Fotoğrafçılık Forumları
Analog Makineleri Dijitale Dönüştür
arkadaşlar, geçenlerde bi tv kanalının teknoloji ile ilgili bi programında bi aparata rastladım. SLR makinelerimizin film yuvalarına yerleştiriyoruz ve makine pozlamayı artık film üzerine değil dijital hafıza kartına yapıyor. böylece SLR makinelerimizi bir dijital fotoğraf makinesine çevirmiş oluyoruz. çok hoşuma gitti. ancak ne yazık ki bu cihazla ilgili fazla bilgi bulamadım nette. hatta işin kötüsü not almadığım için cihazın adını da unuttum.
bu konuda bilgisi olan var mı acaba? nereden buluruz, nasıl temin ederiz, teknik detayları nedir?
Söylediğin olay orta format için var.Hasselblad lar arkalık diye satılıyor.Yani sensör satılıyor.Bu Hassellbladın v serisine mamiyanın RZ67sine vs. falan uyuyor.
Herhalde bu aparat fiyatı yeni DSLR kadar falandır.
analog kardeş, bu dediğini nerde nasıl buluruz? bir-iki telefon ya da internet adresi var mı verebileceğin?
analogun bahsettiği makinelerden biri mi var sizde?
hayır benim bahsettiğim bildiğimiz, hepimizin kullandığı SLR'ler için ve hemen hemen her makineye uyumlu bir aparat. Analog'un bahsettiği çok daha üst seviye ve daha özel bi malzeme. biraz araştırdım, hatta türkiye distribütörünü bulup sordum. analog'un bahsettiği hasselblad'ların 22 megapixel olanı 22bin Euro filan dolayında... yani çok abartılı. benim bahsettiğim daha alt seviye kullanıcılar içindi...
bu arada bende canon eos1000f var...
Bir yıl falan önce bilgisayar dergisinde teknoloji bölümünde böyle birşey görmüştüm. 1,3mp çözünürlüğe sahipti. 36 resim çekebiliyordun ama film ile aynı yapıdaydı. fiyatı ise aşırı pahalı değildi. Biraz araştırmak lazım derim ama TR de bulabileceğimi ümit etmiyorum. Sevgiler.
merhaba,
ben biraz arastirdim sanirim aranilan alet bu
http://www.dpreview.com/news/0209/02091903siliconfilmagain.asp
ama nerden bulunur kaca satiril neden piyasada cok miktarda yoktur bilemiyorum
#silverstar' tarafından 12.05.2005 11:53:46 tarihinde düzenlendi.
orjinal siteside bu:http://www.siliconfilm.com/
digital makineler forumunundada son konulardan biri bununla ilgili.
selam aya,
sordugunu yapmak mumkun ve bu islem nikon f-100 uzerinde yapilabilir ama astari yuzunden cok cok pahaliya geleceginden akilli bir secenek degil.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon Analog Makinelerin Farkları
12 Nis. 2021, 20:47 bahrullah
0245612 Nis. 2021, 20:48
bahrullah -
-
Analog Makinede Ayna Sorunu Yardımcı Olur Musunuz
19 Eyl. 2020, 11:49 caylakbiri
1188901 Eki. 2020, 10:01