Fotoğrafçılık Forumları
M Modunda Pozlama Telafisi
Canon EOS 400D kullanıyorum Canon kullanıcılarının bildiği gibi M(manuel) modda herşeyi kendimiz ayarlarız ama pozlama telafisi otomatik ayarlanıyor ve bu bazen sinirimi bozuyor bunuda manuel ayarlamanın yolu yokmu
...
#bayburtlu69' tarafından 11.03.2013 16:01:24 tarihinde düzenlendi.
Poza metrede nasıl bir manuellik bekliyorsunuz ? siz eğer diyafram ve estantenenizi Poza metrede tam 0' a göre ayarladıysanız değerleri sabit tutun sonra poza metreden + veya - bir değer uygulayın. eğerki ortamdaki ışık çok yükse veya azsa poza metre o durumu size belirtir o anda doğru ayarlamanıza yön gösterir
Pozlama "telafisi" yani pozlama düzeltmesi - adı üstünde - sizin yaptığınız bir müdaheledir ve MANUEL yapılır .
Siz +1, +2 seçmeden makina gidip kendiliğinden o telafileri seçmez ki . Neden otomatik yaptığını düşünüyorsunuz ?
Otomatik ISO ile karıştırıyor olmayın ?
pozlama telafisi m modunda calismaz tv veya av de calisir m modunda zaten ayri ayri mudahalede bulunursunuz
Çalışmasına çalışır ( Nikonlarda en azından ) da yaptığı şey pozometre ölçümüne + veya - stop eklemekden başka bir şey değil.
Manuel modda poz telafisi ne demek ?
Otomatik bir şey yok ki, ona mudahele edelim, zaten ayarları biz seçiyoruz. Kendi seçtiğimiz ayarı niye telafi ediyoruz ?
Başka bir şey kastediyorsunuz herhalde.
...
#bayburtlu69' tarafından 11.03.2013 16:01:36 tarihinde düzenlendi.
hayır pozlama telfisi m modunda kendi ayarlanıyor
evet kendisi ayarlıyor gibi ama zaten enstantane ve diyafram la bunu siz ayarlamış bulunuyorsunuz...
Benim bildiğim kadarı ile M modunda pozlama telafisi çalışmaz. Bende çok iyi bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile pozlama telefisi şu şekilde çalışıyor.
eğer diyafram öncelikli modda çalışıyorsanız ve pozlama telafisi değerini değiştirdiğinizde makina bunu enstantane süresini değiştirerek yapıyor.
eğer enstantane öncelikli modda çalışıyor iseniz ve pozlama telafisi değerini değiştirirseniz makina bu sefer telafiyi diyafram açıklığını değiştirerek yapıyor. Ben makinamı kurcalarken keşfettim bunu, umarım yanılmıyorumdur. M modunda diyafram ve enstantane değerlerini biz girdiğimiz için makina bunlar üzerinde bir değişiklik yapmıyor yani pozlama telafisi çalışmıyor. M modunda deneme şansım olmadı henüz, eğer değişiyor ise sanırım o zamanda iso değerini değiştiriyordur.
İlgili olabilecek konular
-
Search Sexy Girls From Your City For Night - Verified Ladies
31 Eki. 2024, 18:30 serefbaba
06331 Eki. 2024, 18:30
serefbaba -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
215229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Microsoft Word Kenar Boşluklarını Düzenleme Değiştirme