kan_ki
kan_ki (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Slm Ankara Lılar Nerede

arkadaş lar koskoca sitede ankara lı ve ya ankarada yaşayan fotoğraf çı yokmu hadi gelin

Tarih: 3 Temmuz 2006, 14:01 - İp: 81.***.**9.252
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

ögrenmek isteyen herkes bir şekilde ögrenir o başka...
kızıltuğun söyledigi arkadaslarla biraraya gelipdew calışmak gercekden faydalı,ama arkadaslarının yeterli bilgiye haiz olması sartı ile...fotografı ögrenmek isteyen birisi için;

kendin çaba sarfedeceksin
ekipmanını tanıyacak sınırlarını bileceksin
internet ve katologlardan bol bol fotograf izliyeceksin
bildigini idda etsende temel egitimin faydası çok
bir süre sonrada atolyeler fotograf felsefesini ögrenmek,senin gibi bu işe gönül vermiş insanlar ile tanısmak,fotograf gezileri organizasyonlarına katılmak,sergi ve sunuşlarda kendi özgüvenini kazanmak adına ,ulusal vede uluslararası yarsımalara katılmak amacı ve hedefini koymak ve şekillendirmek adına faydalı olacaktır.

şayet ögrenci isen ve de para sıkıntın varsa üniversitelerin klubleri vardır buraları kullanabilirsin .aksi takdirde ankaradaki sınırlı sayıda dernekden birini sececeksin.

secimini yaparkende;
dernekdeki temel egitimögrencilerinin katılabilecegi aktiviteleri,karanlık oda kullıp kullanamıyıcagı ve de bunun ücretemi tabi oldugu,uluslararası basarıları,amacın paramı yoksa fotografa gönül veren insanları bunu paylaşmakmı oldugunu gözlemliyeceksin.bir yere girerken ticarathanemi degilmi anlıyabilecek ergin yapıya sahibizdir,degil ise bilen biri ile gidilmelidir.
kursa basladıgında para peşin kırmızı meşinmi deniyor yoksa tamam buyrun birkaç hafta devam edin begenirseniz devamedersenizmi deniyor.
bunları göz önünde tutsun tüm arkadaslar.

amamuhakkaki fotografa gönül vermiş dostlarla foto cekmeye baslamak ve de bunu sıklastırmak gelişimiçin cok önemli.kurslar size bu arkadas cevresini saglar.benim normalde kompak makinesi olan bir arkadasım bile yoktu siz düşünün.

bu arada ben 1 yıllık fotograf atolyesine 120 ytl ödedim.isteyen taksitte yaptırıyordu.yani bu söz sanaydı hata...anlıyacagın para tuzagı gibisinden ithamlar hiçde hoş degil...kimsenin babasının yeri degil.

herkese bol fotograflar

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:28 - İp: 85.***.**9.24
atakanpasa
atakanpasa (üye)
Ankara / Amatör

slm arkadaşlar...

fotoğrafçılık konusunda yenıyım... canon s3 aldım...

nerden ve nasıl başlayacağımı bılmıyorum...

aslında 5 yıldır ANKARA da yaşıyorum ama işim gereği 1 ay sonra MALATYA ya gideceğim.... ve önümüzdeki 4-5 yıl boyunca hayatıma orada devam edeceğim..

benım bu konudakı derdım tam burda bır heyecan başlamışken başkentın nimetlerınden yararlanamadan ayrılmak zorunda kalıcammm...

sizce nerden başlayabılırım ve neler yapabılırımmmm

Tarih: 25 Haziran 2007, 21:55 - İp: 85.***.**5.98
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

atakan yaz döneminde genelde ara veriliyor ama yinede ben sorayım haber veririm sana.

Tarih: 25 Haziran 2007, 23:14 - İp: 81.***.**2.29
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

inşallah çarşamba güünü ankarada olucam.. çarşambadan pazartesiye kadar ankaralı olucam

Tarih: 9 Temmuz 2007, 14:26 - İp: 88.***.**0.237
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Dikkatinizi çekmek isterim ben yazarken tüm dernek ve kurslar demedim genellikle dedim. Özellikle yaz dönemlerinde Ankara'da açılan digital fotoğrafçılık kursu adı altındaki kısa süreli sözde kurslarda buna makina bunada fotoğraf denirden başka birşey öğretmeyen adı kurs olan yerleri kastettim. Benim söylediğim AFSAT ve FSA bu konuda Ankara'da en iyi denebilecek yerleri yoksa bunların dışında da Ankara'da kurs atölye ve dernekler var. Şöyle bir örnek vereyim o zaman arkadaşlarımın üye oldukları bir dağcılık kulübü kendi içinde üye olan bir fotoğrafçı arkaşın anlatımı ile fotoğraçılık kursu düzenliyorlar ve sadece kendi üyeleri ile sınırlı olduğu için ücret falanda almıyorlar. Aynı şeyi yapan başka bir dernek daha biliyorum. Hatta az çok bilgili olduğum başka bir konuda sunum yapmak üzere benide davet ettiler sanırım sonbahara doğru bunu yapacağım. Bu şekilde güzel ve kaliteli oluşumlar muhakkak vardır ama iyi araştırılması gerekir diye düşünüyorum ve yaptığım genellemenin de hala arkasındayım.

Tarih: 16 Temmuz 2007, 09:50 - İp: 81.***.**5.16
emrcan93
emrcan93 (üye)
Ankara / Amatör

Bende varım ankaralı amatör fotoğrafçı

Tarih: 17 Temmuz 2007, 18:25 - İp: 81.***.**0.35
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Ankaralılarrrr kurs var mı gdebileceğim ben tatile çıkmak yerine kursa para vermeye karar verdim.Lütfen yardımcı olun Ankarada güzel fotoğrafçılık kursu veren bir yer

Tarih: 25 Temmuz 2007, 21:19 - İp: 85.***.**2.248
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın mavi izci bildiğim kadarı ile yaz aylarında kurslar katılım azlığı nedeni ile çok az kurs veriyorlar ama sen AFSAT ve FSA'yı bir arayıp sorabilirsin. Kurs olarak oldukça iyilerdir.

Tarih: 26 Temmuz 2007, 13:14 - İp: 81.***.**9.17
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Kurs zamanlarını kaçırmışım ama dert değil sonbaharda filan giderim.Bugünden itibaren yeni bir macreya atılıyorum bakalım hayatta kalarak Ankardan İzmire otostopla gidebiliyor muyum Gidebilirsem çok fotoğraf sunucam size.

Tarih: 26 Temmuz 2007, 22:53 - İp: 85.***.**2.248
alikeser
alikeser (Objektif)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

gercı elmadagın ankaraya arası baya war ama olsun bende burdayım
benıde unutmayın kardes ole bıse olursa ok darılırım walla
haberdar olayım

ali

Tarih: 10 Ağustos 2007, 02:41 - İp: 85.***.**9.172