darius129
darius129 (üye)
Ankara / Amatör

Güneşi Çekerken Fotoğrafta Leke

Merhaba. Fuji HS10'umla güneşin veya parlak bir nesnenin fotoğrafını çekerken fotoğrafta bir bölgede mor ve yeşil lekeler oluşuyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Örnek fotoğrafı aşağıya koydum.

Tarih: 29 Temmuz 2010, 19:56 - İp: 78.***.**9.202
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Üye sayısı 17 olarak gördüm ama herhalde yanılıyorumdur , dedim - biraz kendimden ekledim

Tarih: 30 Temmuz 2010, 00:10 - İp: 96.***.**4.180
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Istanbul-f ;
ben filtre varsa çıkarın diyorum, siz filtre takın diyorsunuz.
Yayınlanan fotograf için polarize filtre (veya günümüzde kullanılan herhangi bir filtre) hiç bir işe yaramaz, üstelik 2 yansıtıcı yüzey daha ilave edildiği için flare ve ghosting artar.
Polarize filtreler zaten direk ışık kaynağına dönük olarak iş görmezler, bazı yüzeylerden YANSIYAN ışıkta işe yararlar, ve paperman'in belirttiği gibi sadece belirli açılarda.
Ayrıca filtre camları mükemmel temizlenemeyeceği için bu şartlarda çekilen (çok kuvvetli ters ışık) fotograflarda cam yüzeylerindeki minik kir partikülleri hem daha fazla flare, hem de zaten başka bir problem olan kontrast düşüklüğünü arttırır.

Tarih: 30 Temmuz 2010, 00:41 - İp: 78.***.**1.20
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" kısa ve Öz bu Objektif 6 gen onun için CCD değil CMOS makina olabilir "

Objektifin Diyaframı altıgen olunca , makina sensorunun de CMOS olması gerektiğini öğrendik bir de

Diyorlar ya öğrenmenin sonu yok ...

Tarih: 30 Temmuz 2010, 03:34 - İp: 96.***.**4.180
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fdemirhan ve papermana tesekkur ediyorum.

@darius129
bilgi diye kendi uydurdugu fantezileri satmaya calısanlara itimat etmemenizi oneriyorum.

direkt ısık kaynagına karsı bu ornek fotograftaki gibi fotograf cekmenin cok bir anlamı yok zaten.
ne manzara duzgun cıkıyor ne gunes duzgun cıkıyor.
ters ısık calısmayı dusunuyorsanız ısık kaynagına gore olcum alın.

@istanbul_f

kendi sitenizin reklamını yapacaksanız bari boşbeleş atıp tutmaktansa gercek bilgi paylasın, insanlar enaızndan bişeyler ogreniriz dusuncesiyle birşeyler ogrenebilmek için girsin sitenize, bilgi vaadiyle kandırılarak degil.

Tarih: 30 Temmuz 2010, 06:10 - İp: 92.***.**4.232
darius129
darius129 (üye)
Ankara / Amatör

fdemirhan, paperman, gaijin epinize uyarılarınız için çok teşekkürler.

@gaijin

Ben de zaten günbatımında bir güneşe göre, bir de yeryüzüne göre pozalyıp HDR yapmayı düşüyordum.

Tarih: 30 Temmuz 2010, 09:52 - İp: 78.***.**7.237