umitvar
umitvar (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Bende Böyle Çekmek İstiyorum

canon S1 kullanıyorum. fakat birtürlü aşağıdaki resim tarzında fotolar çekemiyorum

yani orda adam makinanın hangi ayarlarıyla oynuyor bilmiyorum, fotoğrafın sanatsal değerini artırıyor. yani manzarayı olduğu gibi değil de kendi isteği doğrultusunda ayarlarıyla oynayarak fotoğrafa yansıtıyor. ben çektiğimde manzara neyse o çıkıyor. güneşliyse güneşli kapalıysa kapalı. acaba makinamdan çok mu şey bekliyorum. böyle fotoğraflar çekilemezmi onunla.

Tarih: 12 Ağustos 2006, 14:18 - İp: 88.***.**6.238
redex
redex (üye)
İstanbul / Amatör

Bende benzer dertten muzdaribim. Ama esas derdim renk - ışık dan çok konuyu yakalamamakta. Böyle sanatsal diyebileceğim çok az çekebildiğim kare var. Ama sabrediyorum. Sanırım zaman geçtikçe ve yılmadan uğraştıkça daha iyiye gidebilirim.

Tarih: 6 Eylül 2006, 11:45 - İp: 81.***.**9.248
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

bana göre de makine donanım bir yere kadar... önemli olan insanda fıtri olarak varolan sanat kaabiliyetidir. bu kaabiliyet, elbette herkeste yok ama zamanla ve çalışmayla gelişebilen bir şey. benim de bu konuda sıkıntılarım devam etmekte, ama elinde kompakt bir makineyle farklı kareler yakalayan (hatta yakalamayan sadece farklı gören ve makine arkasından deklanşöre basan) bir kaç arkadaşım var. onlara baktıkça ben farklı göremiyorum diyorum kendime. ama şunun da farkındayım, zamanla etrafımdakileri karelere sığdırmaya hem de bazen farklı açılardan sığdırmaya çalışıyorum. belki ileride senin de hayıflandığın bu hedefe yaklaşırız...
bu arada bolca fotoğraf görmek lazım, ne kadar çok fotoğraf görürsek o kadar farklı bakış açılarını ve düşünceleri de öğrenmiş oluruz. kolay gelsin...

Tarih: 7 Eylül 2006, 13:33 - İp: 85.***.**6.243
biser
biser (üye)
İzmir / Amatör

s1 o fotoğrafı rahat çeker. doğru filtreleri ve doğru renkleri temek alırsan zorlanmadan çekersin. adam 30D ile çekmiş ama 30D lik iş yok onda f değeri dışında yoksa s1 in odak uzaklığı kurtarıyor onu. o resim 17 mm ile çekilmiş s1 5.8 e kadar imkan tanıyor.

Tarih: 7 Eylül 2006, 22:37 - İp: 85.***.**9.235
biser
biser (üye)
İzmir / Amatör

tabi bişeyleri yanlış bilmiyorsam dediğim gibidir

Tarih: 7 Eylül 2006, 22:49 - İp: 85.***.**9.235
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Beyaz ayarinida goz onuna alin.
O fot. ya ps. da çalişilmiş yada maqinanin ayar veya filtreleri ile elde edilmiş. Renq dişinda qadraj orjinalliği de yoq.

/ qlawyem bazi harfleri basmiyor. o yuzden boyle imla cinayeti işledim.)

Tarih: 7 Eylül 2006, 23:47 - İp: 85.***.**8.196
umitvar
umitvar (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

bir de bu fotoğrafta şöyle birşey var. Gökyüzünün rengi önlere doğru giderek koyulaşıyor ve bulutlar daha büyük çıkıyor. Onu nasıl ayarlamış olabilir

Tarih: 8 Eylül 2006, 10:00 - İp: 88.***.**3.105
omerfahri
omerfahri (üye)
İstanbul / Meraklı

o koyulaşma polarize filtre sayesinde oluyor. zaten ufuk çizgisinden başlayan açık mavi gökkubbeye doğru daha çok mavileşir. polarize filtre bunun katsaysını artırır.
ayrıca bu fotoğrafda ps kesin var. hiçbir makine ile böyle fotoğraf çekilmez. sakın böyle fotoğraflara aldanmayın. sadece fotoshop öğrenin yeter. siz S1 ile sadece güsel kadraj yakalayın. gerisi renk düzeltmeleri azaltmaları photoshop ....
ayrıca photoshop kullanmamak gerektiğini düşünmek çağ dışıdır. profesyonellik için mutlaka gereklidir. dijital karanlık oda photshop 'dur.
önceden filmli makinelerde karanlık odalarda fotoğraf'ın parlaklık ve açıklık 'lığıyla oynamak için çeşitli kimyasalllar kullanılırken aynı şeyleri şuan neden dijital karanlık odalarda yapmayalım.
unutmayalımki başarıya giden yolda herşey mübahdır.
saygılar

Tarih: 11 Eylül 2006, 21:16 - İp: 88.***.**6.43
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

Bence de polarize filtre kullanılmış, poz telefisi -1, veya -0,5EV yapılmış olabilir.
gerisi de PS'de tonlarla oynanarak elde edilmiş gibi geldi bana.

Tarih: 11 Eylül 2006, 23:38 - İp: 84.***.**7.168
piyanisteto
piyanisteto (üye)
Sakarya / Amatör

sudulus arkadaşım; "bana göre de makine donanım bir yere kadar... önemli olan insanda fıtri olarak varolan sanat kaabiliyetidir. bu kaabiliyet, elbette herkeste yok ama zamanla ve çalışmayla gelişebilen bir şey" söylediklerine kısmen katılıyorum. öncelikle iyi bir fotoğraf için iyi bir makine şart gibi gözükse de önemli olan yetenektir. ama şunu belirteyim; sanat yeteneği zamanla doğru orantılı olarak gelişmez. sadece kapasitesinin son noktasına gelir.örneğin benim resim yeteneğim varsa yaşlandıkla ben bir van gogh olamam. sadece sınırlarımın son noktasına gelirim. diğer konularda sana tekrar katılıyorum. yani yeni başlayanlar için fotoğraf kültürü çok önemlidir. bol bol fotoğraf analiz etmeliler ve onlardan ders çıkarmalılar. herkese bol fotoğraflı günler dilerim...

Tarih: 17 Eylül 2006, 15:59 - İp: 88.***.**1.137
mr.sezar
mr.sezar (üye)
Bursa / Amatör

olayı çözene kadar fatoşopla idare edersen en azından zaman kaybetmezsin.tabi zamanla ilgili problemin varsa, yoksa deneme yanılma yap daha iyi aklında kalır.

Tarih: 21 Eylül 2006, 09:32 - İp: 85.***.**6.112