Fotoğrafçılık Forumları
D7000 Basamaklama Sorunu
merhabalar ben d7000 makinemi yeni aldım ama bracketing kullanmak istediğğim zaman 3 fotoğraf cekiyorum ama bir tanesi +1 stop fazla pozlama cekiliyor diğer ikisi aynı pozlama oluyor. tam terminolojiye hakim olmadığım için söylede yazayım 3 fotoğraf cekiğim zaman 1 tanesi açık parlak diğer ikisi aynı yani daha koyu olan fotoyu çekemiyorum, bu ayarı nasıl yaparım ,hdr yapma hevesim kursağımda kaldı, yardımlarınızı bekliyorum teşşekür ederim.
Titreme olsa, dusuk perde hizi, ayna sarsintisi filan deyip ornek fotograflari isterdim. Ama siz oymama diyorsunuz.
Fotografin oynamasi icin makinanin oynamasi lazim.
Lens VR ve VRsi acik ise bir de kapayip deneyin - hic duymadim ama bir ihtimal.
Bir de oymana oldugunu nasil goruyorsunuz/anliyorsunuz merak ettim .
Bracketing ayarini yazar misiniz - hangi sirayla cekiyor. ( - , 0 , + veya +, 0 , - gibi )
evet bu vr açık olduğu zaman yapıor bu durumu ,vr yi kapatıp çektim ve oynama olmadı teşekkür ederim
oynama olduğunuda en allttan bi noktayı referans olıp oraya bakıyorum ve ilk resimde kadardaki yeri bariz değişik olduğunu görüyordum,.
vr yi kapattiğim zaman düzeldi teşşekkürler
Tripod uzerinde iken VR acik ise, makina bos yere titresim yakalamaya/duzeltmeye calisiyor ve sasirabiliyor. Yine de bu kadar gozle fark edilebilir kayma yapmasi ilginc.
evet ama bu olay objektifle alakalı bi durum demi makineden kaynaklanmıyor?
#summerboy' tarafından 10.02.2013 22:19:01 tarihinde düzenlendi.
VR kapaninca duzeldiyse oyle olmali ...
Merhaba summerboy bende nikon d7000 kullanıyorum.Bracketing ayarlamayı nasıl yapıyorsun.Bana Adım adım anlatırmısınız Çünkü HDR Çekimi benimde kursağımda kalmak üzere
merhaba cizreweb ben şöyle çekiorum,öncelikle objektifin vr özelliğini kapalı(off) pozisyonuna getir,mutlaka tripod kullan,ben A modunda cekiorum,makinenin önde bkt tusu var flash tusunun altında ona basılı tutarak dönen ayar tuşlarında birisiyle üstte 3F VAR ona getir birisiylede Yanında çıkan pozlama aralığı var onuda 1 e ayarla istersen daha düşük yüksek ayarlayabilirsin,ve arka arkaya 3 çekim yap,eğer flah kullanmıyorsan menüde basamaklama ayarı var sadece AE diye onu seç,yok flash kullanıyorsan AE ve Flash diye secenek var onuişaretle,sonrada çekimini yap,benim açıklamamdan ne kadar anlarsın bilemiyorum ,ama netten video olarak bulabilirsin onlardan biraz izle ve oku yine sormak istediğin net tek cevapta anlatılabilecek sorular olursa ,yazarsın elimizden geldiğince cevaplamaya calısırız..
Teşekkür ederim.Anladım her halde
yaptım teşekkür ederim )
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
215229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal