kocadag64
kocadag64 (üye)
İzmir / Amatör

Canon A 620 Arıza

Merhabalar
Canon A620 Fotoğraf makinesi almıştım Önceleri pilleri ne zaman şar eetiğimi unutacak kadar az enerjiyle çalışıyordu. Garanti kapsamının bitişine bir ay kala altta bulunan vidanın birisinin düştüğünü fark ettim. Ön kapağı tutan bu vidanın vidanın yerine yanında bulunan aynı tür vidayı taktım. İşte ne olduysa o zaman oldu. Canon markasından bile soğudum bu nedenle. Makineyi İstanbuldaki Erkayalar servisine yolladım LCD fleks kablosunu delmiş diye tam 173 YTL para istediler tamir için. Bunun üzerine tüketici haklarına müracaat ettim sonuç alamadım. Tanıdığım bir fotoğrafçının önerisi üzerine İzmir Kemeraltı 3.Beylerde bir Fotoğraf makinesi tamircisine götürdüm. O da bakıp delinen LCD fleks kablosunu gösterdi ve tamiri için 175 YTL gerektiğini söyledi. Sözü edilen parça da makinenin değerinin yüzde biri olacak malzeme değil aslında. Ama çözümsüzlükten usandığım için bu fiyata razı olup tamir ettirdim. Ancak bu sefer de makinenin pilleri bir gün içinde kullanmasam bile bitirdiğini gördüm. Tamirciye geri götürdüm yeni pilleri takıp çalıştığını gösterip yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Makinenin yarı parasını tamire verdiğim halde hala bir çözüm yok. Yeni şarj edilmiş pilleri takıyorum kullanmasam bile bir günde piller bitiyor. Doğrusu Canon markasından bile soğudum bu nedenle. Bilen varsa bir çözüm önersin lütfen... Bilgi verecek herkese peşinen teşekkür ederim. İzzet

Tarih: 6 Şubat 2008, 16:35 - İp: 81.***.**9.140
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili kocadağ bu durum -hele işiniz fotograf makinesi tamiri ise çokça karşılaşılan bir olaydır.

Erkayaların verdiği 170 ytl tamir parası normaldi...

Neden?:
Sen alttaki vidanın yerine taktığın vida ile ekran flexini delmekle kalmıyor o flex içinden geçen iletim yollarınıda deldiğin için kısa devre yapmasına neden oluyorsun.Kısa devre de o flexin bağlı olduğu elektronik karta sirayet ediyor.Dolayısı ile sadece flex değil elektronik kartında değişmesi gerekir...

Ne yapmalısın ?:
Senden 175 ytl tamir parası alan tamirci arkadaşın yanına makine ile git.Makineni ampermetresi olan bir harici güç kaynağına bağlatarak çalıştırt.Makine açılış sırasında 0,45 ila 0,60 miliamper akım çektikten sonra bir süre sonra 1,85 miliamper akım çekecektir. yaklaşık 7 saniye sonrada tekrar 0,45 ila 0,60 miliampere dönecektir. Buraya kadar pek bir sorun olacağını sanmıyorum.Bundan sonrasında ise makineyi Power OFF düğmesine basarak kapatın eğer makine kapandıktan sonra hala ampermetrede 0,02 ve yukarısında (muhtemelen 0,05 olacaktır) akım çekiyorsa makine kapanmıyor ve hala akım çekiyordur Pillerinin bitmesinin nedeni bu dur.Makinenin kapanmamasının nedeni flxible kablonun delinmesi nedeniyle oluşan kısa devredendir.
Makineyi tamir eden tamirciden makinenin kapandığında hiç akım çekmeyecek halde tamiratı tamamlamasını eğer bu olmuyorsa tamir ücretinin iadesini talep ederek makinenizi Erkayalara gönderiniz.Makinede kısa devre devam ettiğisürece makineniz ileride daha çok fonksiyon kaybına uğrayacak ve tamamen bozulacaktır.

Tarih: 7 Şubat 2008, 10:59 - İp: 88.***.**6.143
  • 1