Fotoğrafçılık Forumları
Sony A100 Makina Sorunumu
Merhaba arkadaşlar.Bugün bursaspor maçına gittim ve orada resim almak istediğim.Fakat çektiğim bütün resimlerin.Özellikle güneşin adamlara geldiği yönde vücudundan mor renkte yansımalar gördüm.Ekte resim gönderiyorum.orada çizdim.bakarsanız sevinirim.
merhabalar öncelikle herkezden özür diliyorum.Forum bölümünü günlerce meşgul ettim.Fotağraf ekleme konusunda sıkıntı yaşıyorum.sanırım bu sefer gönderiyorum.
[/URL][/IMG]
ben senin yerine yükleyeyim en iyisi
[/IMG]
teşekkür ederim.
evet yorumlarınızı bekliyorum.
sonrada harika futbol maçı fotroğraflarını göndericem.
Purple fringing denen renk sapması.
Makine ile değil, lens ile ilgili.
bu resim aslında ben photoshop programında bir parça olarak aldım.rresmin genelinde yok.Bu sorunu nasıl ortadan kaldırıırm.Gerçi güneş ışığı maçta biraz terstti bana göre.ondan olabilir mi.
aşırı kontrastlı bölgelerde görünür.
Photoshop ile düzeltebilirsiniz.
Filter--> distort ----> lens correction
Bu digital ortamda kendini çok belli eden bir lens problemi.
Modern kaplamalı lensler ile bu sorun neredeyse aşıldı.
Problemin temeli ışığın farklı renkler için biraz farklı kırılması, ve tüm renklein tam üstüste gelememesi, ayrıca sensörün film yüzeyi gibi mat değil, parlak olması. Işık sensörden geri yansıyarak merceğin altına geri geliyor, ve tekrar sensöre yansıyabiliyor.
Bir sürü çözümler üretildi, flor mercekler, özel kaplamalar vs. Pahalı merceklerde bu soruna pek rastlanmıyor.
Bu sapmalar photoshop ile önemli ölçüde giderilebiliyor.
fdemirhan dogru teshisi koymus, "purple fringe" veya "chromatic aberration". Farkli dalgaboylarindaki yani farkli renklerdeki isigin mercekte farkli olcude kirilmasi sonucu film veya sensor uzerine farkli yerlerde dusmesi olayi.
Beyaz renk malumunuz gokkusaginin butun renklerini icerir, fotografa dikkat ederseniz beyaz forma, beyaz bileklik ve yerdeki futbolcunun yuzunden yansiyan gunes, bunlarin icerisindeki mor birlesen digerlerinden farkli kirilmis, hemen yanindaki karanlik yere tasmis, tabii karanlikta bayagi belli oluyor.
Ozellikle cok mercekten olusan zoomlu tele objektiflerde sikca rastlanan bir sorun. Kaplamanin, camin kalitesi dolayisi ile lensin fiyati arttikca ortadan kalkan bir problem.
Nacizane bir onerim, aperaturu F11'i gecmeyecek sekilde kismaniz, diafram tam acikken neredeyse butun lensler az yada cok bu hatayi sergiliyorlar.
bence müdahale topa...
faul yok
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
215229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112747711 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -