fkocaeli
-
Kulaklı Toygar
Panasonic Lumix DMC-FZ18
Leica 28-504
- 2168
- 25 Şubat 2011
- Kuşlar
Kartalkaya'da otoparkta eriyen karların arasından besleniyorlardı,dağa kompak makinayla gitmiştim diğerini taşımak çok zor olur diye ama bu güzelleri görünce hayli üzüldüm,benim emektarla elimden geldiği kadar çekmeye çalıştım.
Sevgi ve selamlar.
Marka Manufacturer of image input equipment | Panasonic |
Model Model of image input equipment | DMC-FZ18 |
Software Software used | PhotoScape |
DateTime File change date and time | 2011:02:24 15:25:26 |
YCbCrPositioning Y and C positioning | 2 |
ExifTag Exif IFD Pointer | 2258 |
WinKeywords Windows Explorer Keywords | Kartakkaya2011 |
Tag#50341 | |
Tag#50898 | |
Tag#59932 | |
Tag#59933 | 3896 |
ExposureTime Exposure time | 0,003125 |
FNumber F number | 5 |
ExposureProgram Exposure program | 4 |
ISOSpeedRatings ISO speed ratings | 100 |
ExifVersion Exif Version | |
DateTimeOriginal Date and time original image was generated | 2011:02:24 15:25:26 |
DateTimeDigitized Date and time image was made digital data | 2011:02:24 15:25:26 |
ComponentsConfiguration Meaning of each component | |
CompressedBitsPerPixel Image compression mode | 4 |
ExposureBiasValue Exposure bias | 0,66 |
MaxApertureValue Maximum lens aperture | 3 |
MeteringMode Metering mode | 5 |
LightSource Light source | 9 |
Flash Flash | 16 |
FocalLength Lens focal length | 82,8 |
MakerNote Manufacturer notes | |
FlashpixVersion Supported Flashpix version | |
ColorSpace Color space information | 1 |
PixelXDimension Valid image width | 3264 |
PixelYDimension Valid image height | 2448 |
SensingMethod Sensing method | 2 |
FileSource File source | |
SceneType Scene type | |
CustomRendered Custom image processing | 0 |
ExposureMode Exposure mode | 0 |
WhiteBalance White balance | 1 |
DigitalZoomRatio Digital zoom ratio | 0 |
FocalLengthIn35mmFilm Focal length in 35 mm film | 504 |
SceneCaptureType Scene capture type | 0 |
GainControl Gain control | 0 |
Contrast Contrast | 0 |
Saturation Saturation | 0 |
Sharpness Sharpness | 0 |
Tag#59932 | |
Tag#59933 | 1782 |



Emektarın hakkını yemeyelim .
Yavaşlığı dışında mükemmel bir makina , özellikle doğa fotoğrafları için .
Kutlarım dostum .
Selamlar .
Gerçekten öyle Selahattin abi hele böyle zorlu koşullarda çok işime yarıyor doğrusu,birkaç elde panorama denemem var bana göre güzel oldu onlardanda bir ikisini paylaşmak istiyorum,çok teşekkürler ediyorum abi çok selamlar.

Bende ilk defa gördüm ve karşılaştım,gerçekten çok güzel bir kuş,belki bir kare daha paylaşırım o karede renkleri daha iyi seçiliyor,çok teşekkürler ediyorum Serkan sağ olasın,çok selamlar.

Merhabalar,
Fikri abim ilk defa gördüm sayenizde kulaklısını...
Emektar emektardır, yakalamış yine.
Selamlar, saygılar.
Merhaba arkadaşım,evet evet emektar böyle zamanlarda çok işime yarıyor,bende ilk defa gördüm bu güzel kuşu,karların üstünde grup halinde uçuşuyorlardı,çok teşekkürler ediyorum sağ olasın,çok selamlar.

