Fotoğrafçılık Forumları
Panasonic Md 10000 Kafa
makine kafa arızası yaptı
çekimde hiç bi sorun yok
ama oynatırken siyah çizgi yapıyo
kaseti başka kamerayla oynatınca bi sorun yok
zamanla çekimde de bi sorun yapar mı
bi yardımcı olabilirseniz sevinirim
özellikle burkay abi yardımını bekliyorum
#fototevfik' tarafından 21.05.2009 21:12:09 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar bi yardım edin
yarın çekimim var
10000 le çekeyim mi
sevgili tevik ,
ekranda çıkacak olan yazıları bana buraya yaz ..
Murat Özdemir Burukay www.panasonicyetkiliservisi.com
#burkay' tarafından 22.05.2009 16:47:58 tarihinde düzenlendi.
cly-000806d7
vtr-0211870302b40300a3
cam-000000000000
valla arkadaşım aynı problemi geçen sene yaşadım. Kayıt sırasında stoplayıp yeniden rec e bastığında "need head cleannig" uyarı veriyordu.Kameradan playback yaptığında gri paralel çizgiler çıkıyordu ama kayıt sony miniDv de problemsiz okuyordu. Ben gene de nolur nolmaz içim rahat olsun diye kafayı değiştirdim. Kafa değişimi yapıldıktan sonra daha üçüncü çekimde kayıtada çizikler atmaya başladı baştan sona allahtan makineye güvenmediğimizden her çekim öncesi deniyorduk da farkedebildik yoksa yanmıştık.Geçen sene ağustos da kafa değişimi yapılan yere geri gönderdim ağustos du mecburen bi tane daha aldım kamera ve halen kameram gelmedi geri . İşin ilginci dediler ki çin malıymış kafa değişti bu sefer hepten gitti. Ve de yeni aldığım kamerada aynı kafa temizleme hatası veriyor şuan. Ne diyeyim allah bu panasonic i ne yapsın artık.Bi de cihazlarımı temiz kullanırım ya ona yanıyom . El alem vura kıra kullanır bişey olmaz bizimki de ...Kamerayı kullanacaksan mecburen yanında bi minidv bulundur ve her daim kontrol etmeye çalış.. Benim geçen seneki kameram gelirde düzgün çalışırsa da sana neticeyi bildirim.
#burkay' tarafından 22.05.2009 20:33:39 tarihinde düzenlendi.
sevgili tevik,
kameranda mekanizmanın tam olarak yerine oturmamasından kaynaklanan bir sorun var.
kamera içine aldığı kaseti kafaya tam saramazsa sanki kafa arızası varmış gibi problem verebilir.
madem izmirde yaşıyorsun kameranı sana yakın olan denizaltı elektroniğe gönderebilirsin
veya kameranı alıp ankaraya gelerek bize misafir olabilirsin.
Sayın Burukay, ben forumda arkadaşa sadece fikrimi söylemek için yazdım. Malesef ki ağustos ayında aldığım ikinci kamerada da bugün itibariyle görüntüde bozukluklar oluşmaya başladı. Amacım sizle alakalı herhangi bir şikayet değildir. Ama malesef panasonıc in kendisiyle alakalı sıkıntılar olduğunu paylaşmak istedim sadece. O yüzden sitem vari konuşmalara gerek yok. Bunca zaman içinde bir sefer ağzımızı açıp birşey dediğimi hatırlamıyorum veya hiçbir platformda kötü reklamınızı yapmadım. Ama bizleri de anlamınızı isteriz. Ben şahsen ikinici kamerayı da panasonic aldığıma pişmanım keşke sony alsaydım. Bu arada bilmem cevaplarmsınız ama benim ikinci yeni aldığım kamera da menusünde yazanlar şunlar:
cyl:0001ed0b
vtr:000000000000000000
cam:000000000000000000
ve çekimi bozuk.
Birde bulmuşken hazır sorayım. Lp çekim yapmak kamerayı bu hale getiriyor olabilirmi , yoksa bunların kafa ömürleri bu kadar mı? Ve sizce tamir olan kamerayı güvenle kullanabilir miyim?
Teşekkürler, ii çalışmalar.
bu konuda çok detaylı bir yazı hazırladım. yazımın son rötuşlarını yapıyorum ve fotoğrafları hazırlıyorum merak ettiğiniz tüm konular yazımın içinde yer alacaktır.
kamerada kasetlerdeki çizikleri lp veya sp çekim ayarından kaynaklanmaz.
ancak ekranda görüntü varken kaseti hızlı ileri- geri sardırmak veya aynı kasete 3 ten fazla çekim yapmak kafa kirlenmesine ve kafa arızalanmasına görüntü bozukluğuna neden olabilri.
kafa arızası/ kirlenmesi sadece panasoniğe özgü değildir...Sony kameralarda da ben çok kafa değiştirdiğimi biliyorum...
selam arkadaşlar sizleri tek bir soru sormak istiyorum bir kaseti kaç kez cekim yapıyorsunuz ?
3-5 kez se vah halinize ben 1 kez yapıp veriyorum müşterime ama bazı arkadaşlarım var biliyorum adam 4 5 tane cekim yapyo sonrada kamerayı çöpe atyo sizlerde yapyonuzmu böle hata eger yapyosanız kamera cok bile dayanmış bence ben 4 yıldan beri kulanıyorum nazar deymesin tık demedi senede 1 kez zefk için denizaltı elkronik bakıma gidiyorum u kadar sizde deneyin
berkayy09 merhaba. düğün cekimleri için mutlaka sıfır kasete cekiyorum ve müşteriye teslim ediyorum. ben daima aile cekimleri bile olsa. 1 kez cekip dvd ,ye aktarıyorum.ve kameraya,da zarar vermiyor.vede SP mod kullanıyorum.kasetten kar için kameraya zarar vermeye değmez. saygılar.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Cüneyt Arkın Hayatını?kaybetti Cüneyt Arkın Kimdir?
28 Haz. 2022, 21:38 prodersler
075428 Haz. 2022, 21:39
prodersler -
Tahir Uçar [hiç Farkın Yok Şimdi Yoktan] Sen Nefsine Köle Ol
14 Eki. 2021, 20:52 prodersler
12227830 Kas. 2021, 22:23
prodersler -
-
Selma Geçer Başımdaki Sevda Yeli Bazen Arsız Bazen Deli
05 Tem. 2021, 13:25 prodersler
0115205 Tem. 2021, 13:26
prodersler -
Kamera Seçmemde Yardımcı Olabilir Misiniz?
17 Haz. 2021, 12:58 dndraleyna
0214517 Haz. 2021, 12:59
dndraleyna -
Üst Bar Gözükmüyor Ama Fare İle Üstüne Geldiğimde Gözüküyor.
14 Haz. 2021, 23:33 samcu
0133414 Haz. 2021, 23:34
samcu -
Resimden Word'e Yazı Kopyalama Programsız
21 Ara. 2020, 20:03 prodersler
0184121 Ara. 2020, 20:04
prodersler -
Gelinlik Mağazamdaki Gelinlikleri Net Bir Şekilde Çekemiyorm
12 Ağu. 2020, 16:59 cancan782
3182522 Ağu. 2020, 21:52
selmankaya -