donmezfati
donmezfati (üye)
Kütahya / Amatör

Makinam Kartını Formatlamıyor???

ustalarım olympus camedia c-700 makinamın smartmedia kartını kötü bir kart okuyucu ile formatladıktan sonra artık makinaya taktığımda karta format gerekli diyor ok dediğimde başlıyor ama kart errror veriyor. ama kartı yeni ve sağlam bir kart okuyucu ile denediğimde kartta bilgi taşıma ve yükleyip silme gibi olayları sorunsuzca yapabiliyorum. başka bir kart taktığımda makinama hiç sorun yok hemen fotoğraf çekebiliyorum. ama benim derdim kart okuyucu ile pc de veya dvd playerin kart okuyucu kısmında normal film yada resimleri rahatlıkla seyrettiğim kartımı asıl gerekli olan fotoğraf makinasında kullanamam. formatını mı tanımıyyor desek sağlam kart fat formatlı bozuk dediği kartıda windows da fat e çeviyorum ama nafile. sanırım bir format dosyası gibi bişye olsa gerek? yada başka bir eksiklik. neden acaba bu sorun? bir arkadaşım kendi sitiliyle formatladı ama yine olmadı( PartitionMagic proğramında kart okıuyucu bir hdd gibi görünmediği için partition ile format da atamıyorum sadece windows ile format atabiliyorum. gerçi kart okuyucunun ( j-win 530 ) driveri yok. bana bu konuda yardım edebiliecek bir ustam var mı acaba? kartı normla olarak kullanabiliyorum sadece fotoğraf makinasında kullanamıyorum

Tarih: 29 Mart 2008, 22:32 - İp: 88.***.**2.231
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

makina başka karta format atabiliyor mu bak
kart içinde bir format engelleme gizli dosya olabilir.geçenlerde bu olay başıma geldi. makina kendi dilinden formatlamazsa görüntüleri açamamak gibi sorun yaşarsın. makinanda görür ama başka bilgisayarlar göremez dikkat et.

Tarih: 3 Nisan 2008, 23:32 - İp: 88.***.**9.39
donmezfati
donmezfati (üye)
Kütahya / Amatör

he yolu denedik. dediğim gibi bakşa bir kartı görüyor vede formatlıyor makina. yabancı forumlarda bile araştırıyorum orda bile smartmedia kartlarda bu tür sorunlar olduğu ve de çözümün çok zor olduğu yazılıyor tarifler var ama bir kaçını denedim yinede sonuca ulaşamadım.içinde her türlü formatta denedik hiç bir gizli dosya yok varsa dahi ne ile göreceğiz biz bilmiyoruz.

Tarih: 4 Nisan 2008, 08:12 - İp: 88.***.**5.34
  • 1