Fotoğrafçılık Forumları
Sorun Bendemi ?
Merhabalar
İki sene önce zenit et aldım.Bu olay hakkında kitap okudum araştırma yaptım.
Ancak bazı nedenlerden dolayı bir türlü başlıyamadım
Şimdi tekrar başlamak istiyorum ancak aklıma bir soru takıldı
İlk aldığımda hemen 1 makara filmi bitirdim ilk heyecanla bastırdım
Resimleri ama resimlerde sanki gri bir perde varmış havası vardı kısa zaman içinde o resimimde yüklerim.Şimdi sorum şu benmi doğru çekemedim yoksa makinede bir sorunmu var ?
Örnek fotoğraf yüklemeden mi bir tahmin yapılmasını bekliyorsunuz?
fotoğraflar güzelmiş, gri perde nerede?
Yada kendini yanlış ifade ettim.İlk analog makinem digital resimlere göre renk soluk gibi bu normalmi ? Yoksa makinede yada benim çekim ayarlarımda bir sorun varmı ?
Dijital kadar net renk alamaz sin analoklarda bence bir sorun yok gayet guzel cikmis fotograflarin
büyük bir olasılıkla film biraz bayatlamış.
yeni filmle devam..
Makinede yada bende sorun olmaması beni çok sevindirdi ilginiz için çok teşekkür ederim
fotoğraflar çok iyi tebrikler!
farklı filmler kullandıkça her markanın kendine has renk dokusunu algılamaya başlayacaksın. Kodak'ın sarı, Fuji'nin yeşil, Agfa'nın kırmızı marka renkleri boşuna değil Siyah-beyaz film dünyası da var tabi.
ayrıca filmlerin zamanının geçmesi veya sıcakta kalması da renkleri değiştirebilir.
basit bilgisayar programlarıyla fotoğraflarında renk ve kontrast ayarı yapabilir hatta onları siyah-beyaza çevirebilirsin.
Yorumlar için teşekkür ederim
Siyah-beyaz için özel film oluyor sanırım ondan alıp öyle bir çalışma planlıyorum
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
215229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-