ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

Tatlı Bir Korku

Herkeze iyi geceler , ben bir nikon d90 kullancısıyım ve çektiğim fotoğraflar genellikle manuelde , terimlerden falan pek bilgi sahibi değilim tam olarak basit bir dille bunları anlatan bir başlık bulamadıgım için bu konuyu açtım şimdi gelelim sadete ben o d90'ın mütiş yorumlamarının üstüne gidip bir nikon d90 edindim 18-105 lens var üstündede iyi hoş ama bakıyorum o sizin ellerinize sağlık fotoğraflarınız gibi fotoğraflar çekemiyorum nedeni ne bilmiyorum ama çevremdeki insanların ne kadar hoşuna gitsede ben beğenemiyorum canlı olmuyor vizörde görünen o sayaçta + 0 - de genellikle çektigim fotoğraflar - oluyor 0 da ve + çok parlak geliyor gözüme daha dogrusu eksigim yada yanlışım nerede bilmiyorum ve bu beni korkutuyor.

Tarih: 24 Haziran 2011, 00:50 - İp: 81.***.**6.27
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Yeterli bilginiz olmadığından temel ayarları (eğer yanlışlıkla değiştirmediyseniz zaten birkaç küçük değişiklik yeterli olacak) bilen birine yaptırmanızı ve bu konuda biraz tecrübe kazanıncaya kadar da ayarlarla oynamamanızı tavsiye ediyorum. Aşağıdaki linkleri incelemeniz yararınıza olur

Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
Çekim Modları
Nikon D90 Fotoğraf Kontrol Ayarları
D90 İlk Ayarlar Nasıl Olmalı
D90 Standart Ayarlarda Soluk Renk

#najdorf' tarafından 24.06.2011 18:19:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Haziran 2011, 16:58 - İp: 144.***.**0.58
ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

çokteşekkür ederim etrafımda öyle biri yok ama elimden geleni yapıcam çok oynamış olmalıyım ayarlarıylar ögrenmek için çok kurcalıyorum

Tarih: 24 Haziran 2011, 17:54 - İp: 88.***.**6.51
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Çok karıştırdıysanız reset atıp fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Temel ayarları yine yukarıdaki linklerde olduğu gibi yapın. Gerisini fazla kurcalamayın

Nikon D90 Türkçe Kullanma Klavuzu (Resimli)

Tarih: 24 Haziran 2011, 18:01 - İp: 144.***.**0.58
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

fotoğrafların uzerinden bir photoshop silindiri geçmeden o canlılığı o renkleri o keskinliği bulman oldukça zor.. Sitelerde gördüğün fotoğrafların tamamına yakını saturasyonu kontrastı artırılmış level duzeltmesi yapılmış golge ve parlaklık ayarından geçirilmiş unsharp mask uygulanmış fotolar genelde.... ama tabi senin beğenmedim dediğin fotolarıda bir görmek lazım...
makinadan çıktığı gibi fotoğrafın sitelere konduğu pek görülmemiş..

Tarih: 27 Haziran 2011, 20:23 - İp: 85.***.**0.246
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Benim fotograflar hiç photoshoptan geçmemiştir. Hepsi orijinal ayarlarında yüklenmiştir.
Şimdilik...
Artık bundan sora ben de kullanmaya karar verdim. kullananların yanında kullanmayanlarınki biraz soluk kalıyor.

#ercan43' tarafından 27.06.2011 21:18:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2011, 20:37 - İp: 217.***.**7.82
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

O artı eksi olayı pozlama telafisi ile alakalıdır. Yani biliyorsunuz siz çekince perde açılıp kapanıyor ve belli sürede sensöre ışık toplayıp fotoğraf oluşuyor. O perde süresi de ortam ışığına göre ayarlanır ve bunu makinede ışık ölçen bir mekanizma yapar.

+ İBARESİ varsa makinen ölçtüğü normal değerden daha fazlası ile çekim yapıyorsunuzudr. - varsa daha düşüktür (daha karanlık). Peki nasıl düzelticem derseniz bir zahmet kılavuza bakın. İlk dersiniz bence şu olsun.

Çekim modları: P,A,S,M nedir ne değildir
ve
Pozlama telafisi, enstantene hızı...

Tarih: 27 Haziran 2011, 21:39 - İp: 78.***.**3.72
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ercan abicim malesef yarışmalarda bile bile photoshop la renk saturasyonau boğulmamış , portreyse gozlere uzaydan gelmiş gibi beyaz parlak efekt verilmemiş kontrastsa boğulmamış renleri değiştirilmmemiş vs vs fotoğraflara bu işin duayenleri bile donup bakmıyor ben bu olayı garip buluyorum ama gidişat boyle...

Tarih: 28 Haziran 2011, 11:24 - İp: 85.***.**6.12
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Renk kontrastı falan neyse de umarım ileride jilet gibi keskin fotoğraflar üreten makineler çıkar. Photoshopta bile oynansa bakıldığı zaman yine fotoğrafların ezici bir çoğunluğu keskin değil. Bu sadece kullanıcı hatasından kaynaklanıyor olamaz

Tarih: 28 Haziran 2011, 13:08 - İp: 95.***.**3.62
semih663
semih663 (üye)
Balıkesir / Amatör

Burdanda temel bilgileri çektiğin resimlerdeki kadar olmasada kavrayabileceğin bi site var bilmiyorum link vermek doğru olurmu ama; "http://www.dryreading.com/camera/"
İso-diyafram-enstantane üçlemesini buradanda çözebilirsin.

Tarih: 28 Temmuz 2011, 12:47 - İp: 95.***.**7.54