oabilir
oabilir (üye)
İçel / Amatör

Kodak Z700 Mü, Z740 Mı?

Selamlar. Yeni üyeyim. Kuzenim KCBİLİR vasıtası ile bu siteyi keşfettim. Bir makine almak istiyorum. Canon A610 ve A620, 30fps olmasına rağmen, uzun süreli sesli video çekimi olmadığı için Kodak düşünüyorum. Z700 (350 YTL) ve Z740 (500 YTL) arasında gidip geliyorum. ayrıca birde Z650 çıkıyormuş şubat ayında (fiyatı henüz belli değil) Z700 ve Z740 kullanıcıları makineleri hakkında beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

Tarih: 23 Ocak 2006, 22:22 - İp: yok
ertaneren
ertaneren (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende Z700 var aralıkta aldım, video çokimlerinin kalitesi yeterli diyebilirim. Ama uzun pozlama gerektiren gece çekimlerinde iso değerini yükseltince çekimler pek iyi çıkmıyor, iso'yu düşürünce uzun pozlama süresi max 8'' oldukça koyu bir görüntü oluşuyor. Bir de titreme önleyici (is) olmaması bir dezavantaj her zaman tripodla gezinmez ya. Neyse ben memnunum genel olarak performansı fiyatına göre bence çok iyi.

Tarih: 24 Ocak 2006, 02:54 - İp: 194.***.**5.15
heytbetuna
heytbetuna (üye)
İzmir / Amatör

-Zaten anlamadığım tek bir şey var.neden insanlar amacı dışında bir alet alırlar.aldıktan sonrada örn olarak cep telefonu aldılar yorum olarakta evet ben bilmemne modelini aldım güzel fotograf çekemiyor-video kaydı ise berbat diyip kötülemek kadar saçma bir atıfta bulunup gülünç duruma düşüyorlar.neden?
-onu çözünce sizlere haber vereceğim...
-bence her şey istekler doğrultusunda ve amaca yönelik alınmalıdır.Fazlasına daha kalitelisine ve ya daha pahalısını alarak bir yere varılamaz..(hobi amaclı kullanım için söyledim.)
----------------------------------------------------
-Madem video çekeceksin neden gidip video kamera almıyorsunda sırf sesli ve uzun süreli video çekmek için fotograf makinesi mi alınır.350 ile 550 milyon aralığında...
video kameralarda bu fiyatlarda geziyor...
-30 fps demek çok önemli bir şey demek değildir (sn 30 kare çekim yapar demektir.Bu değer ne kadar artarsa kare sayısı artacağından izlerken sanki görüntü yavaşlatılmış gibi gelecektir.Kullanılan 25 fpsdir.)
------------------------------------------------------
-fotograf çekmek istiyorsan, ben Z700 kullanıyorum ve gayette mennunum.ama param olsa gidip daha üst modelini alımıyım hayır almam nedenide çok açık benim istediklerimin fazlasını karşılıyor ve bu işi amatör olarak yapıyorum hobi amaçlı...neden gidip daha fazla para vereyimki...
-------------------------------------------------------
-arkadaşım titreşim önleyici diyorsunda sen otomatik modda çekersen tabii fotografların güzel çıkmaz.ayrıca ellerimiz deli gibi titreyecek kadar daha yaşlanmadık...
-pozlamaya gelince internetten ve ya sana gönderilen kullanma klavızunu incelersen (PAS modu ile ilgili kısmı) daha iyi bir görüntü yakalayabilirsin...

Tarih: 24 Ocak 2006, 14:26 - İp: 85.***.**1.66
ahmetdemir
ahmetdemir (üye)
Yozgat / Amatör

hocam bence bu farkı verip z740 almaya değer. sadece 10x optik zoomu ve 5 mp olması bile z740ı etrcih için yeterli bir sebeptir bence. ben kullanıyorum ve gayet memnunum. videosuda hemen hemen yeterli.

Tarih: 24 Ocak 2006, 22:36 - İp: 85.***.**4.147
oabilir
oabilir (üye)
İçel / Amatör

biraz daha araştırayım. hem Şubat'ta piyasaya çıkacak olan Z650' yi de kıyaslamaya ekleyebilirim. özellikleri fena değil : 10x optik, 6.36 Mpixel, 2 inch LCD ekran. ama fiyat henüz belli değil

Tarih: 25 Ocak 2006, 19:40 - İp: 81.***.**1.39
oguzce
oguzce (üye)
İstanbul / Firma

Ben bir de Olympus'un C 770 ultrazoom ve SP500 Ultrazoom modellerini incelemenizi tavsiye ederim. 770 10X optik zoom'a sahip, 640X480 - 30 fps MPEG4 video çekiyor, tüm manuel kontrol olanaklarına sahip, ayrıca da harici flaş desteği bulunuyor, teknik özelliklerine göre de oldukça küçük ve şık bir ürün. Tek olumsuz tarafı 4MP. olması ama eğer 18X24'den daha büyük foto. basmayı düşünmüyorsanız o da yeterlidir. Bu ürünü şimdiye kadar satınalan müşterilerimiz çok memnun...

Kararınız ne olursa olsun... Hayırlı olsun.

Tarih: 27 Ocak 2006, 19:42 - İp: 85.***.**1.49
turandot
turandot (üye)
Antalya / Amatör

ya bence kodak alma.bende dx 7590 var.gece çekimlerinde her zaman ama her zaman tripod istiyor. her gece çekiminde başarılı olunamıyor.kodaktan soğudum anlayacağın.bence canon al.biraz daha pahalı olbilir ama s2 modeli mesala titreşim azaltıcı ve önleyicisi var.canon iyidir...

Tarih: 29 Ocak 2006, 01:57 - İp: 81.***.**7.153
oabilir
oabilir (üye)
İçel / Amatör

evet arkadaşlar, nihayet karar verdim ve Z740 aldım. fiyat merak edenler olabilir diye yazıyorum : 499 YTL. vade farksız 12 taksit. internetteki aramalarda bile daha iyi fiyat bulamadım. istanbul capitol'deki kodak bayinden aldım. makineyi denemeye başladım. ilginize teşekkürler.

Tarih: 5 Şubat 2006, 22:23 - İp: 81.***.**1.52
  • 1