Fotoğrafçılık Forumları
Bende Böyle Çekmek İstiyorum
canon S1 kullanıyorum. fakat birtürlü aşağıdaki resim tarzında fotolar çekemiyorum
yani orda adam makinanın hangi ayarlarıyla oynuyor bilmiyorum, fotoğrafın sanatsal değerini artırıyor. yani manzarayı olduğu gibi değil de kendi isteği doğrultusunda ayarlarıyla oynayarak fotoğrafa yansıtıyor. ben çektiğimde manzara neyse o çıkıyor. güneşliyse güneşli kapalıysa kapalı. acaba makinamdan çok mu şey bekliyorum. böyle fotoğraflar çekilemezmi onunla.
Gördüğüm kadarıyla çok fazla bir özelliği yok, yani özel bir ayar gerektirecek fotoğraf değil.
Ancak genel anlamda söylüyorum, herhangi bir manzarayı S1 ile olduğundan daha farklı çekebilirsin. Makinanın manuel modunu kullanman gerekir. Şöyle bir fikir verebilirim, mesela auto modda makina hangi ayarları kullanmış, diyelim ki F:5,6 S:1/200 sn, daha karanlık, sanki güneş ışığı yokmuş izlenimi vermek için çekim süresini (atıyorum) 1/1000 gibi yapabilirsin bu durumda.
Yani tamamen hayal etmeye ve manuel ayarlara bağlı.
Örnek olarak verdiğiniz fotoğrafa baktığımda ilk gözüme çarpan renklerin soğukluğudur.Hava açık ve güneşli olmasına rağmen bu renklerin oluşmasının temel anlamda iki nedeni var bence.Birincisi,çekim anında kullanılan renk,ışık,tonlama farkı yaratan filtreler,ikincisi ise resim,grafik editörleri.Konunun uzmanı değilim fakat tam profesyonel makinaların ayarları ile oynanarak buna benzer tonlamalarda yakalamak mümkündür.Sizin makinanızla uyumlu filtreler kullanarak yada PS programına başvurarak bu tür fotoğrafları sizin çekebilmeniz olasıdır.
Photoshop öğrenmeniz yeterli.
)
bilgiler için teşekkürler. yalnız bu tarz bir çok resmi örnek gösterebilirim. hepsimi photoshop be abicim
Önce sabır, sabır..
Legionella ve burkay08'e katılıyorum.Polarize ve UV filtreler ve manuel çekim modu ile ve biraz sabır ile böyle çekimler mümkün.Örneğin bendeki PL filtre (Cozo 55 mm) renkleri daha canlı ve doygun vermenin yanında pozlama süresinin de uzamasını sağlayarak daha net bir resim almayı sağlıyor.
burda sanatsal gelen yanı çeken kişi ayakta çekmemiş çömelmiş veya makine yere yakın büyük ihtimalle o yüzden böyle gelmiş olabilri mesela bir mimari yapıyı çekerken maden S1 kullanıyorsun LCD dönerli galiba yere koy ordan kadrajla
Ben de S1 kullanıyorum ; makinadan özel çekimler bekliyorsanız mutlaka manuel ( M ) modda çekim yapmanızı öneriyorum , birde makinanızı manuele alınca flaşı kapalı konuma alın bu durumda yaptığınız ayar değişikliklerinde diyafram ( f ) veya pozlama gibi ekrandaki görüntününde değiştiğini göreceksiniz bu çekeceğiniz fotoğrafı daha çekmeden size nasıl görüneceği konusunda yardımcı olacaktır , flaş açık veya otomatikde olduğunda ekran ayarlamalara tepki vermiyor ve sabit bir görüntü kalıyor , çok deneme ve araştırma şart . Kolay gelsin .
pikador, M moduna alıyorum fakat ekran karanlık oluyor. Sadece Flaşı açtığımda ve enstantane hızını düşürdüğümde(1/50 gibi) ekran açılmaya başlıyor. Ne yapabilirim
canon 30d ile çekilmiş bu fotoğraf.
f değeri 16. 17 mm odak uzaklığı olan bir geniş açı ile çekilmiş. bu nedenle net alan derinliği oldukça yüksek.
s2 ile o fotoğraf çekilemez.
renk, kontrast filan tamam, photosohp la halledilebilir. ama alan derinliğine photoshopun yapacağı bir şey yok.
canon s1 in 35 mm lik lensi manzara çekmek için hiç uygun değil. max f8 değeri var. manzara çekilmez mi, çekilir. hatta usta fotoğrafçıların elinden çıkma mükemmel manzaralar var 35 mm ile çekilmiş. ama istisnayı bir kenara koyarsak s1,h5 gibi makineler 35mm ve f8 nedeniyle asla alan derinliği yüksek fotolar çekemez.
millet boşuna dslr almıyor yani
tabi burada s2 kötüdür, 35 mm hiç bir işe yaramaz demek istemiyorum. 35 mm nin de iyi olduğu konular çoktur. s2, h5 tarzı makineler fena makro çekmez örneğin. portre filan bunlarda da iyidir. yukarıda değindiğim geniş açı portre çekmeye uygun değildir örneğin. ya da geniş açının elverişsiz olduğu konular çoktur.
öte yandan kullanmasını bilen için her makine iyi sonuç verebilir. ama gerçekçi olmak lazım, photoshop bilmek her zaman yeterlidir diyemeyiz.
#buffalo' tarafyndan 04.09.2006 12:03:28 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Podcast - Dernek-mercek Bahane; Fotoğraf Çekmek Şahane!!!
04 Eki. 2021, 17:44 miratcenk
0243604 Eki. 2021, 17:45
miratcenk -
Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum
11 Şub. 2020, 14:02 cihat çapa
10475921 Eyl. 2020, 17:10
kadir_150 -
-
Sinematik Videolar Çekmek İçin 15 Harika İpucu
05 Nis. 2019, 12:49 omaryayla
1208905 Nis. 2019, 20:13
mete007 -
Makro Lens Almadan Makro Fotoğraf Çekmek!
18 Eyl. 2018, 12:31 omaryayla
0288618 Eyl. 2018, 12:32
omaryayla -
Sinematik Drone Videoları Çekmek!
08 Oca. 2018, 12:03 omaryayla
0354808 Oca. 2018, 12:04
omaryayla -
Ankara da Fotoğraf Çekmek Engellere Bağlı...
08 Tem. 2017, 13:25 thorgal
2378021 Tem. 2017, 20:39
thorgal -
Finepix Hs 25 Exr İle Ürün Fotusu Çekmek
11 Mar. 2015, 16:31 onurcls
1319427 May. 2017, 16:33
papriko -