Karların tonu türün güzelliği ile birleşince seyri zevkli olmuş.Elinize sağlık ustam..Selamlar..
Çok teşekkürler ediyorum Şerafettin bey sağ olunuz,bir keresinde bol karda karşılaştım,o çekimlerin kompozisyonu çok daha güzel ama çok uzak kaldım ve makinanın gücü yetmedi,çok selamlar.

yolculuğa çıkarken minik kurabiyeler almal.
kuşları da doyurmalı ..
ne güzel kulakları var.
yine çok güzel. sevgilerimle kutluyorum...
Çok teşekkürler ediyorum babaannecim,böyle güzel kuşlarla orada karşılaşacağımı hakikaten düşünemedim,bir dahaki sefere inşallah daha hazırlıklı olacağım,ama mutfak artıklarından herhalde güzel besleniyorlar,ellerinizden öpüyorum,inşallah 13 Mart Emirgan gezisinde buluşuruz,çok selamlar ve hürmet ediyorum.

hayat yaşayan herşey için zor. akılsızca gelen belki de, zor olan unsurların bir arada bir denge oluşturması...
kar olmasaydı, kış mevsiminde dondurucu soğuklar olmasaydı tohumlar zamansız çimlenip meyve vereceğinden nesillerini devam ettiremezlerdi. Çünkü onları tozlaşmayla "dölleyen" arılar, kışın ortada olmayacaklardı.
tebrikler!
Çok teşekkürler ediyorum Özgür bey sağ olunuz,kesinlikle katılıyorum,doğanın kendine has dengeleri var,canlılar şartlar ne olursa olsun nesillerini devam ettirebiliyor,ancak insanoğlu karışmasın yeterki,çok selamlar.

Gözlerini göremesekte;pek güzel görünüyor yinede fikri abi..
Ellerinize sağlık;selamlarımla..
Çok teşekkürler ediyorum Cevdet kardeşim sağ olasın,aslında göz detayınında çok net olduğu kareleri var ancak ismini en güzel yansıtan bu kareydi,kulaklar bu karede çok net bende göze tercih ettim ama göz detayınında göz ışığınında iyi olduğu bir kare daha paylaşacağım,çok selamlar.


compact makine ile böyle güzel olduysa tam donanımla neler olurdu kimbilir. tebrikler usta..
Bende 400mm yok diye çok hayıflandı ama ne yapalım bunada razı oldum tabii,çok teşekkürler ediyorum Metehan bey sağ olunuz,çok selamlar.

MAKİNA ONEMLİ DEĞİL DOSTUM GÖREN GÖZ VE POZLAMA...HARİKA OLMUŞ SELAMLARIMLA...

hocam bizim tarafta varmıdır bilmiyorum ama ilk sizden öğrenmek her zamanki gibi süper bir öğreti.
bu arada 400mm de micro lens ayarı yapınca oldu gibi.
ilginize teşekkürler.
Problemin bittiğine çok sevindim,artık güzel karelerini bekliyoruz,ekipman çok güzel oldu,çok teşekkürler ediyorum Kenan kardeşim sağ olasın,çok selamlar.


Bu ilginç kuşu görünce diğer fotoğraflarınızı da merak ettim. Hepsi birbirinden güzel hocam.
Emeğinize sağlık.

Fikri usta bu fotoğrafta çok güzel , beyazın içinde kuşun belirgin olması için 7D nin renk derinliği kontrastı keskinliği lazım oluyor .
Çok teşekkürler ediyorum Abdulkadir kardeşim sağ olasın,evet keşke yanımda 7D ve 400 mm olsaydı,ama çok daha net ve belirgin kareside var elimde ancak kulakları bu karede çok net olduğundan bunu tercih ettim,çok selamlar.



Çok teşekkürler ediyorum Kenan sağ olasın,oralarda büyük makinayı taşımak hele 400 mm ile imkansız gibi,kompak makinayı montumun içinde taşıyabiliyorum donmasın diye,ama gerçekten 400mm olsaydı nefis kareler çıkabilirdi,çok selamlar.

ben bu türü nasıl kaçırmışım,
emektarla birlikte harika iş çıkarmışsınız bence Fikri Abi,
tebrikler,selamlar...

Senin emektar pek meşhur ama abi iyi iş çıkarıyorsunuz onunla tebrik ediyorum.
Sevgiler, selamlar...
