Fotoğrafçılık Forumları
Bunlar Olu Pixelmi
arkadaslar ben canon eos 400d kullaniyorum ve galiba olu pixel var.foruma fotograf eklemesini beceremedi ama ornek bir fotograf sitedeki galerimde var.sitenin arama motorundan maheo diye aratirsaniz istek isimli fotografta bir suru siyah noktaciklar goreceksiniz.acaba bunlar olu pixelmi?eger oyle ise bunlardan kurtulmanin bir yolu varmi?makinemin garantisi daha bitmedi geri alirlarmi?yardim ederseniz cok sevinirim
Fotoğraftaki siyah lekeler ölü pikselden ziyade algılayıcı üzerindeki toz olmalı. Bu fotoğraftan sonra yüklediğiniz fotoğraflara da baktım ama koyu tonlar nedeniyle bu fotoğraftaki gibi bir leke göremedim.
En basit yöntem 400D'nin "Sensor Cleaning" özelliğini kullanarak bu tozlardan kurtulmak. Ama işe yaramazsa ya da tüm toz parçacıklarından kurtulamazsanız, ehil birisine algılayıcı üzerindeki tozu temizlettirin.
http://www.netfotograf.com/image/sizin/10D694E910D3B863.JPG
Fotoğrafınızda görünen lekeler sensörünüze bulaşan ölü piksellerdir.
Özellikle kısık diyaframda ve tek renk tonlarında daha çok belirli olurlar.
Normal ayarlarında 400d'de sensör temizleme makinenin açılışında ve kapanışında otomatik olarak çalışır.
Ama ben şu ana kadar pek işe yaradığını göremedim.
Lekeleri fotoğrafınızı düzenlerken temizleyebilirsiniz.
Lens değişiminde çok dikkat etsenizde toz girişi oluyor.
Sensöre tozları temizlemek için üflemeyiniz.
Sizi çok rahatsız ediyorsa yetkili servisinde temizlete bilirsiniz. (Canon ücret istiyor sanırım bu işlem için)
Eğer düzenlerken temizlemek sizi rahatsız etmiyorsa fazla önemsemeyin fotoğraf çekmeye devam edin.
Ürün garantili ise temizlik işlemi için ücret alınmıyor.
"Fotoğrafınızda görünen lekeler sensörünüze bulaşan ölü piksellerdir"
Sensöre yapışmış tozlar ölü piksel değildir.
arkadaşlar artık sonunda dayanamadım yaw.el insaf.kaanceyhan kardeşim bu işi ne kadar biliyorsunuz siz,sensöre ölü poiksel bulaşmak gibi bir açıklama olabilir mi,bahsettiğinizi toz.zaten cümlenizin altındada sensördeki tozu temizlemektan bahsediyorsunuz.
ben bugüne kadar hep okuyor ve soruyorum ama kusura bakmayın böyle abuk subuk cevaplarda vermeyiniz.toz başkadır.ölü piksel başkadır kardeşim.ölü piksel ise temizlemekle çıkacak bir şey değildir.
sizi incitmek istemem ama bilgili bilgisiz herkes ahkam kesmesin.lütfen.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Gmail Hesabı Açma Android Telefona Mail Hesabı Oluşturma
21 Eki. 2024, 20:38 prodersler
013721 Eki. 2024, 20:39
prodersler -
Emekli Dijital Kimlik Kartı Oluşturma E Devletten
09 Tem. 2024, 03:41 prodersler
032109 Tem. 2024, 03:42
prodersler -
-