erenci
erenci (üye)
İstanbul / Amatör

Canon’un Ülkelere Göre Fiyatları!

http://www.geocities.com/canonprices/turkce.html

canon'un türkiyedeki fiyatlarıyla bazı ülkeler arası fiyatları arasındaki enteresan farkı "neden öyle olmamalı" sı ile gösteriyor,ilginizi çekebilir.

#erenci' tarafından 13.08.2004 17:04:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ağustos 2004, 16:52 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

aydinlattigin icin sagol.

ulkemizde satilan butun ithan urunler yurtdisindaki herhangi bir ulkeden daha pahalidir zaten.bunun buyuk nedeni vergiler ve bunun yaninda o ithan urunlerle yarisabilecek yerli bir alternatifinin olmamasi.

ama emin olun bu durum ne canon la sinirli nede fotograf makinesi ile.

Tarih: 14 Ağustos 2004, 10:25 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Tek bir açıklaması var bu durumun.
Aç Türk tüketicisinin üzerinden yüksek kar elde etme isteği.
Halbuki normal fiyatlara satsalar sürümden kazanacaklar ama kimse uzun vadede düşünmüyor bu ülkede.
Bir marka bağımlılığıdır gidiyor.

Tarih: 15 Ağustos 2004, 16:59 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

ARKADAŞLAR
http://www.geocities.com/canonprices/turkce.html
SİTEYE GİRİP "ERKAYALAR"I CANON MERKEZİNE ŞİKAYET EDEBİLİRİZ.
NEKADAR ŞİKAYET OLURSA OKADAR ETKİLİ OLUR.
EĞER "ERKAYALAR" FİYATLARINI İNDİRİRSE BU DURUM DİĞER TEKEL DİSTRÜBÜTÖRLERİNDE FİYATLARINI İNDİRMESİNE SEBEP OLUCAKTIR.
SONUÇ BİZ TÜKETİCİLERİN ZARAR GÖRMESİNİ ENGELLİYECEKTİR.
HATIRLASANIZA 3-4 YIL ÖNCESİNE KADAR "NIKE"AYAKKABI FİYALARI NEKADAR YÜKSEKTİ."NIKE" İŞİ ELE ALDI VE ARACIYI BERTARAF EDİP KENDİSİ PİYASAYA GİRDİ.
BUGÜN DOLAR VAZINDA %40 DAHA UCUZA "NIKE" SATILIYOR VE "ADİDAS","REEBOK" DA FİYATLARINI İNDİRMEK ZORUNDA KALDI.

Tarih: 15 Ağustos 2004, 17:39 - İp: yok
duketaner
duketaner (üye)
Eskişehir / Amatör

arkadaşlar bence bu forum bütün forumlar içindeki en yararlı forumlardan biri.. en azından fotoğraf makinesi almak isteyenler için..
zaten bu erkayalara oldum olası gıcık olmusumdur..goz gore gore yanı kazıklıyolar.sırf bu yuzden cevremde cogu kısı amerikaya gidenlere ısmarlıyorlar alacakları makınaları.hadı arkadaslar zor degıl herkes maıl atsın canona. ıngılızce bılmeyenler ıcın moral nıckli arkadasmız sagolsun verdıgı lınkte ıngılızce ornek bır kac maıl hazırlamıs.hadi hep beraber

Tarih: 15 Ağustos 2004, 23:05 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

canondaki saçma-sapan fiyat farkları konusunda ne vergileri ne de erkayaları toptan suçlamak pek doğru değil gibi. haksızlık etmeyelim. canon ve fuji ABD ile euro-zone ülkelerine (euro kullanan ülkeler ve euroya geçmemiş olmasına rağmen türkiye de dahil buna) farklı fiyat politikası izliyor. örneğin ingilterede fiyatlar türkiyeden bile fazla olabiliyor. almanyaya göre yaklaşık %10 gibi fiyat farkı (daha ucuz) var. asıl problem bu japon firmalarından kaynaklanıyor. yanlış anlaşılmasın, erkayalarla bir bağlantım yok. ben de canonun türkiye fiyatlarının düşmesini bekleyen, olmazsa yurtdışından makine getirtmeyi düşünen biriyim.

