sonmurat
sonmurat (üye)
İstanbul / Amatör

Ne Almam Lazım

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyorum bu konu hakkında şu anda hiç bir bilgim yok diyebilirim sizden icam bu durumda bir kişiye ilk etpta ne tür bir makine almasını tavsiye edersiniz.şimdiden teşekkürler

Tarih: 8 Ağustos 2006, 23:45 - İp: 85.***.**3.227
legionella
legionella (üye)
Malatya / Amatör

Arkadaşım öncelikle siteye hoşgeldiniz. 3 ayrı yere aynı konuyu açmışsınız ama, üçü de yanlış başlık altında

Fotoğraf makinesine gelince, bu konuda ne kadar bütçe ayıracağınız ve beklentileriniz önemli. Doğa mı, portre mi, makro mu, yoksa sadece hatıra fotoğrafı mı çekeceksiniz?

Tercihlerinizi ve bütçenizi belirtirseniz, buradaki arkadaşlar yardımcı olurlar. Diğer türlü pek cevap geleceğini sanmıyorum.

Tarih: 9 Ağustos 2006, 00:07 - İp: 85.***.**9.150
timuruk
timuruk (üye)
Samsun / Amatör

başlangıç için ne kadar basit bir makine alırsanız okadar iyi olur sizin için önemli olan makine değil daha çok lens olacak makine olarak mekanik analog nikon fe veya fe2 tercih edin lens bulmanız daha kolay olur bir tane 24 veya 28 mm geniş açı bir adat 50mm normal odaklı birtanede 135 veya 200 mm telefoto objektif alın. piyasada fotoğrafçılık tekniğiyle ilgili pek çok kitap var bunları okuyun. netfotograf ve başka internet sitelerinin forum sayfalarını takip edin ve bol bol fotoğraf çekin...

Tarih: 8 Eylül 2006, 18:23 - İp: 85.***.**5.17
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

fotografcı olmak icin bol bol fotograf cekmek gerekir. diyosnız ki para sorun diil, canon s3ıs gibi bir makine ile baslayın. 1 sene sonrada slr bir makine alıp daha cidi cekimler yapabilirsimiz.. veya sony r1 a 1800 verip alın uzun sure sizi idare etsin. 1800 den daha asagi dusmus ol ması lasım 15000 ytl civarlarına... ceyhun79 bey sony bayisi ona msg atabilirniz...

Tarih: 11 Eylül 2006, 00:23 - İp: 88.***.**7.220
  • 1