gulsss
gulsss (üye)
Yurtdışı / Amatör

Uzun Pozlama.. ?

Selamlar..
dun cekim teknikleri bolumunde verilen linkleri biraz karistirdim,videolari izledim amaaa aklima takilan birsey var.
uzun pozlama olayi..
uzun pozlama ne ise yarar ve her makinada bu yapilabilirmi..?
sony dcs-h1 kullaniyorum ve makinami pek tanimiyorum dogrusu..
acaba uzun pozlama denilen sey makinanin kendi kendine cekmesimi ?
eger o ise bazen titretmekten cekindigim icin o sekilde cekiyorum.ama yok degilse benim makinamda varmidir o ayar ve varsa nerededir ?
sorarak ogrenmek cogu zaman daha iyi sonuc verdigi icin soruyorum sizlere..
insallah azarlamadan,kinamadan merhametli bir sekilde cevap verilir..
ammada korkuyorum sizlerden..

#gulx' tarafından 22.04.2008 00:44:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Nisan 2008, 00:41 - İp: 62.***.**7.46
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Kolay gelsin... kim bilir belki ilerdede bu forum sayesinde sende buradan bana bigün birşey öğretirsin... iyi çalışmalar

Tarih: 22 Nisan 2008, 02:59 - İp: 88.***.**9.230
gulsss
gulsss (üye)
Yurtdışı / Amatör

hiii gunun sakasi idi bu galiba..
siz benden once kosmussunuz bu yollarda,birsey ogretebilirmiyim hic
ama illaki teknik degildir ogrenilecek seyler degilmi..
belki fikren birseyler olur paylasabilecegim..

Tarih: 22 Nisan 2008, 03:03 - İp: 62.***.**7.46
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bende yardım etmek isterdim ama gajin ve chiris detaylarıyla herşeyi anlatmış zaten.

aslında chiris şaka yapmadı bence. çünkü fotoğraf ve fotoğrafçılık öyle birşeydir ki kelimelerle ifade edilmez. yeni başlayan biriasi yani yeni yeni çekim yapmaya başlayan birisi bir fotoğraf ustasına bile birşeyler öğretebilir. sonuçta fotoğrafçılık denen şey hayal gücünle sınırlıdır. terimler ise sadece teferruat. belli mi olur, kendi tarzınızı yaratıp belkide ileride yeni bir teknik geliştirirsiniz bu belki fotoğraf üzerine digital sanat olur belki de çekim tekniği üzerine olur.

ben çok bilmişlik yapmak sitemem ama o ışığı gördüm sizde. yani siz isteklisiniz. burda açık sözlülükle bu konuda birşey bilmediğinizi dile getirerek yardım istemeniz sizin için çok iyi bir başlangıçtır. sitede öyle adamlar görüyorum ki genci yaşlısı, bir iki teknik yoruk yapınca hemen köpürüyorlar.

hernyese işte lafın özü şudur ki kısa zamanda o güzel fotoğraflarınızı galeride görmekten büyük mutluluk duyucam, emin olun.

Tarih: 22 Nisan 2008, 09:01 - İp: 88.***.**5.185
gulsss
gulsss (üye)
Yurtdışı / Amatör

katiliminiz icin tesekkurler gurhan_87..
soylemek istediginizi cok iyi anladigimi dusunuyorum..
insanin ruhuyla,hayata bakisiyla,hayal gucunun zenginligiyle alakali diyorsunuz ..
anliyorum evet..
o yuzden sakinim,o yuzden komplexsizim.
yinede olayin ana kurallarini,yada makinamin belli basli kolayliklarini bilmeliyim ..budur cabam..
insallah dediginiz gibi guzel calismalarda kesisir yollarimiz
desteginiz icin tesekkurler..

Tarih: 22 Nisan 2008, 09:40 - İp: 62.***.**7.46
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

evt gürkanın dediği gibi şaka değildi dediğim.. senin şu anki geçtiğin yerleri benim önceden geçmem senden biraz daha bilgili olmam sana şimdilik ben birşey öğrendiğimde o onu çoktan öğrenmiş olur gibi bi mantık vardı sanırım.. o yuzden ustune acıklama yapmamıstım...

Mesela bak bana nasıl bırsey ogretırsın sana en kolay ornek atıyorum enstantene kelımesı yada dıyafram acıklıgı nasıl ayarlanır bunu ogrendın dıyelım anlayınca daha su anda bısey bılmıyorum dedıgın halde gurkanında dedgı gıbı ısteklı olman ufak ufak ogrennıp mantıgın kavramaya basladıgında olayları dahada iştahlanıcak dahada azimlenıceksın... bu durumda bılenlerın senın o durumundan farkını soyleyım onlar ve ben o kadar ıstahlı olmazlar foto cekmesını neyın hangı ayarı nerede kullanıcagını bılen bırısı ancak senın o bıseyı kavradıgında duyacagın hazzı tadı ancak boyle mukemmel bır kare cok guzel bır ısık ve kadraj karesı yakaladıgı zaman ancak tadar onun dısında o kadar ısteklı olmaz o yuzden ogrenme hırsı sende bılenlere gore yenı baslayanlarda daha fazla olur... ben buna ıstınaden demıstım ve gorursun bu dedıgım cıkar .. foto olayı genıs bır yelpaze tumuyle ılgılenmek cok uzun zaman alır mesela benım ılgım ınsan uzerıne yada bır canlı doga manzara cekımınde herhalde en son ustalasırım bu senın belkı ılk oncelgın ve bu konuda ben ınsan portrelerı uzerıne kendımı gelıstırırken sen bu yonden bı ogretı yapabılırsın bana mesela gıbııı... şimdi oldu sanırım

Tarih: 22 Nisan 2008, 10:19 - İp: 88.***.**0.16
gulsss
gulsss (üye)
Yurtdışı / Amatör

anladim..
insalllah diyelim
ama madem hala buradayiz,yine soracagim bisey var ..
dun gece makinayi kurcalarken ne yapmisim bilmem,denklansore basinca 3 kez cekiyor..
hatalarda guzel bir ogrenme teknigidir dimi.. bu yaptigim seyi bir hata gibi gordum ve bunun ne oldugunu ogrenirsem eminim hafizama guclu bir sekilde yerlesecektir ...

Tarih: 22 Nisan 2008, 10:49 - İp: 62.***.**7.46
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

makineyi seri çekime almışsın o yüzden öyle bende o tuş makinenin sol üstünde simgesi saat ve 3tane arka arkaya sayfa resmi şeklinde olucak ona başmışsın.. o tüş senin makinende yoksa ayarlardan dediğm şekle benzer ikon ara oradan duzeltebılırsın

Tarih: 22 Nisan 2008, 12:12 - İp: 88.***.**0.16
gulsss
gulsss (üye)
Yurtdışı / Amatör

evet aynen dediginiz gibi yapmisim, az once ozelden baska bir arkadas yardimci oldu sagolsun
o tus bende denklansorun hemen onunde BRK harfleriyle ve dediginiz gibi uc tane sayfa simgesiyle bulunuyor.

Tarih: 22 Nisan 2008, 12:17 - İp: 62.***.**7.46
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

hehe olsun artık seri çekimi nereden yapıcağını biliyorsun...

Tarih: 22 Nisan 2008, 12:23 - İp: 88.***.**0.16
gulsss
gulsss (üye)
Yurtdışı / Amatör

ayneenn..
hatta en iyi bildigim sey makinada seri cekim tusu diyebiliriz..

Tarih: 22 Nisan 2008, 12:25 - İp: 62.***.**7.46