Fotoğrafçılık Forumları
D5000 Iso Değeri Ve Dslr Seçim Hakkında
Merhaba. Uzun zamandır DSLR almak istiyordum ve almaya karar verdim fakat seçim yapabilecek kapasitede bilgim yok. Ebay'den almaya karar verdim fakat gümrük vergileri nasıl oluyor bilgisi olan var mı? Almak istediğim makina D5000. Iso değeri 200'den başlıyor bu makinada 100'den başlamaması çok büyük bir kayıp olur mu benim için? Bu kafamı gerçekten çok kurcaladı. Sizin bu makina hakkında genel yorumunuz nedir acaba? Ebay'den almayı düşünmemin sebebi bütçemin kısıtlı olması. Siz acaba Türkiye'den alacak olsam hangi modelleri önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevirim. Teşekkürler.
Bir sorum daha olacak. Gövdeden motorlu lens kullanılmazsa eğer her çekimde odaklama ayarını manuel olarak yapmak zorundayım değil mi? Mesela D5000 veya D3000 alırsam bunlarla gelen lenslerde AF var değil mi? AF olunca manuel ya da otomatik odaklama tercihi kullanıcda mı oluyor? Tekrar teşekkürler.
#SeQo_' tarafından 02.07.2010 16:30:28 tarihinde düzenlendi.
Ben nikon D5000 kullanıcısıyım. Bu makinalarda iso değeri 200 den başlamıyor. Lo03, Lo07 ve Lo1 gibi üç alt değer daha var. Eğer kullanma klavuzun yok ise bu değerlerin ne anlama geldiğini verebilirim...
Ayrıca bütün kit lenslerde AF ayarı var. Satınalacağın yeni versiyon diğer lenslerin hepsinde AF motoru var. Gövdede AF motoru olmamasını kafaya takma.
Bu makinayı Türkiye'den spottan da alabilirsin. türkçe kullanma klacuzu bulurlar. Bence en iyisi taksitle ve garantili al. Türkçe kullanma klavuzu kutudan zaten çıkar.
ebay den alıp tr ye göndertirseniz biraz risk almış olursunuz. satıcıdan kutu içeriğine "used photo accessories" ve "gift" yazmasını isteyin. ayrıca değerini 100$ civarı bir rakam göstersin. doğrudan olduğu gibi yollarsa ürün gümrüğe takılır ve vergileri ile hemen hemen buradaki fiyata gelir; üstelik garantisiz ve peşin. üstelik bu aralar dolar yüksek ve kargo ücreti 60$ civarı tutar. bence en mantıklısı spottan temin etmek. d5000e muadil 450d yi önerebilirim, videosu yoktur ve lensleri daha ucuzdur.
D5000 gibi yeni nesil bir çok DSLR'de - pro modeller dahil - ISO değeri 200'den başlar. Bu sensörün en iyi kaliteyi verdiği değerdir , "gerçek" ISO ları 200'dür. ISO 200'de bile ISO 100 kalitesi yakalanabildiğinden , bu sensorlerde minimum ayar ISO200'dur ( böylece diğer uçta daha yüksek limitlere ulaşılınabilir )
ISO 100 ,125 veya ISO 160 gibi değerlere ayarlanabilseler de bunun kaliteye,gürültüye olumlu etkisi olmaz . Bu sadece düşük pozlama yapabilmek amacıyla eklenmiş bir yazılımdır.
İçiniz rahat olsun
#paperman' tarafından 02.07.2010 21:38:14 tarihinde düzenlendi.
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
ebayden almayın. alacaksanızda DHL,UPS ile getirtmeyin. Düşük fatura ve hediye beyanına rağmen takıldı. Derler ya semeriyle 80'e patlar diye.Aynen o hesap. Spot alın yada buradan sahibinden yada gittigidiyor gibi sitelerden satıcıyla anlaşın o getirtsin size, gümrük falan uğraşmak zorunda kalırsanız vay halinize. USPS yada HongKong post ile alıcam diyorsanız da mutlaka insurance koydurtun. Bizim ptt'den beterler.
ebay dan birşey almam. Türkiye'den gittigidiyor ve sahibinden. com gibi sitelerden ikinci el yada spot alırım daha iyi.
amrikadan alıp kargoyla gelmesini beklemeyin.
bir arkadasınız varsa yakın zamanda gelecek alıp ona gondertin o elden getirsin. yoksa gumrukte ugrasırsınız astarı yuzunden pahalıya gelir.
gittigidiyor sahibinden.com gibi sitelerde ebay gibi yerlerden alırsanız bir muhatabınız olur enazından
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1213019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Titreşim Önleme mi Yüksek Iso Mu?
10 Oca. 2007, 16:24 ocaklilar
464838816 May. 2019, 10:26
tanersargin -
-
Ürün Çekimi F Iso Ve Enstantane Bilgileri?
23 Nis. 2016, 14:03 fleptix
5297011 May. 2016, 12:34
dilaver61 -