Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 Soru...
arkadaşlar stop motion çekeceğim de hangi ayardan çekeceğim ??
ışık koşulları ve kişisel tercih pozlamayı etkiliycektir. belli bir enstantene diyafram ayarı vermek imkansız deneyerek karar verebilirsiniz...
selamlar..
hayır S mod falan duydum ardı ardına pozlayan ???
stop motion dan kastin hareketli nesneyi durdurmak mi ?
her hareket için foto çekiyorsun sonra onları birleştiriyorsun
yok mu koca sitede d90 dan anlayan .ii1?
"time laps" diye arat hocam...
D90'dan anlamasına anlıyoruz ama soruyu duyunca ne diyeceğimizi bilemiyoruz bazen .
Stop motion dediğiniz kare kare fotoğraf çekip birleştirmek - onu biliyorsunuz . S modu ise perde hızı seçimi ile alakalı . İkisinin birbirine bağlamanız , D90'ın kumandalarıyla/özellikleri ile pek haşır neşir olmadığınızı ve en basit ayara bile kafa yormadığınızı gösteriyor . S modunu filan kullanıp hareketi (motion ) stop ettirme filan fikri mi gelmiş aklınıza bilmiyorum.
Böyle bir durumda da insan haliyle cevap vermeyi gereksiz bulabiliyor. Cevap vermeye kalksa da - benim durumumda olduğu gibi - nereden başlayacağını bilemiyebiliyor.
Özet : Trenci'nin dediği şey doğru ama o da maalesef sizin makinada yok - manuel yapmanız lazım . Stop-motion gibi bilgi/sabır/emek isteyen bir konuyu da bu ilgisizliğinizle ( aynı konuyu 1-2 hafta önce de açtınız - insan bu kadar merak ediyorsa açar 1-2 satır okur stop motionu hani ) bizim size anlata anlata yaptırmamız zor .
Öncelikle fotoğraf çekimini bilmeniz lazım ki stop motion gibi yüzlerce/binlerce fotoğraftan oluşacak bir ödevin altından kalkabilin .
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
232129 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Foruma Soru Yöneltme Kuralları (!)
03 Nis. 2008, 14:58 ocaklilar
494596318 Ağu. 2024, 01:30
abaltaci -
-