Fotoğrafçılık Forumları
Vesikalık Foto
arkadaşlar
conan a bu kadar para verdikten sonra vesikalık çetirmeye dışarıya para vermek zor geliyor..
randıman verir mi ?
manuel ayarlar ne olsa optimal sonuç olur?
teşekkürler.
YANDI KETEN HELVA YANDI
Sevigili fotografcı arkadaşlar okuyun da ibret alın
ayarlar sorun deği p de çek fakat uygun işıklandırma sorun olacaktır.
birde bunu hiçbişi yapmadan fotografcıya götürürsen vs basmaya bilir.
ebat landırıp götür...
bence vesikalık cekmektirmek icin para ver daha az zahmetli.Bu arada aldıgın cihazın kıymetini bil.
Vesikalık fotografı photoshop'ta boyutlandırmak sorun değil de basacak fotağrafçı bulmak gerek. Diğer forumlarda da gördüm ki fotoğrafçıların arasında bir örgütlenme var vesikalık konusunda. Ayrıca fotografçıların da fiyatlarını makul düzeylere çekmesi gerekiyor. Yaklaşık bir milyon lira maliyetli bir vesikalıktan 10 milyon lira A4 boyutunda bir aile fotografından 50 milyon lira istenirse ayıp olur gibime geliyor benim. Ağzı olan söyler ama insanların gelir düzeylerini de düşünmek gerekiyor bu ülkede. Keten helva bu manada zeten yanık...
sevgili hsen bulunduğun bölgede fiyatların öyle olmadığını öğrendim abartmayalım. senin götürdüğün dosyayı 10x15 ebat 500.binliraya basıyor 20x30 da enpahalı basan 15 milyona basıyo. öte yandan sen sütüdyoda fotoğraf çektirirken fotoğraf cının istediği paraya bişi dieyemem zira herkes istediği fiyata satar fotografını
not bazı fotografıların deklanşöre 1 milyara dokunuyo.
Doğrudur burada damping bile var. Ama diğer şikayetleri ve fiyatları da gözönüne aldım ben. Örneğin yeni yaşadığım bir olay: Davetiye bastıracağım. 10x15 400 binden 200 bin liraya kadar indi. Burada bir fotografı da zaten 400 bin liraya basıyorlar. Ancak bugün aynı davetiye 125 bin liraya basılmıştı. Size katılıyorum; ancak bir vesikaya yapıştırılacak fotografın deklanşörüne biraz ucuz basılsa olmaz mı. Sanat fotografı değil ki bu. Adı üstünde vesikalık. Kastım saldırı değildir. Ayrıca meslektaşlar da yanlışa düştüğünde objektif olunmalı. Polemik olsun diye yazmadım, kastımı daha iyi açıklamak istedim.
#h.sen' tarafından 05.08.2004 20:19:56 tarihinde düzenlendi.
Mrb
Ben Canon A80 sahibiyim ve hiçbir şekilde vesikalık için stüdyoya gitmiyorum. Hatta eşe dosta da vesikalık çekiyorum.Photoshopta 10x15 boyutunda bir belge açıp içine 4 adet dik 4x5.3 boyutunda iki tane de alt köşeye yatık şekilde 3x4 boyutunda portre fotografı yerleştiriyorum.10X15 baskı 250.000TL.4 büyük 2 küçük fotograf 250 TL.ye geliyor.Tabi stüdyo ışıklandırmasını yapamadığm için oluşan gölgeyi lasso tool ile kaldırıp,istenirse gradient tool ile fonu değiştiriyorum.Makineni güle güle kullan. İyi çalışmalar.
Arkadaşlar çok cahilce konuşuyorsunuz.Söylediğin makine herşeyden önce kompakt makine.Vesikalık çekmek için en az 100mm objektife ihtiyaç var.Hadi bunu geçtik fon olarak ne kullanıyorsun.Hadi bunu da geçtik ışık olayını ne yapıyorsun.Sdütyo çekiminde 3 tane ışık vardır.Ana ışık konuyu aydınlatan,fon ışığı,ve fonla konuyu birbirinden ayırmak için gerekli olan ikisinin arasını aydınlatan ışık.Bunlar olmadan ne yapıyorsunuz.İş bununla da bitmiyor, ışık şiddetini azaltmak için flaş şapkaları....Bu arada ben fotoğrafçı falan da değilim yanlış anlamayın.Bu kadar para vermişken demişsiniz, yukarıda saydıklarımı makinenizin fiyatının yanına bir 0 daha koysanız bile alamazsınız.
sevgili arkadaşlar hepinizi anlıyorum ama profesyonel bir stüdyonun hazırlanması ve maliyetleri o kadarda düşük değil ayrıca basılan kart kalitesi ve personel giderleride var tabiki..
yani vesikalık ücretleri size canonun bir makinesini aldığınız için pahalı gelmesin hem biliyormusunuz biz firma olarak hala dijital makine kullanmıyoruz mamiya kullanıyorz ve şuan için hiç bir dijitalin bizim kalitemize yaklaşacağına inanmıyorum.
sevgiyle kalın
Canon 1Ds in sonuçlarına bir bak derim o zaman. fikrini değiştirebilir belki. O da olmazsa orta format dijitallere bir bak, fikrini kesin değiştirir.
saygılar...
Arkadaşlar maalesef dijital fotoğrafçılık kimyasal fotoğrafçılığın görüntü kalitesini yakalayamadı.Bunu makine üreticileri bile söylüyor.Bir arkadaş EOS1Ds'yi söylemiş.Evet gerçekten güzel bir makine.11milyon piksellik bir makine.Fiyatı yaklaşık 7700 euro.Ayrıca dijital makinelerin en büyük problemlerinden biri olan seri çekim problemi bu makinede yok gibi.3kare/sn.1 kerede max 10 kare.Nikon'un saniyede 8 kare çeken modeli var ancak 4milyon piksellik görüntü veriyor.Hemen belirteyim bu profesyonel bir makine.Profesyoneller bazen bir kerede 10 taneden fazla seri çekime ihtiyaç duyabiliyorlar.
Ayrıca böyle bir karşılaştırmayı doğru bulunmamakla birlikte 100 ISO filmle çekilen bir fotoğrafın dijital ortamlarda tarandığında elde edilen sonuç yaklaşık 25 milyon piksel olduğu kaydediliyor.16 ISO filmde bu daha da yüksek piksel demek.Ayrıca dijitalde ISO hassasiyeti analogdan daha yüksek değerlerde.
Ancak teknoloji çok hızlı ilerliyor.3-4 seneye kadar dijital görüntünün kimyasal görüntüyü geçeceğini düşünüyorum.Şuan dijital makineler çok yüksek fiyatlarla satılıyorlar.Önümüzdeki 1-1,5 sene içinde şuanki makinelerin fiyatlarının %50 den fazla düşmesi bekleniyor.Ben biraz da bu sebeplerden dolayı dijitale 3-4 sene sonra geçmeyi düşünüyorum.Vesikalık fotoğraf çeken fotoğrafçıların dijital makine kullanmaları gerektiğini düşünüyorum.Böylelikle müşterilerine beğendikleri vesikalığı basabilirler.Son vesikalık çektirmeye gittiğimde 8-9 tane fotoğraf çekti.Sonra bilgisayardan baktık ve bu olsun dedim.Bu güzel birşeyd.i
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
022530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -