Fotoğrafçılık Forumları
Makina Kalitesiz Resim Çekmeye Başladı!!
Arkadaşlar makinaya ne olduysa kalitesiz resim çekmeye başladı.. Yaklaşık 20 gün önce makina bi darbe almıştı ama resim kalitesinde bi bozulma olmamıştı.. Aşağıdaki adrese resmi upload ettim.
tamamen farazi bir tahmin. makine compakt bir makinemi acaba?
bir hazır fotograf filtresini acmıs olabilirsiniz.
fabrika ayarlarına geri döndürürseniz düzelebilecegini umuyorum. denemekten zarar gelmez.
Ben de benzer birşey düşünmüştüm ama EXIF'ten bakınca Nikon D3000... Böyle bir filtre olduğunu sanmıyorum. Sensör zarar görmüş olabilir mi acaba?
kesin birşey soylenemez ama olabilir. sol ust tarafta hiçbir sorun yok, alta dogru artıyor sorun.
Fabrika ayarlarına dönderdim ama sorun düzelmedi.. Objektifle alakası olabilir diye düşündüm ama başka objektifim olmadığı için deneyemedim.. Yani ayar bozukluundan kaynaklanmıyor herhalde..
Becerebiliyorsanız Firmware'i tekrar yükleyin - belki düzelir ...
Fotoğraf makinanızın sensörünün fazla ışığa maruz bırakmış olabilirmisiniz, bu konuda tahmin yürüttüm, tanıdığım birisine bu şekilde cevap verilmiş, yanlış da olabilir...
foroğraf makineleri fotoğrafı renkli değil siyah beyaz ve tonlarında çekerler ve DSP (dijital Signal Processor ) entegresinde renklendirililir.
Sizin makinenizde kısmen bir solarize durumu söz konusu.
Bunun iki nedeni olabilir:
1-ccd flexi düşmeye bağlı olarak gevşemiş data iletm,iyıor
2-DSP entegresi BGA tipidir (alttan lehimli) bunda soğuk lehim oluşmuş tekrar ısıtılması gerejkiyor.
sensörün arızalanmış olduğu fikrine uzak durmaktayım
Sanki gazeteye basılmış sonra oradan geri taranmış gibi, resmin her tarafında "ızgara" deseni var var, piksellerin bir yarısı çalışmıyor gibi gözüküyor.
Ağacın gölgesi yeşil, aşırı yeşil. Ağacın yaprakları yeşildir, gölgesinin de yeşile çalması doğal ama bu kadar yeşil olmamalıydı, biraz daha gri olması gerekirdi, sanki mavi bileşen eksik.
Sizden rica etsek cart mavi birşeyin fotografını çekip buraya yollayabilirmisiniz. Çekeceğiniz mavi cismin bir kısmı karanlıkta, bir kısmı aydınlıkta olursa biraz daha iyi analiz yapacağız.
Bana kalırsa mavi renk ya az amplifiye ediliyor ve lineer olarak cevap vermiyor. ( ışık azalınca hiç sinyal yollamıyor )
Eğer sorun buysa arıza sensörde değildir, sensör çıkışı mavi sinyali işleyen devrelerdedir.
Sağolsun arkadaş konuyu açtığı 25 Haziran'dan beri "oturuma" girmemiş ...
Vurdumduymazlık / saygısızlık bir yana , insan gelen "konunuza cevap var" mesajına da mı bakmaz merak edip anlamıyorum - konu foruma taşıyacak kadar önemli ise .
- 1
İlgili olabilecek konular
-
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112765811 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-
Filmora 10 Animasyon Yapma [resime Hareket Verme]
23 May. 2022, 16:28 prodersler
088223 May. 2022, 16:28
prodersler -