Fotoğrafçılık Forumları
M10000 Kamera Arızası Ve Servis
arkadaşlar paylaşmak mecburiyetinde kaldığımdan bun konuyu açtım. Daha öncede forumlarda paylaşmıştım. Geçen sene "need head cleanning" uyarı çıktığı için kamerayı Ankara ya Burukay a tamire gönderdim. Bana sadece okuma kısmında problem olduğu kayıtta problem olmadığı fakat içimizin rahat olması için istersek kafayı değiştirebileceklerini söylediler. Ben de 450 TL ödeyerek kafayı değiştirdim. Fakat kamera bu sefer üçüncü dördüncü çekimde aynı hatayı verdi ve bu sefer kayıta çizgi atmaya başladı. Değişen kafa 6 ay garantili olduğu söylendiğinden tekrar geri gitti tekrar kafa değiştirildiği söylendi ve kamera bir iki ay sonra geri geldi fakat gene aynı problem. Daha sonra anakart değişecek gibi birşey söylendi ve en son 2008 ağustos ta tekrar servise gönderdim. Oluşabilecek aksaklıkları olgunlukla karşılasasak da muhattap olduğum firma geçen hafta itibariyle cihazı teslim edeceğini hem karşılıklı hem de netfotoğraf.com da forumda iletti. Gel gelelim bugün telefonlarıma çıkmadığı gibi ankaradaki akrabama da telefonda muhattap almadığını kameraya satıp parasını yediği gibi seviyesiz ve lakayıt diyaloglar kurmuştur. Bizler böyle netfotograf.com gibi bir topluluk oluşturarak problemlerizi çözmeye çalıştığımız bir platformda böle şahıslara kapılmayalım. Bunu da tüm meslekdaşlarımı bilgilendirmek ve benzer problemlerin yaşanmaması için yazıyorum. Sayın firma mağduriyetimi giderdiğinde merak etmesin mağduriyetimin giderildiğini de paylaşacağım. Ama giderilmediği sürece burda başkalarının da mağdur olmaması için yaşadıklarımı paylaşacağım
sevgili enes ve harun,
Burukay firması TSE belgeli bir servistir gerek sanayi ve ticaret bakanlığı tüketicinin ve rekabetin korunması ve gerekse de türk standartları enstitüsü elemanlarınca sürekli denetim altındadır.
Yasalar gereği garanti dışı cihazların tamirinden sonra profesyonel olanlar için 3 aydan aşağı olmamak üzere ; son kullanıcı dediğimiz sıradan kişiler için ise 6 aydan az olmamak üzere garanti vermekle yükümlüyüz.
Ben yaptığım işe ve kullandığım malzemeye güvendiğim için mecbur olmamakla beraber malzemeye 3 ay yerine 6 ay garanti işçiliğim için ise bir sene garanti veriyorum.
#burkay' tarafından 01.06.2009 23:17:06 tarihinde düzenlendi.
bazen şu gerçeği hiç düşünmek istemiyoruz.
Kaç servis çıkıpta harbi harbi ne olduysa açıklar?
Bırakın buralarda işine sahip çıkmayı internette bile bulamazsınız öylelerini.
İnsanları webden karalamak çok kolaydır. Atarsınız çamuru kim temizlerse temizlesin. Tutmazsa bile izi kalsın değil mi?
Yada delinin biri bir taş atmış kırık akıllı çıkaramamış da buraya uygun düşer. Bir insan elimden geleni yaptım demişse yapmıştır. Siz yapmadığını düşünüyorsanız o zaman konuyu iyice çirkefleştirmeden kısaca derdinizi yazarsınız. İşte ne bileyim şöyle diyebilirsiniz;
aldığım hizmetten memnun kalmadım. Ayrıca müşteriye hitap şeklinide kınadım. Dersiniz. Olay biter. İnanın böylesi daha etkili olur.
Öyle derinlemesine olan olaylar en ince ayrıntısına kadar buralarda ifşaa edilmemeli. Bırakın burayı kahvede bile konuşulmaz bunlar. Ayıptır benim bildiğim.
Not:Yukarıda yazdıklarım bu olayın emsal teşkil etmesi için yazdım. Şahsi fikrimdir katılmayana saygı duyarım. Yazdıklarım geneldir. ne kbkdijital ne de burkay ustaya hitaben yazmadım. Tamamen olayı örnek aldım.
Konu sapmaması için belirtmekte yarar gördüm.
saygılar.
