kharon
kharon (üye)
İstanbul / Amatör

Vesikalık Foto

arkadaşlar
conan a bu kadar para verdikten sonra vesikalık çetirmeye dışarıya para vermek zor geliyor..
randıman verir mi ?
manuel ayarlar ne olsa optimal sonuç olur?
teşekkürler.

Tarih: 20 Temmuz 2004, 12:55 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar maalesef dijital fotoğrafçılık kimyasal fotoğrafçılığın görüntü kalitesini yakalayamadı.Bunu makine üreticileri bile söylüyor.Bir arkadaş EOS1Ds'yi söylemiş.Evet gerçekten güzel bir makine.11milyon piksellik bir makine.Fiyatı yaklaşık 7700 euro.Ayrıca dijital makinelerin en büyük problemlerinden biri olan seri çekim problemi bu makinede yok gibi.3kare/sn.1 kerede max 10 kare.Nikon'un saniyede 8 kare çeken modeli var ancak 4milyon piksellik görüntü veriyor.Hemen belirteyim bu profesyonel bir makine.Profesyoneller bazen bir kerede 10 taneden fazla seri çekime ihtiyaç duyabiliyorlar.
Ayrıca böyle bir karşılaştırmayı doğru bulunmamakla birlikte 100 ISO filmle çekilen bir fotoğrafın dijital ortamlarda tarandığında elde edilen sonuç yaklaşık 25 milyon piksel olduğu kaydediliyor.16 ISO filmde bu daha da yüksek piksel demek.Ayrıca dijitalde ISO hassasiyeti analogdan daha yüksek değerlerde.
Ancak teknoloji çok hızlı ilerliyor.3-4 seneye kadar dijital görüntünün kimyasal görüntüyü geçeceğini düşünüyorum.Şuan dijital makineler çok yüksek fiyatlarla satılıyorlar.Önümüzdeki 1-1,5 sene içinde şuanki makinelerin fiyatlarının %50 den fazla düşmesi bekleniyor.Ben biraz da bu sebeplerden dolayı dijitale 3-4 sene sonra geçmeyi düşünüyorum.Vesikalık fotoğraf çeken fotoğrafçıların dijital makine kullanmaları gerektiğini düşünüyorum.Böylelikle müşterilerine beğendikleri vesikalığı basabilirler.Son vesikalık çektirmeye gittiğimde 8-9 tane fotoğraf çekti.Sonra bilgisayardan baktık ve bu olsun dedim.Bu güzel birşeydi.

Tarih: 5 Eylül 2004, 17:43 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Evet dijitaller pahalı ama fon değiştirmek için roll filmi taramanız gerekecek ve bahsettiğiniz yüksek çözünürlüğü alacağınız tarayıcılar ne kadar acaba?
Konudan uzaklaşmaya sebebiyet verdiğim için özür dilerim ama söylemeden geçemedim.

Tarih: 6 Eylül 2004, 00:52 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Hakikaten konu çok dağıldı.Birinin Kompakt makinelerle evde vesikalık çekileceğini söylemesi ve diğerlerinin de bunu desteklemesi karşısında dondum kaldım.Sdütyo fotoğrafçısı arkadaşta benim gibi şaşırmış olacak ki konuyu bir anda dijital analog tartışmasına götürdü.Biz de ona uyduk.Madem konu buralara geldi ve sen 'fon değiştirmek için gerekli' demişsin ve dijital baskı sistemlerinin fiyatlarının yüksekliğinden bahsetmişsin cevaplıyalım)
Yazımın sonunda da belirttiğim gibi stüdyoda fotoğraf çeken kişilerin dijital fotoğraf makinesi kullanması gerekir.Bunun bir sebebi de fotoğraf üzerinde değişiklikleri sıkça yapıyor olmaları.Bu fon olur,konudaki rötuş olur.Ancak benim gibi doğa fotoğrafları,portreler, sokak manzaraları çekiyorsanız fon değiştirmek istemezsiniz.Dolayısıyla ben dijitale geçmek için 3-4 sene beklenmesi gerektiğini düşünüyorum.(Ayrıca makine üreticilerinin analog makinedeki deklanşöre bastığınızda çıkan o sesi de ürettikleri makinelere koyması gerekiyorBenim fotoğraf çekerken en çok zevk aldığım şey o)
Bahsettiğim dijital tarama makineleri gerçekten çok pahalı.Zaten sirkeciye gidip alamıyorsunuzBen bunu labaratuvarlardaki analog dijital karşılaştırmasını anlatmak için söyledim...

Tarih: 7 Eylül 2004, 13:14 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

evde vesikalık çekmeyi düşünenlerle ilgili görüşlerinize katılıyorum. ama denemelerinde zarar görmüyorum. neticede evde çekilen vesikalığın stüdyoda çekilenin yanına gelemeyeceğini herkes biliyor. Bilmeyenlerde deneyip görsünler bence.
saygılar sunarım

Tarih: 10 Eylül 2004, 20:18 - İp: yok
queen
queen (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben karar verdim. bundan sonra kendi traşımı kendim yapıcam. bi makas alsam yeter sanırım. bir dokuma tezgahı alıp elbise yapıcam kendi ellerimle. bir fotey alıp birazda diş hekimliği fakultesi kitabı alıcam çoluk çocuğun dişlerini çekerim dolgu yaparım dişçiler çok pahalı zoruma gidiyo. hatta bir tank ve bir f 16 alırsam kendi savunmamı bile yaparım. fotoğrafçılığıda bırakıp sadece aile fotoğrafları çekmekm için kullanırım heralde cihazlarımı ...

Tarih: 20 Kasım 2004, 13:51 - İp: yok