Tarih: 16 Ağustos 2004, 17:43 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

uzun bir yazi yazmistim ama yanlis anlasilacagimdan dolayi onu yollamiyorum.

tartisilan 2 konu var.
1-imza mail vs.toplamakla falanca kuruma sikayet etmekle urun ucuzlamaz.serbest piyasa ekonomisinde fiyat aliciya gore sekillenir.arz-talep meselesi.
2-canon okadar yuceltildigi gibi bir makina degil.
uc asagi bes yukari butun makinalar(ayni ozelliklere sahip)ayni kalitededirler.aralarinda bir ucurum olma ihtimali yoktur.

saygilar.

Tarih: 17 Ağustos 2004, 17:56 - İp: yok
yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Peki bu fiyat listesine, Canon'un üretildiği ülke olan Japonya neden eklenmemiş? Canon en pahalı olarak üretildiği ülkede, yani Japonya'da satılıyor. Arkadaşlar bu konu, o kadar basit bir konu değil. Yani suç, sadece distrübütörlerde değil. Ülkenin genel ekonomik durumuyla ilgili bir konu. Forum katılımcıları arasında bir ekonomist varsa, o bu konuyu daha güzel açıklayabilir bence. Bakın size bir örnek de ben vereyim. Bizzat gözlemlerimle şahidim ben buna. Meşhur bir İsviçre saatini, İsviçre'den daha ucuza Türkiye'den alabilirsiniz. Canon ürünlerini de, ben eminim ki Japonya'dan daha ucuza Türkiye'den alabilirsiniz. Ama Amerika'da, Türkiye'deki fiyattan yarı yarıya daha ucuz. Dediğim gibi bu konu biraz karışık ve ekonomi ağırlıklı bir konu.

Tarih: 18 Ağustos 2004, 12:29 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayın borabora
bahsettiğin firma hangisi ve web sitesi nedir ?

Tarih: 20 Ağustos 2004, 00:46 - İp: yok
tankut
tankut (üye)
Ankara / Amatör

merhaba arkadaslar... Bende aylardir incelemden sonra en son Canon A80 ve nikon e4500 modeli arasında kararsız kalmıştım!! Amerika'da www.amazon.com adlı sitede canon'un satış fiyatını inceledim ve Türkiye ile yarı yarıya fark ettigni gorunce açıkçası nikon ağır basmaya başladı! daha sonrada almanya'daki www.amazon.de sitesinde fiyatınında 319€ olduğunu görünce canon'un başka modellerine de baktım ve ülkemizde tüm canon makineler yurt dışına göre 2 katına yakın bir fiyatla satıldığını fark ettim!! Diğer firmalarında ürünlerinin diğer ülkelere göre pahalı olduğunu söyleyebiliriz ama en bariz fark canon'da! Açıkçası Canon alıp kazıklanmaya hiç niyetim yok! Canon kalitesinde bence bir çok firma var!! nikon, fujifilm, olympus, ricoh vs... En azından bu markalar fiyat konusunda dış ülkelere yakın fiyatlarda tutuyorlar!! Böylece Canon'da şatışları düşerse fiyatıda düşürmeyi düşünür!!

Tarih: 20 Ağustos 2004, 12:06 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

forumdaki bu başlığa yazılanları okudukça ümitleniyorum. ümitlendiğim husus ise artık Türk tüketicisinin bilinçleniyor oluşu. ve kendi kendime diyorum ki, iyiki internet var ve herkes Canon firmasının Türkiye'ye ve Türk insanına karşı DÜŞMANCA fiyat politikasını yakinen görebiliyor. inanıyorum ki, herkes Canonun bu DÜŞMANCA fiyat politikasına gereken cevabı verecektir. ve tahminim o ki, Canon firması Türkiye ve benzeri ülkelerden elde ettiği fahiş karları ile ABD ve benzeri ülkelerdeki düşük kar marjlarını dengelemekte. ne güzel değil mi? birilerine düşük fiyattan mal satabilmek için birilerini sonuna kadar KAZIKLA!!!!

Tarih: 20 Ağustos 2004, 17:21 - İp: yok