ozgesel
ozgesel (üye)
Aydın / Amatör

Koü’ de Fotoğraf Sınavı

merhabalar!
Ben fotoğraf dünyasına geçen sene katıldım. Ve bu yıl yani 2005 ÖSS'de kocaeli üni. deki fotoğraf ve grafik sınavlarına hazırlanıyorum. Bu bölüme özel yetenek sınavı ile öğrenci alınıyor. Bu sınavda ne tür sorular sorulduğuna dair araştırmalar yapıyorum. Aldığım bilgilere göre, bu zamana kadar çekilmiş fotoğrafları istiyorlarmış. Bunun yanısıra "Aşağıdakilerden hangisi fotoğrafçıdır?", "Aşağıdakilerden hangisi fotoğraf makinesidir?" gibi sorular soruluyormuş... Daha fazla bilgisi olan arkadaşlarımız varsa lütfen yardımcı olun! teşekkürler şimdiden!

Tarih: 7 Şubat 2005, 14:22 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

niye mesajının sonunda bu kadar boşluk bıraktın anlamış değilim.ama sana tavsiyem, türkiyedeki ve dünyadaki ünlü fotoğrafçıları öğren, foto yorum sitelerinde yapılan değerlendirmeleri okuyarak "iyi fotoğraf" kavramını anlamaya çalış ve iyi bir makine alarak estetik çekimler yap.

#ohara' tarafından 07.02.2005 16:57:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Şubat 2005, 16:55 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ilk önce cevrende fotoğraf konusunda deneyimli birinin öncülüğünde deneme çekimleri yapmalısın daha sonra kendini geliştirebilirsin.

saygılar........

Tarih: 7 Şubat 2005, 17:23 - İp: yok
ozgesel
ozgesel (üye)
Aydın / Amatör

neden msjın sonunda okadar boşluk bıraktıgımı bende anlamış değilim :-) yardımlarınız için teşekkürler! bu konuda bilgi alabileceğim fotoğrafa dair kitaplardan daha doğrusu fotoğraf tarihi hakkında yazılmış kitaplardan bahsedermisiniz? şuanda elimde John Hedgecoe 'nin Her Yönüyle Fotoğraf Sanatı ve Jale N. Erzen'in Fotoğraf Notları adlı kitabı var. teşekkürler!

Tarih: 8 Şubat 2005, 13:17 - İp: yok
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

özgesel arkadaşım sana şimdiden başarılar dilerim sana iyi ve kötü haberlerim var bunlardan ilki duydugun dogru basit fotograf hakkında sorular soruluyor yani eger fotografla ilgileniyorsan basit ama en önemlisi en çok insan eledikleri yer kara kalem resim çizdirmeleri bu bi çok üniversitede böle işliyo örnegin yıldız teknik üniversitesi ve mimarsinan üniversitesi ilk aşama sınavını genel kültür ve fotograf bilgisinden yapıyo sırf fotograf degil örnegin son dünya kupasını kim kazandı 1500 m koşan atletimiz yada son cumhurbaşkanı gibi abuk sabuk sorular da olabiliyor. ama dedigim gibi sınava girenın %60 bundan geçiyo sonra kara kalem cizim geliyo ışık gölge tarama prf cizim yapmanız isteniyo ve bu cizim sınavında kalan kişilerin %90 eleniyo bu bağlamda sana tavsiyem girmek istedigin okulun ögrenci işleriyle sınav prosüdürü hakkında bilgi alman ve zaman geçirmeden karakalem dersleri alman başka türlü kazanma ihtimalin yok . hele ilk sene kazanman çok zor iyi çalışıp hazırlanman lasım. ben 3 yıl denedim anca kazandım ; bu arada marmara üni gsf de yazılı sınav da yok direk karakalem cizim ve resim ögrencileri ile aynı statüde giriyosun şansın çok azalıyor ) sana başarılar dilerim .

Tarih: 8 Şubat 2005, 20:32 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Om yayinevi tarafindan basilan Fotograf Teknik Okumalari isimli kitap bu konuda en iyi Turkce kaynaklardan biridir

Tarih: 10 Şubat 2005, 22:33 - İp: yok
  • 1