rubens19
rubens19 (üye)
Düzce / Meraklı

Eos 350d Hakkında

merbaha,
ben eos 350d almayı düşünüyorum.350d hakkında oldukça çok araştırma yaptım. fakat net üzreinde lensler hakkında çok ayrıntılı bilgi yok.kendi orjinal lensi 18-55mm. bu ne anlam geliyor. yakınlaştırması kaç x. vede kit halinde satılıyor ve üzreinde + olarak 90-300mm lens var. bu lensi almamı önerirmisiniz? aslında hangi lensi almak konusunda kararsızım.önerebileceğiniz bi les var mı?

Tarih: 10 Mart 2006, 20:31 - İp: yok
rubens19
rubens19 (üye)
Düzce / Meraklı

merhaba, okyara teklifinizi değerlendireceğim. ellinizdeki ürünlerin adlarını ve özelliklerini yazarsanız vede istediğiniz bi fiyatı söylerseneniz sevenirim.

Tarih: 11 Mart 2006, 21:09 - İp: 88.***.**5.216
rubens19
rubens19 (üye)
Düzce / Meraklı

slm quaresma bilgilerini benle paylaştığın için teşşekür ederim. lens fiyatlarını çok ucuk bi seviyede olduğunu biliyorum. lensler hakkında bi kaynak önerebilirmisin. lenslerin dslr makinalarda uyum sorunu olup olmadığını bilmiyorum .lens alırken nelere dikkat etmeliyim. benim için ileri düzey bi zoomlama şuan için gereksiz. zaten bütçem buna musait değil. kullandığın lensler ve özelliklerini yazarsan sevinirim iyi akşamlar

Tarih: 11 Mart 2006, 21:14 - İp: 88.***.**5.216
rubens19
rubens19 (üye)
Düzce / Meraklı

slm onuronat resimlerine baktım. resimlerin güzelmiş. özelikle sonbahar resmi. bana 90-300 lensinin özelliklerin gönderirmisin.ne kadar aldığını kaç x zoomu görüş açısı gibi ...özellikleri... iyi akşamlar

Tarih: 11 Mart 2006, 22:10 - İp: 88.***.**5.216
gecemavisi
gecemavisi (üye)
Ankara / Amatör

Ben de 1 aydır araştırıyorum. Aynı durumdayız. Araştırmaktan bu ara rüyama bile girer oldu

Lens faktörü girince işin içine baştan iyi karar vermek gerekiyor. Çünkü aldıktan sonra dönüşü çok zor oluyor.
Bence yurtdışında bir tanıdığın varsa canon çok iyi

Lens olarak benim düşüncem 18-55 ile makineyi öğrendikten sonra, 17-40 EF f/4 USM L almak(Bu lense kötü diyeni daha görmedim), sonrasında tabi bu kişisel seçimdir ben makroyu seviyorum, 100 mm EF f/2,8 USM yi almak sonrasında ileriye zoom yapayım duygum depreşirse 70-200 mm EF f/4 USM de çok güzel bir lens. Bir de her canon cunun çantasında bulunması gereken lens diye tabir edilen fiyat açısından süper bir lens olan 50 mm f/1,8 e de bak derim.

Ben canonu sırf lensleri için seçiyorum. Lensleri süper ve alternatifli. Aynı değerin f/4 lüsü f/2,8 lisi oluyor, bu da fiyat konusunda sana yardımcı oluyor.
Bence ortalama 2 lens alacağına çok güzel bir tane lens alman daha akılcı, hem kullanım hem de elden çıkarman açısından.

Son olarak harflerin anlamlarını yazıyım. Canonlarda Ef ve EF-s şeklinde lensler ikiye ayrılıyor. Efler hepsiyle kullanılabiliyor ama EF-s ler sadece canon300/350/20/30 d ile kullanılabiliyor.(10d yi bilmiyorum) ileride 5d gibi full frame bir makine alırsan ef-s leri kullanamayıp elden çıkarman gerekir. Onun için bence Ef serisi lenslere yönel.

USM lensin sessiz ve hızlı çalıştıgını gösterir.
IS titremeyi önleyici sistemdir. SAna 2-3 stop kazandırır
L bu harfi görünce şöyle bir dur canonun en iyi lenslerine verilen addır. Derler ki bu lensden kullanan diğer lenslere bir daha bakmaz.

Bir de şu adrese bak, her lens hakkında ayrıntılı yorumlar var,yardımcı olur http://www.fredmiranda.com/reviews/index.php
kolay gelsin

Tarih: 29 Mart 2006, 09:25 - İp: 85.***.**9.244
rubens19
rubens19 (üye)
Düzce / Meraklı

merhaba gecemavisi, actığım konuya cevap yazdığın teşekkür ederim. verdiğiniz internet sitesine baktım. ingilizce bi site çevri yaparken biraz zorlandım fakat güzel şeyler yazıyo. vede canon 350d almayı düşünüyorum. 2.el alıcam. set halinde setin içierisinde sigma 24-70mm asp ex makro lens, 75-300 usm 3 ens var bu lensler hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim...
iyi günler

Tarih: 30 Mart 2006, 10:51 - İp: 88.***.**9.81