mus01
mus01 (üye)
Adana / Amatör

Iso-auto Uyarı Işıgı

Arkadaşlar Nikon D90 makinamı 18-105 lensle kullanmaktayım, cekim esnasında modlar tam ayarlarken bu uyarı ışıklarının yanıp sönerek uyarı verdigini farkettim.Kendimce hız, ıso ve diyaframdan birisini eksik yaptıgımı düzeltmem konusunda uyarının olduğunu düşünüyorum.Buna ragmen makina cekim yapmam izin vermekte bu şekilde cekim yapmamın ne tip eksikligini görebilrim?
Bazı anlık cekimlerde bu ayarlarla ugraşır iken pozu kacırabiliyorum.Merak ettigim kısım şu; o uyarı ışıgını gördügümde tam olarak hangi düzeltme ile ne şekilde düzeltebilgimi nereden görebilrim makinamda.Şimdiden tşk ediyorum.

Tarih: 2 Eylül 2011, 12:20 - İp: 212.***.**7.212
yavuzsecgin
yavuzsecgin (üye)
Ankara / Amatör

Öncelikle iyi günler ben size ISO,diyafram,ve enstante ayarlarını veriyim fotoğraf çekerken %90 bu ayarları kullanırsınız!!
ISO:En düşük ISO yu seçmelisiniz
Diyafram:En iyi diyafram 8 dir!!Duruma göre değiştirirsiniz alan derinliği vs.
Enstanten:A moduna alın -1 pozlamaya alın benim tanıdığım bir çok fotoğrafçı -1 pozlamada çekiyor ve çokta güzel oluyor bence!!
BUNLARI UYGULAYIN HEM KAÇIRMAZSINIZ HEMDE ÇOK GÜZEL FOTOĞRAFLAR ELDE EDERSİNİZ!!
İYİ GÜNLER (YvzScgn)

Tarih: 2 Eylül 2011, 14:59 - İp: 78.***.**1.180
mus01
mus01 (üye)
Adana / Amatör

ilginiz için tşk ediyorum en kısa zman da deneyecem ve burada paylaşacam sizlerle, saygılar.

Tarih: 5 Eylül 2011, 01:13 - İp: 176.***.**5.32
  • 1