Fotoğrafçılık Forumları
Fujfilm Hs10 Alan Derinliği ?
Merhabalar ben çok yeni bir kullanıcıyım daha önceden digital fotoğraf makinelesi kullanıyordum DSLR ye merak sardım almak için gittim inceledim fakat çok karışık geldi lens leride pahalı olunca vazgeçtim Fujitsu HS10 aldım umarım iyi bi makina almışımdır sorum şu olucak bu makina ile Arka fonu flu resimler çekmek mümkünmü sanırsam diyafram ayarlarının manuel olarak ayarlanbilir olması gerekiyormuş bu makine ile bunu yapabilirmiyim.Yardımcı Olursanız Sevinirim .Teşekkürler...
#ssurvivor35' tarafından 26.01.2011 16:31:41 tarihinde düzenlendi.
Kimse cevap yazmamış ben kendim buldum şöyleki M modunda AF manual e alındıktan sonra çekmek istediğiniz yani netleştirmek istenilen objeyi zoom halkası ile netleştiriyoruz ondan sonra sadece denklanjöre basmak yeterli oluyo çoğu insan zaten biliyordur muhakkak ben kendim bu kadarını yapabildim şimdilik saygılar..
-AF'ye hiç dokunmayın...onunla ilgisi yok...
-Genel olarak, yüksek zoomlarda bu etki belirginleşir...(200 mm.den sonra)
-Programlar arasından "portre"yi seçip en azından 100 mm. ve üzeri ( ortalama 200-400 mm.arası) ile portre çektiğinizde, zaten arka plan flulaşır...
-"makro"yu seçtiğinizde yakın mesafeden yine 100 mm. ve üzeri ile çiçek, böcek, nesne v.s. çektiğinizde de aynısı olur...
-Kendiniz yapmak isterseniz, program çarkı üzerinden A'yı seçip en açık diyaframı (2.8) seçin...yine 100 mm. üzeri zoom ile, o tarz etkiler oluşturabilirsiniz...
Öncelikle merhabalar kardeşim, yeni kullanıcı olduğunu belirmiş olman güzel bişiy. yanlız kullandıgın makinenin tam olarak markasını bilmemen hayal kırıklığına uğratan bir etken. Fujifilm.
2 Kademede arka planı blur çıkartabilirsin
1. macro ve süpermacro modlarından.
2. Zoom uyguladıktan sonra (200mm)'den sonra makine bunu algılar.
Iyı çekimler ..
Öncelikle Kusura Bakmayın Fujifilm olduğunu biliyorum yanlışlıkla fujitsu yazmışım çok özür dilerim,Alan derinliği konusunda makinayı kurcalayarak önemli noktaları tespit ettim kendimce en iyi alan derinliği manual AF ta oluyo(ben bu şekildi beceriyorum yada başka türlü arkadaki fonu flu yapma yada önceki objeyi flu yapıp arka netleştirme başka türlü yapamadım)başka türlü bir yolu varsa açık bir şekilde anlatırsa çok sevinirim.Teşekkür Ederim.
-en iyi alan derinliği manual AF ta oluyo
-bu ne demek, biraz açıklar mısınız???...
Öncelikle Çok yeni bir kullanıcı olduğumu tekrar belirteyim sadece kendi deneyimlerimden tecrube edip yazıyorum..Makina Manual moddayken AF ı manuel yaptım belirginleştirmek istediğim objeyi kadrajın istediğim yerine getirdikten sonra Odaklama Bileziğiyle ayar yapmaya başlayınca otomtik olarak kamranın ekranında ufak bir kare içinde netleştirme ekranı çıkıyor ordan o objeyi netleştirdikten sonra fotoğrafı çekiyorum bu tarzda ayarlama ile istediğim objeyi arka veya ön plana alabiliyorum,otomotik modelarda bunu başaramadım DSLR makinalarda bu çok kolay arkadaşım DSLR makinasında denedim bir kaç poz gayet kolay oluyor ama benim makinamda yukarıda dediğim seçenekten başka bir şeçenek bulamadım.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğrafçılar, Nft Pazarından Nasıl Faydalanabilir?
10 Kas. 2021, 00:28 miratcenk
0188510 Kas. 2021, 00:29
miratcenk -
Arsa Ada Parsel Sorgu Alan Hesaplama Nasıl Yapılır
12 May. 2021, 11:43 prodersler
0150412 May. 2021, 11:44
prodersler -
-
Ofset Baskı Nedir? Nasıl Yapılır? Kullanım Alanlar
03 Kas. 2018, 09:38 fanatikfotocu
1603309 Haz. 2020, 15:38
gegamac -