Fotoğrafçılık Forumları
Enstantane Ayarında Sorun Yaşıyorum
merhaba
canon 1100d aldım tv modunda çekim yaparken enstantane ayarını 200 den fazla yapamıyorum (yani flaşım açıkken).
ama flaş kapalıyken 4000 e kadar çıkıyor flaşsız da çekince fotolar karanlık çıkıyor...
acaba makine kaynaklı bir sorun mu bu enstantaneyi flaşla 200 den fazla göstermemesi.. ben yeni başladım dslr kullanmaya 2 ay oluyor yardmcı olur musunuz
ilginize şimdiden teşekkürler
flaşla senkronizasyon nedeniyle 200 ün üzerine çıkmaması normal bütün makinalar öyledir...
peki 200 ün üzerine çıkmak istediğimde flaş kullanamadığım için fotolarım karanlık çıkıyor.. bunu düzeltmek ve yüksek enstantanede iyi fotoğraf çekebilmek için hangi ayarlarla oynamam gerekir.. diyafram ıso vs.. kaç olmalı
isonu yükselt diyaframı aç ozaman belki çekebilirsin
enstantane 200 iken zaten fotoğrafların net çıkar elinin o kadar titremesi imkansız, süper tele lenslerle çekim yapıyorsan zaten flaş o kadar uzağa ulaşamayacaktır
Bence mümkün mertebe flaşı kullanmayın. Ben hiç kullanmadım desem yeridir.
Gece veya karanlık yerde elle rahat çekim yapabilmek için;
TV moduna geçin ve enstantaneyi 30 a ayarlayın. 30 dan aşağı düşürmeyin.
İsoyu serbest bırakın. Yani otomatiğe alın.
Beyaz ayarını otomatiğe alın.
Çekim yapın. Kolay gelsin.
Manuel mod da (M) çekim yap .
Harici flas kullanabilirsin o zaman hem enstantene yi istediğin gibi kullanırsın, hem de karanlık alanlarda derinliğin fazla olduğu yerlerde daha iyi netice alabilirsin. Bütçen nasıl bilmiyorum ama Metz 58 AF-2 Dijital Flaş (Canon) işini çok iyi görecektir. Otomatik metre ayarı Otomatik flas kuvveti ayarlıyor digital flas lar yani ne fotoğrafta patlama olur nede çevre karanlık her yer aydınlık.
Yorumlarınız için teşekkürler dslr kullanmaya yeni başladım yorumlarınız birer bilgi kaynağı benim için..
enstantanenin 200 ün üzerinde olması size ne yarar sağlayacak yada 200 üzeri enstantane ile gece çekimlerinde ne yapmak istiyorsunuz yada neden 100 değilde 200. Orayı anlamadım. 30 enstantane gayet yeterli bir değer.
Biraz fizik bilgisi iyi gelir , ne dersin?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
215429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-