aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

Sony Nex 3 İle Çikolata Ve Pastalar :)

sevgili arkadaşlar...

öncelikle yardım etmek isteyen herkese teşekkür ederek sizden görüş ve önerilerinizi beklerim.
yaklaşık 2 saat önce sony nex3 makineme kavuştum.yanında
3,5-5,6/18-55mm lens ve E2,8/16mm lenslerde mevcut olarak.

ben işim için bazı çikolata ve pasta resimlerini yakından çekerek bir katalog oluşturacağım.
genel olarak metal 1 tl boyutunda veya ondan biraz daha büyük ürünlerden bahsediyorum.
çekimlerimi gündüz yapmayı planlıyorum.

1-soru: acaba hangi lensimi kullanmalıyım?
2-soru: pozlama değeri ne olmalıdır?
3-soru:ıso değeri ne olmalı?
4-soru:metraj kipi(merkez/çoklu/spot/)
5-soru:DRO/Oto HDR(OTOMATİK POZLAMA FARKI) ne olmalıdır.

vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Tarih: 14 Ocak 2011, 01:10 - İp: 81.***.**5.109
alpkpck
alpkpck (üye)
İstanbul / Amatör

1- 18-55 kullanmalısınız. (55mm olarak kullanırsanız objeye daha yakın olur, 18mm kullanırsanız daha uzak kalırsınız.) web sayfasında okuduğum kadarıyla min.odaklaması 25cm.dir ve yeterli olacaktır. (en küçük parçanın 1tl büyüklüğünde olduğunu düşünürsek.) katalog boyutunda çalışacağınız için crop şansınız olacaktır.

2- diyafram önceliki moda alıp, f8/f12 gibi diyafram kısmanız gerekecektir. her tarafının net olması için. fakat bu ışığın şiddetine göre değişecektir.

3- iso yu en düşük olan (iso 100 gibi) değerde tuttmanız fotoğrafların grensiz , net olmasını sağlayacaktır. katalog boyutunda çekim için iso200/400 değerleri de yeterli olacaktır. denemek lazım.

4- diyafram kısık çalırsanız , metraj kipini merkez yapabilirsiniz. açık diyafram yapıp, alan derinliğini kullanacağım, arkayı/ön tarafı flu yapacağım derseniz, spot focus işinizi görecektir.

5- oto HDR işine yarayacaktır. parlak kısımlar / gölgeler arasındaki pozlama, ışık bozukluklarını tolere edecektir.

Not : yukarıda yazılan, iso 100 / f12 gibi değerler yüksek ışık kaynağı gerekiyor demektir. bunun için gün ışığından yada güçlü flash/ yada ampullerden faydalanmanız gerekecek demektir. Tripod ise kesinlikle olmalıdır.

tüm bu saydıklarım ürün özeliklerine, ışığa göre değişebilir. tafsiyem Bir adet ışık çadırı, bir adet tripod, bir adet deklanşör uzatması yada uzaktan kumanda (uzun pozlamalarda makinanın titreşimini önlemek için) ve en az bir adet güçlü flash yada ışık kaynağı edinmeniz. Kullanacağınız ışık kaynağının renk ısılarına dikkat etmeniz. White balance ı dikkatli yapmanız. bunları nasıl kullanacağınızı internette araştırarak bulabilirsiniz.

bu bilgiler şimdilik işiniz görür sanırım. dikkat edilecek detaylar daha çıkacaktır. Bunlarda tecrübe ve bilgi ile yerine oturacaktır.

kolay gelsin.

Tarih: 14 Ocak 2011, 10:51 - İp: 178.***.**4.115
aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

alpkpck çok teşekkür ederim
süper bir acıklama olmuş.
gercekten inanılmaz bir başlangıç yol haritası verdiniz.
hem bana hem internette nex3 ile ürün fotosu çekmek isteyen kişiler.
çok basit ve anlaşılır önerileriniz için teşekkür ederim.
ben hemen dediklerinizi çalışmaya başlıyım.
tekrar teşekkür ederim.
ayrıca başka tafsiyelerde bulunacak artı değer katacak farklı çekim teknikleri içinde tüm arkadaşlardan görüşlerini beklerim

Tarih: 14 Ocak 2011, 11:03 - İp: 85.***.**1.69
aicut
aicut (üye)
İzmir / Amatör

aşagıdaki gibi bir ışık sistemi kurarak bazı fotolar cektim değerlendirmelerinizi beklerim.

lens 18,55
pozlama:+0,7
ıso:200
beyaz dengesi:otomatik autowhite
metraj:çoklu
DRO/OTOHDR:Kapalı drr off
yaratıcı poz : portre
kontrast:0
doygunluk:+1
keskinlik-3

ayarları ile yukarıdaki fotoyu elde ettim beni eleştirmenizi ve önerilerde bulunmanızı rica ederim.
şimdiden teşekkürler

Uploaded with ImageShack.us

#aicut' tarafından 15.01.2011 00:14:58 tarihinde düzenlendi.

Uploaded with ImageShack.us

#aicut' tarafından 15.01.2011 00:18:14 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ocak 2011, 23:51 - İp: 88.***.**1.118
  • 1