Fotoğrafçılık Forumları
Uzun Pozlama.. ?
Selamlar..
dun cekim teknikleri bolumunde verilen linkleri biraz karistirdim,videolari izledim amaaa aklima takilan birsey var.
uzun pozlama olayi..
uzun pozlama ne ise yarar ve her makinada bu yapilabilirmi..?
sony dcs-h1 kullaniyorum ve makinami pek tanimiyorum dogrusu..
acaba uzun pozlama denilen sey makinanin kendi kendine cekmesimi ?
eger o ise bazen titretmekten cekindigim icin o sekilde cekiyorum.ama yok degilse benim makinamda varmidir o ayar ve varsa nerededir ?
sorarak ogrenmek cogu zaman daha iyi sonuc verdigi icin soruyorum sizlere..
insallah azarlamadan,kinamadan merhametli bir sekilde cevap verilir..
ammada korkuyorum sizlerden..
#gulx' tarafından 22.04.2008 00:44:14 tarihinde düzenlendi.
Güzel bir çekim olmuş beğendim...Anlamlı bir kompozisyon olmuş en zorlarından biridir hatta hayvan resimleri çekmek şu açıdan zordur poz verdirmediğin için onlara göre hareket eder en doğru anı kadrajında dondurmak için bazen uzun süre beklemen gerekir bu bakımdan çift kumruyu aynı dalda iyi yakalamışsın... Kadrajına gelince bir hatanı söyleyim bu tur kompozisyonlarda konuyu ortalayarak çekmemelisin... tüm fotoğrafçıların kullandığı 3 de1 kuralı vardır bunu kullanmalısın..
3de 1 çekim tekniği;
yani bu şu demek kadrajı dikey ve yatak olarak ikişer çizgi ile böldüğünü düşün yani soldan sağa 3 küçük kare yukarıdan aşağı 3 küçük kare olmak üzere 9 küçük kare oluşur ve buna göre çekim yapılır buradaki amacın bu seninde çekmiş olduğun kumruları mesela sol tarada 3de 1 oranında olucak şekilde kadraja alırsın ordataki ve sağdaki olmak üzere iki kat alana ise daha farklı bir mesadefeki o anda kadrajında dikkatini çeken bir konu daha eklemiş olursun mesela ne olabilir bu atıyorum kumruları çektiğin anda cok gerilerden açında uygundur güneş batmak üzeredir turuncumsu bir renk almıştır.... çok gerilerden batan güneşin yanında bu çif kumru kompozisyonunu daha da anlamlı ve o batan güneş bu konuya daha derin bşr anlam yükler buda resmini daha özel kılar bu yuzden 3de 1 kuralını uygulamaktır amaç iki konu birden kadraja sokarak resme daha derinlik katılır ...
Tekrar tebrikler...
estetik bir fotograf olmasi icin fazla sansim yoktu cunku deidgim gibi sirf diyafram acikligi ve enstantene hizi konusunda deneme yapmak icin cektigim bir kareydi.
ama soylediklerinize katiliyorum chiris..
İlgili olabilecek konular
-
Youtube’da Karıncalı Görüntüyü Uzun Pozlama
22 May. 2022, 23:42 yunusealabacak
076422 May. 2022, 23:42
yunusealabacak -
Zenit 122 İle Çoklu Pozlama Yapabilmek Mümkün Mü
14 Şub. 2020, 20:25 virnigrum
1268129 Haz. 2020, 15:10
oguzhankoca -
Uzun Pozlama Nedir? Nasıl Yapılır?
13 Tem. 2018, 17:09 omaryayla