querorz
querorz (üye)
Gaziantep / Amatör

Aceminin Problemleri.

Merhaba;
Ben dün Canon EOS 450D bir makina aldım kendime.Fotoğraflarımda istediğim sonuçları alamıyorum çünkü daha pek bişey bilmiyorum fotoğrafçılık teknikleri ile ilgili.Bu başlıkta hem sorularımı soracağım,hem de fotoğraflarımı yayınlayacağım ve neyi yanlış yaptığımı söylerseniz memnun olurum.

Bu fotoğraf aslında otomatik modda çekildi fakat siz yine de neyin yanlış olduğunu söyleyin lütfen.Netliğin kötü olduğunun farkındayım.Başka ne problem var?

Bu pozu 20-30 kere çektim.Kadrajı değiştirdim,isoyu değiştirdim fakat yine de bir türlü hoşuma gitmedi fotoğraf.Burda başka neyi düzeltmem gerekiyor?

Ayrıca sorularım:

1-Önümde bir tane ağaç duruyor mesela.Ben bu ağacın net çıkmasını istiyorum ve arka planı önemsemiyorum.Ozaman F değerini artırmam mı gerekiyor azaltmam mı gerekiyor?F değerini artırdığım zaman fotoğraf karanlıklaşıyor.Bunu iso yu artırarak telafi etsem olur mu?
2-Önümde bir tane ağaç duruyor mesela.Ben bu ağacı kadrajın sol tarafına almak istiyorum.Fakat sol tarafına alınca kamera otomatik olarak arka plana focuslanıyor.Çünkü ibre arka planda kalıyor.
Önce ağacı ortaya almam,focuslama yapıldıktan sonra elimi tuştan kaldırmadan ağacı sol tarafa almam gerekiyor bir arkadaşın dediğine göre.Başka nasıl yapabilirim?Bu yöntem yeterli mi?
3-Makinanın kaç saniyelik bir zaman dilimini çekeceğini ayarlıyorum ve eğer bu saniye dilimini uzun tutarsam(örneğin yarım ya da 1 saniye) fotoğraf çok aydınlık çıkıyor.Sıradan bir fotoğraf çekerken bunun ideali 1/125 saniye mi?Peki koşan bir köpeği hangi saniye moduyla çekmeliyim?

Sabırla okuyup cevaplayanlara teşekkürler ediyorum.

#QuErorZ' tarafından 28.11.2008 03:53:31 tarihinde düzenlendi.

#QuErorZ' tarafından 28.11.2008 04:03:14 tarihinde düzenlendi.

#QuErorZ' tarafından 28.11.2008 04:06:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2008, 03:52 - İp: 68.***.**6.189
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

1. Sadece ağaca odaklansan ve f değerini 3.5 bıraksan arka taraf flu çıkar. Evet ıso değerini arttırırsan olabilir ama bu sefer de noise-karıncalanma olabilir. En iyi çözüm tripod kullanmak.
2- Yeterli . Ağacı netlemek istiyorsan makinade 9 adet netleme noktası var. Çarkı çevirerek bu netleme noktalrını ağacın üzerindekine göre ayarlarsan da olur.
3- Açık havada çekersen öyle olur. Bunu ışığın durumuna göre ayaralayacaksın. Ya da F değerini değiştirerek dengeleyeceksin. Köpeğin hareketini dondurmak istiyorsan 1/4000 iyi olabilir. Yok harket efekti vermek istiyorsan 1/50'lerden başlayıp aşağı doğru inebilirsin. Bunu ancak deneyerek kendin bulursun. (Bu arada ışık iyiyse her zaman 100 ıso da fotoğraf çekmeye bak. )

Tarih: 2 Şubat 2009, 04:38 - İp: 88.***.**6.191
aliteker
aliteker (üye)
Yurtdışı / Amatör

mrb arkadasim bende senin gibi acemiyim ama benim ilk ogrendigim sey suydu::
resim cekerken ne gostermek istiyorsun?
eger resimde gerektiginden fazla detail varsa bu resimlerde hos durmaz

ilk gordugum resimde ayaklari goremiyorum

ikinci resimde ise cok fazla detail var neye bakcagimi bilemiyorum amacin neydi?
ordaki agacimi gostermek yoksa baska birseymi

Tarih: 9 Şubat 2009, 23:24 - İp: 85.***.**8.80