Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Z981 Objektif Sallanıyor
arkadaslar yurt dısından gelen makinan objektifi sallanıyor bu normalmidir sizce
Objektif ve sallanma aynı cümle içinde bile kullanılmaması gereken kelimeler.
Normal olmadığı kesin, bir servise götürün yada gönderin.
sallanmaması lazım ama, muhtemel aksamlar arası boslugu sallantı olarak yorumluyor olabilirmisiniz acaba?
teknosa gibi bir yerde aynısından bulabilirseniz bir deneyin bakalım?
makine sorunsuz calısıyorsa poblem yok.
sallantı olur. ama sallantının şiddetine göre değişir. en küçük sallantıya sallantı derseniz anlam yanlışlığı olur.
lens mekanizması ileri geri hareket eder. lensin çıktığı/hareket ettiği yerde conta/lastik olur. eğer o conta çıkmışsa sallantı çok olur. o conta çıkmışsa makina içine toz,su çabuk kaçar ve lens durması gerekdiği gibi düz durmaya bilir. sallantı şiddetli olur.
örneğin: compactlarda lens hareket eder, ileri geri gider, döner vs. zaman içinde lens ile makina arasındaki conta eskir ise (böyle bişey mümkündür benim başıma geldi çünkü) conta çıkar. lens sallantısı çok artar. zaman içinde mekanizma doğru hareket etmeyeceği için daha fazla soruna neden olur. eğer makina yeni ise servise yollayın eski ise ist. tamircilere gösterin/yaptırın.
Merhaba Arkadaşlar; Kodak Z981 fotomak. aldım ama Türkçe Klavuz bulamıyorum, yardımcı olursanız minnettar olurum.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0147011 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2198310 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
-
-
-
Nikon D70 Body İle Uyumlu Objektif Almak İstiyorum
19 Nis. 2018, 16:05 henca
2312424 Nis. 2018, 17:15
ercan43 -
-