inkstria

-
Ağaç Mantarı
Praktica DCZ 5.4
---
- 4490
- 9 Şubat 2011
- Bitki
Kış ortasında Bursa Botanik Parkında karşıma çıkan adını bilmediğim bir mantar çeşidi.
Beğenilerinize..
Yaza hasret kalan, yaz kış demeden fotoğraf makinesi ile dağ bayır demeden gezen tüm doğa ve fotoğraf sever Dostlarıma hediyem olsun. “Zamanım yok” bahanesinin arkasına sığınarak uzak kaldığım; Aykut Beye, Tunay Beye, Fikri Beye, Hulusi Beye, Faruk amcaya, Suat Hocaya, Caner Beye, Gönül Hanıma, Asu Hanıma ve adını sayamadığım tüm Dostlara kucak dolusu selamlar..
IptcImageURL | http://galeri.netfotograf.com |

Mantardan anlayanlar için tam bir hazine bulmuşsunuz ...
Çekim açısını daha alttan alsaydınız , mantarların boyları hakkında da bir bilgimiz olurdu diye geçti aklımdan ...
Kutlarım Yalçın Bey .
Selamlar .


doğadan güzel bir paylaşım olmuş Aydın Bey,
ve güzel kadrajlamışsınız,emeklerinize sağlık,selamlarımla..

Tekrar merhaba,ara bu kadar uzun olmasın hiçbir zaman,ellerinize sağlık Aydın bey tebrikler ediyorum güzel bir çekim olmuş,köye gittiimde bende mantar arayacağım,bu kareler çok hoşuma gidiyor mutlaka denemek istiyorum.

Çok sağ olunuz Fikri Bey. Ara konusunda çok haklısınız. Ah bir de şu tembellik olmasa. Başkaların tembelliğine kızarız, kendimiz yapınca bizlere kimler kızsın. Tekrar teşekkürler..



Fotoğrafınızı görünce;bunlar hakkında neler yazılmış diye araştırma merakı hasıl oldu bende
Edindiğim bilgiden küçük bir bölüm:
En bilinen mantar türleri Basidiomycota grubundan olan şapkalı mantarlardır. Şapkalı mantarların ilk olarak Proterozoik Çağ'da ortaya çıktıkları düşünülüyor. İnsanların şapkalı mantarları kullanımıysa paleolitik döneme değin uzanır. Tarihsel kayıtlar şapkalı mantarların pek de iyi niyetli olmayan amaçlar için kullanıldıklarını ortaya koymaktadır. II. Claudius ve Papa VII. Clement'in düşmanları tarafından zehirli bir mantar türü olan Amanita'yla zehirlendiği yazılmıştır. Bir efsaneye göre de Buddha, bir köylünün ona sunduğu, toprak altında yetişen bir mantarı yediği için ölmüştür.
Tebriklerimle..

Çok teşekkür ederim Cevdet Bey,
Çok güzel ve bilgilendirici bir açıklama olmuş.. Benim de mantarlar ile ilgili bir çok anım var. Şu an hayatta olmayan babam ile bol bol ormana toplamaya gidiyorduk. Çocukluğumun doğa ile tanışmasının ilk zamanları idi..

Bursa Botanik Park güzellikleri barındıran çok güzel bir mekan...
Emeğinize sağlık,hoş olmuş,selamlarımla....
