ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

Tatlı Bir Korku

Herkeze iyi geceler , ben bir nikon d90 kullancısıyım ve çektiğim fotoğraflar genellikle manuelde , terimlerden falan pek bilgi sahibi değilim tam olarak basit bir dille bunları anlatan bir başlık bulamadıgım için bu konuyu açtım şimdi gelelim sadete ben o d90'ın mütiş yorumlamarının üstüne gidip bir nikon d90 edindim 18-105 lens var üstündede iyi hoş ama bakıyorum o sizin ellerinize sağlık fotoğraflarınız gibi fotoğraflar çekemiyorum nedeni ne bilmiyorum ama çevremdeki insanların ne kadar hoşuna gitsede ben beğenemiyorum canlı olmuyor vizörde görünen o sayaçta + 0 - de genellikle çektigim fotoğraflar - oluyor 0 da ve + çok parlak geliyor gözüme daha dogrusu eksigim yada yanlışım nerede bilmiyorum ve bu beni korkutuyor.

Tarih: 24 Haziran 2011, 00:50 - İp: 81.***.**6.27
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ama bakıyorum o sizin ellerinize sağlık fotoğraflarınız gibi fotoğraflar çekemiyorum nedeni ne bilmiyorum

tecrübe ve bilgi eksikligi

Tarih: 24 Haziran 2011, 01:56 - İp: 88.***.**8.140
ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

nasıl o bilgi eksikliğini tamamlıyabilirim

Tarih: 24 Haziran 2011, 02:51 - İp: 81.***.**6.27
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Önce makinanın temel ayarlarını bir bilene yaptırın veya tekrar kontrol ettirin.
Öğreninceye kadar bir müddet otomatik modda çekin.
Her çekimden sonra pozlama ayarlarını inceleyin. Not edin.
En iyi hoca elinizdeki makinanızdır.
Sonra otomatik modla çekmeyi bırakın.
Diyafram öncelikli moda geçin.
Moralinizi bozmayın. Hiç bir şey birden bire olmaz. zaman gerek.
Selamlar...

Tarih: 24 Haziran 2011, 10:14 - İp: 92.***.**9.81
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kesinlikle bir dslr ile otomatik modda cekim yapmayın,size hiçbir faydası olmaz.
gidip bir temel fotografcılık bilgileri kitabı edinin, forumda aratırsanız tavsiye edilmiş kitapları bulursunuz.
**
enstantane nedir, diyafram nedir, iso nedir bunların birbirleriyle ilişkileri nasıldır, fotografa etkileri nelerdir ogrenin.
bu fotografcılıgın temelidir. bunların kendi aralarındaki ilişkiyi ve fotografa etkilerini bilmeden iyi bir fotograf cekmek imkansız gibi birsey.

sonrasında fotografta kompozisyonla ilgili kitaplar edinin ve orada anlatılan incelikleri kavramaya calısın. kadraj nasıl olusturulur, anlatım nasıl guclendirilir ogrenin.
bol bol fotograf izleyin, yuzlerce binlerce..
özellikle kendinize yakın gördügünüz tarzlarda ama her tarz fotograf izleyin, hangi ayarlarda cekildiklerine bakın (exif bilgilerinden)
bol bol okuyun ve daha bol deneyin.
elinizdeki makineye hakim olun.
farklı tarzlar deneyin, farklı fotograflar cekin

Tarih: 24 Haziran 2011, 10:32 - İp: 88.***.**8.140
senolyilmaz
senolyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Kormana gerek yok sen fotoğraflar çekmeye devam et, sen zaten eksiklerini görerek eğitimine başlamışsın, şimdi bu sitede öğrenebileceğin çok bilgiler mevcut bunları oku, araştır, kavra ve pratiğe dök sonra ve en önemlisi bol bol fotoğrafları incele nasıl çekildikleri ile ilgili bilgiler edin, öğrendiklerini yada anlayabildiklerini pratiğe dökerek bol bol fotoğraf çekerek fotoğraflarında yansıtmaya çalış...

Işığın bol olsun...

Tarih: 24 Haziran 2011, 10:34 - İp: 176.***.**1.44
ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

Bu sitede anlatılan çoğu şeyi anlamıyorum tam olarak açıklayıcı bir terimler sözlüğüde bulamadım canımı çok sıkıyor bu konu makine başından ayrılmıyorum neyin ne olduğunu anlamış bulunmaktayım ama işlevleri konusunda pek bilgi sahibi değilim

Tarih: 24 Haziran 2011, 16:15 - İp: 88.***.**6.51
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Terimler sözlüğüne ne gerek var ticaret hukuku değil ki bu. Altı üstü dslr. Bilmeniz gereken terim sayısı temelde 5 i toplamda ise 50 yi geçmez. Canınızı boşuna sıkmayın. Enstantane diyafram iso üçgenini anlarsanız biraz da pratik ve başkalarının çektiklerini inceleyerek gayet de güzel fotoğraflar çekebilirsiniz

#najdorf' tarafından 24.06.2011 16:47:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Haziran 2011, 16:34 - İp: 144.***.**0.58
ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

bana bilmem gereken terimlerin açıklamalarını söyleyin ben forumda gerisini hallederim ama bulamadım canım çok sıkılıyor yada musait olan biri msnden biraz yardımcı olursa bu konuda çok sevinicem

Tarih: 24 Haziran 2011, 16:36 - İp: 88.***.**6.51
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Forum içindeki arama kutusuna fotoğraf terimleri yazıp aratırsanız iyi bir başlangıç yapmış olursunuz

Tarih: 24 Haziran 2011, 16:43 - İp: 144.***.**0.58
ucinar
ucinar (üye)
İzmir / Amatör

peki makinanın ayarları nasıl olmalı?

Tarih: 24 Haziran 2011, 16:52 - İp: 88.***.**6.51