Benim karalamak gibi amacım hiçbir zaman olmadı. Ama malesef ki arkadaşa telefonla ulaşabilmek hiç nasip olmadı. En son çare buraya yazmak zorunda kaldım. Ben de M10000 den iki adet var ve bugün itibariyle bir adet de sony hd 1000 aldım. Sayın arkadaşın bahsettiği gibi merdiven altı bir esnaf da değilim. Ama inanınki bugün makinenin kargodan geldiğindeki halini görseydiniz. Bu kadar toz içinde ve yırtılmamış bi tarafı kalmamış bir çanta. Çantanın içinden urgan denebilcek halat bile çıktı. Yazıklar olsun diyorum sadece. Bi kamera için de bu kadar muhabbeti yapacak bi adam değilim. Aksi düşüncede olsaydım veya birilerini zor durumda bırakmak gibi amacım olsaydı kameranın gelmesi için yaklaşık 10 ay beklemezdim. Soruyorum sayın Burukay a bu 10 aylık sürecte toplam kaç kere aramışım ve rahatsız etmişim sizi. Şu son diyaloglara kadar ki ankaradaki akraba dedikleriniz olana kadar samiyetinize inancımdan dolayı hiçbir hukuksal yolla üzerinize gelmedim. Ama siz inatla yaptığınız seviyesiz diyalog için özür dileyip bu muhabbeti kapatamıyorsunuz ya ne diyeyim daha artık. Son olarak tüm meslekdaşlarım için tecrübeyle sabit olarak bin lira fazla verin garantili sony alın diyorum.En azından üç yıl kafa garantisi varki zaten bi kamerayı 3 yıl problemsiz kullanabiliyorsanız daha da denecek birşey yok. 5 senedir kayıt için kullandığım yeri geldi mi de çekim yaptığımız sony Hi8 kameranın daha kafa temizliği bile yapılmamıştır ve panasoniclerden çok daha üstün çekim kabiliyetine sahiptir. Ben bu panasonic M10000 lerden çok çektim en azından bu tecrübelerimi paylaşayımda diğer meslekdaşlar karar verirken biraz daha düşünsünler. Herkese hayırlı işler bol kazançlar...
Yahu ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamamakta ısrar ediyorsunuz??
Senin enişten dükkana geldiğinde ben havaalanındaydım.Eğer enişten gelmeden önce dükkanı arayıp randevu alsaydı ben ona göre ona saat verir ve onu dükkanda karşılardım . Benimle (işim olmadığı sürece ) görüşmek o kadar da zor bir şey değil.
Eniştene sekreterim melek hanım kamerayı bizzat benim elden götüreceğimi söylemesine rağmen enişten benimle görüşmek istemiş bunun üzerinede melek hanım benim özel numaramdan arayıp bana durumdan haber verdi ben de eniştenle telefonda görüştüm durumu enişten anlattım (internet yazışmalarından kısaca bahsettim ) kamerayı elden götüreceğim birlikte test yapacağız dedim.
Bunun üzerine enişten bana karşı sesini yükseltti burada yazmak istemdiğim ifadeler kullandı (o sırada yolcular uçağa alınmaya başlanmıştı saat 13 civarı ) ben de bunun üzerine senin benimle bu şekilde konuşmaya hakkın yok sen benim muhatabım değilsin kamera bana kbk dijitalden geldi dedim . enişten konuşmaları iyi ce seviyesizleştirince de " Ne diyorsun sen kardeşim ? nasıl konuşuyorsun benimle ? Tamam ben kamerayı sattım parasıyla da kendime bir daire aldım git bildiğin yere şikayet et "dedim .
Enişten beni sinirden deli etti konuşmaları ile ...Yoksa durup dururken kimse müşterisine bu şekilde hitap etmez.
Kameranı pazartesi günü yerine çarşamba günü benim elimden alacaktın hepsi buydu.
Ben burda hiç bir ücret almadan kaç kişiye kamera tamir ettiğimin listesini açıklayabilirim istersen de sana bizzat telefon numaralarını veririm arar kendin görüşüp sorarsın Her şey para değil kbkdijital insanlık ta önemli..
özür dilemesi gereken biri varsa o da başta enişten olmak üzere sensin. çünkü seni de yanlış yönlendiren o dur. Enişteni ara bu telefon görüşmesinin doğru olup olmadığını sor.
#burkay' tarafından 02.06.2009 21:05:35 tarihinde düzenlendi.
#kocas' tarafından 04.04.2010 09:06:54 tarihinde düzenlendi.
hımmm şimdi işler değişti şuan kameramda arıza var ve bende burkay'a gonderecektım muşteri makinalarında hiçbir proplem yaşamadım burkayla ama profesyonel makinalarda sorun yaşıyor heralde valla korktum şimdi
yanlışlıklar ve aksaklıklar olmuş olabilir.olayı tam bilmiyorum ama burkay beyin veya bir başkasını ekmek teknesine zara veriyorsunuz arkadaşlar. saygılarımla.
http://forum.netfotograf.com/tuketici_sorunlari.asp?msg_id=40689&syf=3
#necati_42' tarafından 12.09.2009 12:18:22 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Gezginler İçin Kamera Önerisine İhtiyacım Var
18 Tem. 2021, 10:49 geziniyorum
1240614 Eyl. 2021, 20:19
bulutk_r_ -
Kamera Seçmemde Yardımcı Olabilir Misiniz?
17 Haz. 2021, 12:58 dndraleyna
0209617 Haz. 2021, 12:59
dndraleyna -
-
Düğün Videosu Nasıl Hazırlanır, Kartlı Kamera Görüntü Birleş
02 Ağu. 2020, 15:48 prodersler
0238602 Ağu. 2020, 15:48
prodersler -
Sony Alpha Kameralarda Memory Recall Nedir?
25 Şub. 2020, 13:42 yucelozel
0268425 Şub. 2020, 13:42
yucelozel -
Zenit 122 Makinemin Arızasını Anlamadım.
10 Şub. 2020, 02:56 virnigrum
4199511 Şub. 2020, 23:52
virnigrum -