
#ercan43' tarafından 17.07.2012 19:01:18 tarihinde düzenlendi.
öncelikleriniz belirleyin eğer evde led tv de full hd video da çekip izlerim derseniz canon yok ben fotoğrafa odaklandım video önemli değilse nikon zaten o makinelerin hepsi güzel bence FF alın 4000 tl ye 5dm2 mesela
Evet öncelikler mühim bu noktada, dediğim gibi belgesel çekimi kasıtlı kullanılacak öncelikle öğrencilerle birebir röportaj ve mekanlar üstünden kurgulamaya gidilecek, 26 inç bir lcd-led monitörde ya da 51 inç bir samsung plazmada iş görülecek. 5dm2 iyi bir nakine ve sanırsam şu behzat ç. isimli dizinin çekimleri de bu makineyle yapılmış. arkadaşın almıştı geçen sene 9000 küsür liraya birtakım aksamlarıyla birlikte hayli pahalı diye biliyordum ama araştırdığımda şimdi 5000 civarına yaklaşmış, tabii belki de sadece body nin fiyatı da olabilir. Ercan Bey'in tavsiye de bulunduğu sony aleti de hayli ses getiren bir cihaz olmuş getirdiği yenilik bakımından ona da aklım takılmadı değil lakin bir ekol olma bakımından nikon ve canon'un ne derece yanından geçebilir destek ve parça bakımından bilemedim, bir de kullanımı alışılagelmiş dslr mimarisinden çok mu farklıdır, zaman alır mı adapte olması bunlar da önemli, araştırmak gerek. Edineceğim makinenin yanında birer adet tele ve geniş açı objektif de alacağım, nikon ve canon'un skalası daha geniştir sanırsam bu yönlerden de. artakalan zamanlarda da stock fotoğrafçılığına karışmak niyetim. tüm bunların ışığında bir kez daha düşünmem gerek, hayırlısı bakalım. Teşekkürler fikirleriniz için.
İki Makineyi göz hapsine aldım; Nikon D7000 ve Canon 7D bu bağlamda görüşlerinizi bekliyorum son olarak, teşekkürler.
bence video önemliyse bu iki makineye değilde sony a77 ye bakın cok ıyı bu konuda
Belgesel çekmek için makineden önce makineyi kullanabilecek birisine ihtiyaç vardır, yanılmıyorsam.
DSLR makineler video konusunda çok kullanışlı değiller, bu açık.
Ama bu makinelerde video çekeceğim derseniz Canon 60D dönebilen ekranı ile kolaylık sağlayacaktır.
Veyahut aynı şekilde 600D.
18-55 ve 55-250 lenslere ihtiyacınız olacaktır.
Canon 600D ile 18-55 ve 55-250 alın bu işi yaparım, çözerim derseniz.
Otomatik modda kullanacaksanız, hiç girmeyin. Sonra niye bir kısmı net bir kısmı bulanık oluyor diye soruyorlar
Video çekimi yapılacaksa tereddütsüz
Canon EOS 5D Mark II
Video çekimi için alıcaksanız Sony a77
tek sıkıntısı ff olmaması ve vizörün lcd olmasından dolayı şarjının çabuk bitmesi
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Yashıca Samuraı 4000ix Nasıl Film Kullanmalıyım
23 Nis. 2020, 14:40 nnehhh
1195523 Nis. 2020, 20:05
mete007 -
Bütçeme Göre Güncel Dslr mı Fullframe Dslr Mı?
12 Nis. 2020, 08:34 uaemir
2330912 Nis. 2020, 23:07
mete007 -
-
-