Fotoğrafçılık Forumları
90 Dk. Lık Kaset 1 Dvd Ye Nasıl Sığar-yd.
selam arkadaşlar.bir foto arkadaşımın kaset aktarım işini aldım ancak ufak bir sorunum var.arkadaşım mini dv kasete LP modunda 80 dk.çekim yapmış.bunun aktarımını uleadda dvd olarak yapıyorum ancak dvd ye sığmıyor.boyutu 5,30 gb.oysa dvd ler 4.7 gb.tek cd ye nasıl sığdırırım.yardımcı olursanız sevinirim.
1-kırpacaksınız, dvdye sığacak.
2- avi olarak sıkıştırmadan capture alıp bunu direk neroya atacaksınız. o size uyarı verir. bu medyayı dvdye sığacak şekilde uyarlayayım mı? diye..
2.seçenek genelde kaliteden çalarak yapar bu işlemi. gerek görüntü kalitesinden çalar gereksede sesten çalar. (cam gibi görüntü vermiyor)
3- sinazzi tarzı şeyleride kullanıyorlar ama bu tüm kaseti komple ve tek seferde dvdye sığdırıyormu açıkçası bilmiyorum.
en sağlıklısı profesyonel ekipmanlar kullanırak (edius veya finalcutpro gibi kople çözümler) yapmaktır. ve genelde kırpma yapılır, ham kaset müşteriye teslim edilir.
çok çok teşekkürler remi5861.Allah Razı Olsun.
estafurullah ne yaptıkki. asıl sizden allah razı olsun
kardeş bende kasetleri lp modunda 90 dakika çekiyorum ulead da dv modun da kayıdı alırsın nerroda nerovizyona atıver yazar dvdn hazırdır saygılar..
teşekkürler sayın zonguldak.çok çok sağolasınız
bu işleri yapıyorsanız,bence boşuna uğraşmayın,alın bir dvd kaydedici,kaseti,tüm görüntüleri oldugu gibi,kayıpsız aktarın,ha bir 6 saatlik görüntü bir dvd sıgar,ama 2 saat en uygunudur saygılarımla
ego37 senin dediğin yöntemde olabilir. lakin kırpma başa sona efekt koyma logo koyma geçiş efektleri koymaa, sesteki cızırtıları rötuşlama gibi bilimum işler için pcye aktarılması bence artık kaçınılmazdır.
direk kaset olduğu gibi dvdye aktarılırsa bence olmaz yani en azından ben öyle çalışmıyorum.
direk kaydı önermiyorum.
slm abilerim ... bence dvd kaydedici kayıt kalitesi açısından bence daha ii
I-Link kablosu ile direkt DVD kaydeciciye kayıt edin, birebir kayıt eder,sorunsuz..Pek pahalı da değil o laet artık..Aradaki kablo önemlidir kaliteli görüntü açısından..
neden hep LP de çekim yapılıyor ki,,HQ daha iyi aslında..
sayın zonguldak.sizin dediğiniz yöntemde denedim.uleadda dv formatında aktardım bilgisayara ancak boyutuna baktım 16 gb.tı geçiyor.oysa daha önceki dvd formatında video boyutu 5,30 gb.idi.o görüntüyü kırparak boş dvd nin alabileceği(4,7gb.)tan aşağı düşürerek ancak yapabildim.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Konuyu Siler Misiniz Yanlışlık Oldu
17 Nis. 2023, 07:31 serkan1923
153017 Nis. 2023, 07:32
serkan1923 -
Vesikalık Biyometrik Action İsteyen
14 Kas. 2018, 12:49 cuteftp
4719227 Eki. 2022, 14:39
muratcell -