keyfiyyet
keyfiyyet (üye)
İzmir / Amatör

Toz Ve Kir Sorunu

merhabalar, makinamın başına çok kötü bir olay gelmesine vesile oldum ve nasıl halledeceğim hakkında hiç bir fikrim yok. umarım bana yardımcı olacak birileri vardır. 1 hafta önce aldığım nikon d40 ımın içinde bir kaç toz taneciği görünce bu tür makinalardan da anladığını düşündüğün bir tanıdığım olan tv. tamircisine bu durumla ilgili yapılabilecek pratik bi yol olup olmadığını sordum. sağ olsun o da tv. lerin içinde biriken tozu üflemeye yarayan elektirikli makinayı, objektifini çıkardıktan sonra benim d40 ın içine 10 sn. kadar tutu. şimdi makinamın içi o aletten çıkan tozlarla dolu. aynayı sildim prizmayı sildim ama hiç bi değişiklik olmadı. bi tanıdığım bu tozların prizma ile screan arasına girdiğini bunun temizliğinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi.22 diyaframda beyaz kağıdı çekip baktım sensöre de epey toz yapışmış. bunları halletmenin ucuz ve güvenilir bi yolu var mı? umarım vardır. bütün paramı makinaya bağladığımdan bu sorunun çözümüne ayıracak fazla param yok. bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.

Tarih: 22 Şubat 2008, 23:53 - İp: 85.***.**3.143
acarmob
acarmob (üye)
İzmir / Amatör

Hemşehrim,geçmiş olsun,hava komprösörü ile üflediyse su zerrecikleri kaçmıştır.İstanbul MACROFOTO nun sahibi Sayın Murat KEPOĞLU Beyi ararsan kendisi Sirkeci HAYYAM pasajında NİKON tamircisidir.Size yardımcı olur.TELEFONU:0 212 520 23 24 Telefonunuzu İZMİR den Oktay ACAR'dan aldım derseniz...

Tarih: 23 Şubat 2008, 01:14 - İp: 88.***.**5.128
kaankurt
kaankurt (üye)
Balıkesir / Amatör

son derece ilginçmiş... ben de aynayı temzilerken sensörü mahvettim toz duman oldu... HAWK marka gözlük bezini kalemin silgili tarafına sardım... ardından girdim sensöre... 150 deneme sonucunda toz moz kalmadı ama yine gelecekler diye ödüm kopuyor ...

Tarih: 26 Nisan 2008, 02:25 - İp: 81.***.**4.76
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Senin adına üzüldüm .. hemde 1 haftalık yepyeni bir makina olmasına... Ama anlmadığım 1 haftalık bir makinaya temizleme gerektiricek kadar tozu nasıl kaçırdın... ahh ahhh nasıl içim cız etti anlatamam... buraya anlatırken yazından belli dişinden trnağından biriktirerek almışsın az buz bir parada değildir hani ve bu aleti sen tut tv ciye götürüp içine güçlü kompresör tuttur olucak şey değil ... sen acarmobun dediği gibi önce yetkili servisine götür ne kadara temizlenıo ogren olmassa arkadasın dedıgı adrese gıt... inşallah o güçlü kompresör aletin herhangi bir yerine birşey yapmamştır ...Geçmiş olsun

Tarih: 26 Nisan 2008, 03:08 - İp: 85.***.**6.224
ademyagiz-
ademyagiz- (üye)
Kocaeli / Amatör

Geçmiş olsun. ben de vizörden görünen tozu temizleyecem diye uğraşmıştım. Şimdi bazı lekeler görünüyor. sensördeki tozlarla hala başım dertte. hayyamdaki macrofotoya götürdüm 23 nisan da. temizlediler sağolsunlaar ama tam çıkaramamışlar. c.tesi günü de nikon yetkili servisi olan teleoptike götürdüm. onlar da temizledik dediler ama eve gelip batığımda tozların yerini değiştirmişler sadece.. kontrol etmemişler sanırım. bir de özgürfoto'ya götüreceğim bir dahaki sefere. bu tozlar çok sinir bozucu..

#Darkenergy' tarafından 28.04.2008 13:21:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Nisan 2008, 13:18 - İp: 78.***.**9.69
  • 1