Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
5 Şubat 2025, Çarşamba

» "Aynasız" Nikon 1 ele avuca sığıyor.

Avuç içinde taşınabilecek kadar küçük ama profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar da donanımlı Nikon1, şimdi Türkiye'de..

Dünya devi Nikon, geçtiğimiz Ekim ayında duyurulan Nikon 1 aynasız dijital fotoğraf makinesi, Türkiye'ye geldi. Nikon 1'in son yıllarda oldukça popüler olan, küçük ama çok becerikli aynasız segmentinde kendine önemli bir yer edinecek.

Nikon1, gerçekten oldukça şık ve kolay kullanımlı olarak tasarlanmış. Tüm aynasız makinelerde olduğu gibi farklı mercek kitleriyle kullanılabilen ürün, avuç içinde taşınabilecek kadar küçük ama profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar da donanımlı.

Firma Nikon 1J1 ve Nikon 1V1 olmak üzere iki modeli Türkiye'de piyasaya sunuyor. Yüksek-hızda AF CMOS sensör, yeni yüksek hızda görüntü işleme motoru EXPEED 3 ve yeni lens bağlantı sistemi makinenin en iddialı özellikleri arasında.

TEMEL ÖZELLİKLER
Nikon 1, firma tarafından geliştirilmiş CMOS görüntü sensörü ve görüntü-işleme motoru kombinasyonu ile daha hızlı görüntü işleme ve hem hareketsiz görüntülerin hem de film çekimlerinin reprodüksiyonunun üstün olmasını sağlayan dünyanın en küçük ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi ünvanını taşıyor.

Makine Nikon tarafından üretilen F-mount NIKKOR lensler ile de uyumluluk gösteren lens bağlantı sistemine sahip. Kompakt makinenin Motion Snapshot, Smart Photo Selector, Still İmage ve Movie çekim modları günlük yaşantıda basit kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca hızlı otofokus, üstün konu izleme sağlayan geliştirilmiş hibrid otofokus ve faz algılamalı AF sistemi ile zor ışık koşullarında da hareketli konuların takibi ve optimum odaklamanın sağlanması mümkün.

Modlar arasında özellikle Motion Snapshot oldukça ilgin. Bu modda ağır çekim olarak oynatabileceğiniz fotoğraf ile full-HD film birleştiriliyor. Basitçe denklanşöre bastığınızda fotoğraf kaydediliyor, ancak denklanşöre basma zamanından 1 saniye önce ve sonra arasında bir kısa film de çekiyor. Bu filmler Motion Snapshots modunda ağır çekim olarak oynatılabiliyor.

Nikon 1 J1, 3 inç boyutunda, yaklaşık 460k dot geniş açılı TFT LCD ekraba sahip. Nikon 1 V1'de ise 3 inç 921k dot geniş açılı TFT LCD monitör bulunuyor. İkisi de 10.1 megapiksel çözünürlük sunan makineler SD, (Secure Digital), SDHC ve SDXC bellek kartlarına kayıt yapıyor. Makinelerin menülerinde Türkçe dil desteği de var.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 1 Aralık 2011, Perşembe
Okunma: 3268
Kaynak: http://

Şubat 2025
pt sa ca pe cu ct pz
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
» Fotoğrafça
"histogrami Saga Daya" Teknigi
jugglerSelam,      Siteden uzun zaman ayri kaldim, hem trafigi cogalmis, hem de bilgi veren bir suru fotografci arkadas var, hepsinin eline saglik.      Bir tane de ben yazayim, bilmiyorum daha once yazildi mi ama, yazilmamissa isinize yarayabilir.    &n...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
teknikeredirne, (1)