cheetah
cheetah (üye)
Konya / Amatör

Sorunumu Çözemedim !

Arkadaşlar D70 makinam var. Fakat ne zaman gün batımı fotografı çeksem güneş mutlaka yansıma yapıp çift çıkıyor. Bu zoo yaptımmı azalıyor, geniş açıda ise çok sanki bir güneş daha varmış gibi çift çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 21:03 - İp: 88.***.**6.60
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

güneşin çift cıkması biraz zor bir ihtimal. Sizin dediginiz belki lens flare dedigimiz şey olabilir mi? blooming hatası da olabiliyor. ama onun icn de yuksek enstantene degerlerinden gormek ..

Kısaca fotografını buraya yuklerseniz yardımcı oluruz.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 21:08 - İp: 85.***.**7.37
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Büyük ihtimalle Kontrast'ın bahsettiği gibi flare oluşuyor. bu direk ışığın mercek katmanları arasında yansımasından oluşur. Filtre varsa çıkarın, ve çekim açınızı biraz değiştirerek deneyin, bir nebze fayda edebilir.
Fotograf örneği yüklemeniz sorunun daha iyi anlaşılmasına yardım eder.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 21:32 - İp: 85.***.**1.161
cheetah
cheetah (üye)
Konya / Amatör

İlginize teşekkür ederim...O tip çıkan fotoları tamamen sildim. Filtreli de filtresi de hep aynı sonucu verdi.Objektife de bir hata olabilir mi acaba?
Sağolunuz.

Tarih: 30 Mayıs 2007, 01:52 - İp: 88.***.**6.60
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Objektif ve kaplama teknolojisi ile ilgili.
Direk ışık kaynağını merkezin biraz dışına alırsanız her mercekte olabilir. Pahalı mercekler buna karşı biraz daha dayanıklıdır (flare resistant).
Parasoley kullanıp ışık kaynağını kadraj dışı tutmaktan başka yapacağınız fazla şey yok.

Tarih: 30 Mayıs 2007, 13:42 - İp: 85.***.**1.161
  • 1