Fotoğrafçılık Forumları
50 Mm Lens
canon 50mm f:1,8 lens için ne düşünüyorsunuz.. eğer lens alacak olsanız ve benim gibi çok detaylı biliginizde yoksa
85mm, 50mm, 100mm mi yoksa 24-105 mi tercih ederdiniz...
bu arada bebek ve doğum fotoğrafçılığı yapıyorum ve ek lensler alıcam flaşsız çalışıyorum bu lenslerden hangisi benim işimi görür teşekkürler..
f1.4 lens konuşurken işin içine bir de 1.4x tele-converter mi girdi , ben mi anlamadım ?
Girdiyse , f1.4 diyafram oldu f2 ...
converter niye girdi onu anlamadım ben ama hayırlısı
1.4 olanını kullanırsanız 50mm X 1.4 =70mm 70mm x 1.6 =112mm yapar ki bu da tam iseal portre aralığıdır. (http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=30820&syf=1)
Burada girmiş converter konuya. Parantez içinde verilen linkteki konuda geçiyor. O konudan tek bir mesaj alınıp buraya kopyalandığı için converter ofsayta düşmüş.
oyoyoyoyooyyyy
1.4 ü mm degeriyle carpıp sonra da fokal carpanla carpıyoruz ve mhp'nin kırkıncı kuruluş yılı..
devlet bahcelinin hesabına dönmüş olay.. sapla saman birbirine karışmış.
bu saatten sonra ne desem boş.
bazen şu forumda boşu boşuna yazıyoruz okadar şeyi diye dusunuyorum.
benim kafam çooookkk karıştı ama sanırım f:2,8 diyaframlı bi obj. alacağım..
zaman ayırıp cevap veren düşüncesini dile getiren herkese teşekkürler..
ordan burdan, kopyala yapıstır yalan yanlıs bilgiler, allahın emriymiş gibi kesin bir ifadeyle paylasılınca (!!) boyle olması kacınılmaz.
17-50 tamron dar mekanda geniş acısı, f:2.8 sabit diyaframıyla ve yeni vc modelinde titreşim onleme ozelligiyle en iyi tercih gibi gorunuyor suanda sizin için..
sabit bir objektif calısma sırasında sizi kısıtlar, pratik olacagını sanmyorum.
gaijin senin ve paperman in yorumlarını dikkatle okuyorum. çok doğru ve aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz öncelikle bunun için teşekkürler... an itibariyle tamron 17-50 f:2,8 objketifi siparişimi verdim gelir gelir gelmez obj. hakkında yorumlarımı paylaşırım...
sevgiler....
burada alıntı yapmam ve likleri vermem "allahın emriymiş gibi kesin bir ifadeyle" paylasmadığımı, dahası kendi bilgimmiş gibi aktarmadığımı gösterir diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi aceleyle yanlış kopyalama yapmışım, bende çok güldüm :-) yanlış bilgi aktarımı için kusura bakma nilu_nilu, Allah'tan bazılarının kılıcından kan damlasada yorumlarını zevkle okuduğumuz bir çok üstadımız var,
kısaca 50mm f/1.4 lensle de potre çekilebilirz demek istemiştim, gaijin'in dediği gibi "50mm f:1.4 lens almıs olmanı lensi 1.4 diyaframda kullaanacagınız anlamına gelmiyor. en acık diyafram degerinin 1.4 oldugunu gosteriyor sadece."
Yanlış bilgi için forumdaki arkadaşlardan tekrar özür diliyorum, eleştirilerinizi yıkıcı değil de yapıcı olmasına çalışırsanız biz amatörleri de katılım için daha çok teşvik edersiniz diye düşünüyorum.
miraberk kişisel bir şeymiş gibi algılamanı istemem oncelikle bunu belirteyim.
ancak dogrulugundan emin olunmayan konularda olabildigince esnek davranmak gerek diye dusunuyorum.
mutlak dogru diye bir sey yoktur.
ben mesela suanda bir 50mm f:1.8 (eski versiyon) kullanıyorum ve bir 85mm f:1.8 almak istiyorum yaz sonuna dogru, benim için baska bir lense gerek yok
amaaaaa bebek ve doğum fotoğrafçılığı yapıyor olsam 85mm almam cok sacma olurdu.
cunku hareket alanınızı kısıtlar.
verilen onerilerin kişilerin ihtiyacları oncelik alınarak verilmesi gerekli.
ihtiyaclara yonelik teknik gereklilikleri biliyorsak buna gore yorumlar yapmalıyız ki soru soran pişman olmasın..
benim agzımdan cıkan soz bir baskasının cebinden cıkan para demek.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
229029 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Frontier 350 Magazindeki Kağıt Boyunu Değiştirdim